Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 14 Ιουλίου, 2018

Η Fitch «βύθισε» το αξιόχρεο της Τουρκίας ακόμα πιο βαθιά στα «σκουπίδια». «Καμπανάκι» για δομικές αδυναμίες της οικονομίας αλλά και για τον διορισμό του προέδρου Ερντογάν στην θέση του ΥΠΟΙΚ κρούει ο οίκος αξιολόγησης.
  • Σε απολογία καλούν τον Γιάννο Παπαντωνίου οι ανακριτές για τα εξοπλιστικά. Στις 25 Ιουλίου θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή σε παράνομες πράξεις. 
  • Στη δημοσιότητα στοιχεία άνδρα που αποπλανούσε παιδιά στα Τρίκαλα. Ο συλληφθείς είχε στοχοποιήσει νεαρά κορίτσια κάτω των 12 ετών. .
  • Ρωσικές βολές σε Ελλάδα και για την απόφαση έκδοσης του βασιλιά του bitcoin. «Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς σχέσεις υπό πίεση από το εξωτερικό», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα. 
  • ΗΣΑΠ: Αστυνομικοί βγάζουν επιβάτη από τρένο γιατί είχε σκυλί χωρίς φίμωτρο . Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που αστυνομικοί βγάζουν ό έξω από βαγόνι του Ηλεκτρικού επιβάτη, υπό τις αποδοκιμασίες των υπολοίπων επιβατών.
  • Φυλακές Διαβατών: Συνελήφθη σωφρονιστικός για διακίνηση ναρκωτικών. Για εισαγωγή ναρκωτικών, συγκεκριμένα ινδικής κάνναβης, στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος του εν λόγω καταστήματος κράτησης. 

Κόσμος

  • Μόσχα για κατηγορίες: Απόπειρα να χαλάσει η σύνοδος Τραμπ και Πούτιν. Για ανεδαφικές κατηγορίες σε βάρος των 12 Ρώσων κάνει λόγο η Μόσχα. .
  • Η οικονομία πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τουρκία. Το ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο των οικονομικών έχει αναλάβει ο γαμπρός του τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 
  • Πλοιάριο με 450 μετανάστες σε αναζήτηση λιμένα στην κεντρική Μεσόγειo. Πλοιάριο με 450 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο σε αναζήτηση ασφαλούς λιμένα. 
  • Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Σαρίφ επέστρεψε και συνελήφθη. Πριν μια εβδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός και η κόρη του καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο για υποθέσεις διαφθοράς. Η επιστροφή τους στην χώρα συνιστά κίνηση υψηλού κινδύνου ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου. 
  • Σε βελτίωση σχέσεων αποβλέπει το Κρεμλίνο εν όψει συνάντησης Πούτιν-Τραμπ. Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής της επόμενης εβδομάδας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Μόσχα και για μια αντίστοιχη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσινγκτον. 

Πολιτική

  • Κοτζιάς: Βέβαιος για 151 ψήφους για τις Πρέσπες, αλλά μπορούμε και με 130. Βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών ως πιθανά στηρίγματα για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διευκρίνισε πως αποχές μπορεί να μειώσουν αισθητά την πλειοψηφία που απαιτείται ώστε να περάσει η συμφωνία για το ονοματολογικό. 
  • Πηγές ΥΠΕΞ: Ανεδαφικές οι κατηγορίες για δάκτυλο ΗΠΑ πίσω από τις απελάσεις. «Οι Ρώσοι φαίνεται ότι έχουν δυσκολία να αντιληφθούν ότι ένα μικρό κράτος μπορεί και είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα εθνικά του συμφέροντα», διέρρευσαν αξιωματούχοι της ελληνικής διπλωματίας. 
  • Το αίτημα για πρόωρες εκλογές επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία. Το αίτημα για πρόωρες εθνικές εκλογές επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε νωρίτερα. 
  • Κλείδωσε η υποψηφιότητα Μπουτάρη για τρίτη θητεία στον δήμο Θεσσαλονίκης. «Θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών», δήλωσε ο δήμαρχος. 
  • Για εξηγήσεις κλήθηκε στην Μόσχα ο έλληνας πρέσβης. Βολές Ρωσίας κατά ΗΠΑ. Σε ανακοίνωσή της η ρωσική διπλωματία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι βρίσκονται πίσω από την «αντιρωσική» ενέργεια της Αθήνας, προειδοποιώντας πως οι απελάσεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στις διμερείς σχέσεις. 

Οικονομία

  • Η Fitch «βύθισε» το αξιόχρεο της Τουρκίας ακόμα πιο βαθιά στα «σκουπίδια». «Καμπανάκι» για δομικές αδυναμίες της οικονομίας αλλά και για τον διορισμό του προέδρου Ερντογάν στην θέση του ΥΠΟΙΚ κρούει ο οίκος αξιολόγησης. 
  • Παραμένει ανδροκρατούμενη η αγορά εργασίας. Αυτός είναι ο μέσος μισθός . Στα 50,71 ευρώ ανήλθε το μέσο ημερομίσθιο σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων και ο μέσος μισθός στα 1.166,24 ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018. 
  • Ο Τραμπ ανεβαίνει η λίρα διολισθαίνει . Τα σχόλια Τραμπ για μικρές πιθανότητες εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως έπληξαν το βρετανικό νόμισμα. 
  • Αλλαγή σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκλογή αυτή των νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου θα πρέπει να ανακοινωθεί στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία πρόκειται να λάβει χώρα στις 25.7.2018. 
  • Tweet Βαρουφάκη: Τι μου είπε Τροϊκανός για Τσίπρα, συντάξεις και Μοσκοβισί. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά μέσω twitter και κοινοποιεί μία συνομιλία που είχε με ένα αξιωματούχο της Τρόικα σχετικά με την επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης να ακυρώσει την μείωση των συντάξεων.

Αθλητισμός

  • Επικός ημιτελικός στο Wimbledon με διάρκεια... 6 ώρες και 35 λεπτά!. Ο Νοτιοαφρικανός Άντερσον επικράτησε με 26 - 24 του Αμερικανού Ίσνερ στο πέμπτο σετ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. 
  • Λάνγκφορντ: Έκανα λάθος πέρυσι που δεν ήρθα στον Παναθηναϊκό, εξιλεώνομαι. Ο Κιθ Λάνγκφορντ άνοιξε την καρδιά του στο Eurohoops για την επικείμενη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! 
  • Απαιτητικές διαδρομές στο Santorini Experience. Το “Santorini Experience" συνεχίζει να διακρίνεται, καθώς άλλο ένα βραβείο προστέθηκε στη συλλογή της, αφού στα Sports Marketing Awards 2018, κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία “Integrated Marketing Campaign”, στην ενότητα “Sports Organizations”. .
  • Το Μεγαλύτερο 3x3 της FIBA είναι το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΟUNTAINBALL. Παιζεται στα 1000 μέτρα υψόμετρο στην 4η καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως στην Κεντρική πλατεία Καρπενησιου και γίνεται με την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και φέτος της FIBA. 
  • Mουντιάλ: «Κάηκε» το Ζάγκρεμπ - Απογοήτευση στον αγγλικό Τύπο. «Κολλημένο» το χέρι στις κόρνες των αυτοκινήτων τους, πυροτεχνήματα και καπνογόνα ήταν η εικόνα που δημιούργησαν οι Κροάτες φίλαθλοι στο Ζάγκρεμπ, μετά την ιστορική πρόκριση της «Χρβάτσκα» στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί όπου καλούνται να ολοκληρώσουν την υπέρβαση απέναντι στη Γαλλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου