Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018

  • Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση συμβασιούχων του δήμου . Κινητοποίηση συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης έξω από υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν εδώ και μερικές ημέρες. .
  • Εξαφάνιση 27χρονου από το Μοσχάτο. Η ΕΛ.ΑΣ εξέπεμψε σήμα για την εξαφάνιση του 27χρονου Γεώργιου Αεράκη, από την περιοχή του Μοσχάτου, σε συνεργασία με τη «Γραμμή Ζωής». .
  • Φωτιά στη λεωφόρο Μαραθώνος. Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη περιοχή Σκίνθη, στη λεωφόρο Μαραθώνος. .
  • Κρήτη: Διάσωση 42χρονου άνδρα σε φαράγγι . Επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση 42χρονου άνδρα στήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο φαράγγι Ρίχτη, στη Σητεία της Κρήτης. .
  • B. Ελλάδα: Φωτογραφίες από καταιγίδες · Εντυπωσιακές νεφώσεις . Δείτε τις φωτογραφίες της συνοφρυωμένης φύσης .

Κόσμος

  • Το ΣΑ του ΟΗΕ υποστηρίζει την αποστολή της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο. Προτροπή προς όλα τα μέρη «να εμπλακούν ουσιαστικά στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών και να αδράξουν την ευκαιρία που αυτές αντιπροσωπεύουν για να οικοδομήσουν επειγόντως πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό ζήτημα, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του ΣΑ», απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. .
  • Τέξας: Εκτελέστηκε ο θανατοποινίτης Κρίστοφερ Γιάνγκ. Οι αρχές της Πολιτείας του Τέξας εκτέλεσαν τελικά την Τρίτη έναν Αφροαμερικανό που καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος κατά τη διάρκεια ληστείας το 2004, παρά τις εκκλήσεις συγγενών του θύματος προς τον κυβερνήτη να του χαρίσει τη ζωή. .
  • Ουκρανία: Σύλληψη Τούρκου blogger για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν. Ένας Τούρκος μπλόγκερ, που φέρεται να είναι υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του «εγκεφάλου», σύμφωνα με την Άγκυρα, του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, συνελήφθη στην Ουκρανία, γνωστοποίησε την Τρίτη η ουκρανική αστυνομία. .
  • Ιράκ: Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία . Το υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 56 τραυματίστηκαν από την περασμένη Κυριακή στις διαδηλώσεις εναντίον της διαφθοράς και της αποσάθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών στο νότιο τμήμα της χώρας. .
  • Ινδία: Κατάρρευση εξαώροφης πολυκατοικίας κοντά στο Νέο Δελχί. Ένα εξαώροφο κτήριο κατέρρευσε πάνω σε γειτονικό του κτίσμα υπό ανέγερση στην περιοχή Γκρέιτερ Νόιντα, κοντά στο Νέο Δελχί, αργά το βράδυ της Τρίτης. 

Πολιτική

  • Προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά το νέο «όχι» της Άγκυρας για τους δύο. Η τουρκική πλευρά φέρεται να περιμένει κάποια «κίνηση καλής θέλησης» στο θέμα των οχτώ τούρκων αξιωματικών, με δεδομένο και το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε κάνει λόγο για «καλή πρόθεση» του κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ. 
  • Στον εισαγγελέα παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για προσωπική του άρνηση, αποδίδοντας το γεγονός σε αδυναμία/άρνηση του τραπεζικού ιδρύματος να του χορηγήσει τα σχετικά έγγραφα .
  • Επανέρχεται στις καταγγελίες της η ΝΔ για την υπόθεση των αδελφών Τσίπρα. Το έργο είχε προκηρύξει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ήταν ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, και η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ υπέβαλε το 2012 τα προαπαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά. 
  • ΝΔ: Από τo στρατό οι περικοπές για την αναστολή του ΦΠΑ στα πέντε νησιά;. Εξηγήσεις για τα ισοδύναμα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των Θεσμών για την έγκριση της 6μηνης παράτασης, ζητούν 35 βουλευτές της ΝΔ με πρωτοβουλία του Βασίλη Κικίλια, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. 
  • Ομόφωνα στο αρχείο η καταγγελία για «offshore» Άδωνι στην Κύπρο. Λόγω μη εντοπισμού μεμπτών στοιχείων από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες. Μόλις 2 μήνες λειτουργία μετά την ίδρυσή της η εταιρία και κατόπιν ανενεργή λένε τα στοιχεία από την Κύπρο. .

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Δίκαιο αίτημα η μη μείωση αφορολόγητου για άτομα με αναπηρία. Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, αποδέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων για τη μη μείωση του αφορολόγητου για τα άτομα με αναπηρία, την απαλλαγή τους από τα τεκμήρια του εισοδήματος και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ .
  • Ο Παύλος Μυλωνάς προκρίνεται για επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας. Σε μία διαδικασία η οποία διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρότεινε τον Παύλο Μυλωνά για νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας. 
  • Airbnb: Εφοριακοί με «ψεύτικες ταυτότητες» για αδήλωτα εισοδήματα μισθώσεων. Εξαιτίας της αδυναμίας –προς το παρόν– διασταύρωσης των στοιχείων, οι εφοριακοί προσποιούνται τους πελάτες για να διαπιστώσουν εάν θα δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά στην εφορία.
  • Καθοριστική για την Ελλάδα η εμπιστοσύνη των αγορών . Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ολοκλήρωση του προγράμματος στις 20 Αυγούστου σημαίνει ότι σταματούν οι πιέσεις για νέες περικοπές και νέες θυσίες και έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να αναπνεύσει και προπαντός να αναπτυχθεί, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Μετά την κρίση έρχεται η ανάπτυξη». 
  • Σήμερα η επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο επικρατέστερες υποψηφιότητες είναι αυτές του αναπληρωτή διευθύνοντος Συμβούλου, Παύλος Μυλωνάς και του νυν προέδρου της Eurobank, Νίκου Καραμούζη. 

Αθλητισμός

  • Ch. League: Αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ από τα προκριματικά. Ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του συμμετέχοντας στο β΄ προκριματικό γύρο Europa League. 
  • Fake news τελικά η είδηση για τη μεγάλη δωρεά των Κροατών διεθνών!. Πολύ καλή για να είναι αληθινή η "απόφαση" των Κροατών διεθνών να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά.
  • Σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Μουντιάλ!. Την απόφαση τους να δωρίσουν όλα τα έσοδα της Κροατίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας για παιδιά, ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Χρβάτσκα. 
  • Ανακοίνωσε Τουπάν ο Ολυμπιακός, πάει και για Τίμα. Παίκτης του Ολυμπιακού για δύο χρόνια ο Αξέλ Τουπάν! Επόμενη κίνηση ο Γιάνις Τίμα. 
  • Κριστιάνο: Ήρθα στη Γιουβέντους για το Champions League. Να διεκδικήσει με τη Γιουβέντους την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος του Κριστιάνο Ρονάλντο όπως τόνισε στην παρουσίασή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου