Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 12 Ιουλίου, 2018

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας και ο Μητσοτάκης θα τις χάσει. «Συμβουλεύουμε τον κ. Μητσοτάκη, που έχει καταντήσει γραφικός προβλέποντας κάθε δύο εβδομάδες και νέα ημερομηνία εκλογών, να μην εκτίθεται άλλο».
  • Τουρκικό «κατηγορώ» κατά της Ελλάδας με αφορμή την ΤΕΞ. Κενά στην ελληνική νομοθεσία με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης καταγγέλλει η Άγκυρα. .
  • Ισόβια και 25 χρόνια στην Πόλα Ρούπα για δύο βομβιστικές επιθέσεις. Η ποινή αφορά την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος και στα γραφεία του ΔΝΤ. .
  • Άρχισαν οι καταθέσεις που μπορεί να ρίξουν φως στην αυτοκτονία του 15χρονου. Έως τώρα πάντως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για μπούλινγκ από τον έλεγχο του ημερολογίου του νεαρού, ενώ ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε σημάδια ξυλοδαρμού στο πτώμα του. .
  • Τσίπρας: Αποφασιστική πολιτική άμυνας για Ρωσία · «Πληγή» οι 2 στρατιωτικοί. Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους ηγέτες του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη καλώντας την Άγκυρα να τους απελευθερώσει άμεσα. .
  • Στήνουν πυλώνα 35 μέτρων μέσα σε γραφικό χωριό της Ευρυτανίας. Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι κάτοικοι .

Κόσμος

  • Ιαπωνία: Στους 199 ο απολογισμός των νεκρών από την κακοκαιρία. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σάρωσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη δυτική Ιαπωνία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 199 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα. .
  • Η Μαλάλα Γιουσαφζάι καταδικάζει την αμερικανική πολιτική διαχωρισμού των παιδιών από τις οικογένειές τους. Η νομπελίστρια ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι χαρακτήρισε «σκληρή», «άδικη» και «απάνθρωπη» την πολιτική της κυβέρνησης του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προέβλεπε τον διαχωρισμό των παιδιών από τις οικογένειες παράτυπων μεταναστών, κατά τη διάρκεια της πρώτης της επίσκεψης στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της εκστρατείας της με σκοπό να προωθήσει τη μόρφωση των κοριτσιών. .
  • Γερμανία: Η έρευνα για την ακροδεξιά οργάνωση NSU δεν έχει κλείσει. Ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας Πέτερ Φρανκ τόνισε ότι οι έρευνες σχετικά με τη δράση της ακροδεξιάς, εξτρεμιστικής οργάνωσης NSU θα συνεχιστούν, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος πέντε προσώπων που συνδέονταν με αυτήν. .
  • Έντονη ανησυχία Γκουτέρες για τα πολύνεκρα επεισόδια στη Νικαράγουα . Στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια που διαρκούν εδώ και πάνω από δύο μήνες στη Νικαράγουα, με αίτημα την παραίτηση του Ορτέγα, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 264 άνθρωποι, γνωστοποίησε νωρίτερα μια ΜΚΟ. .
  • Συρία: Απετράπησαν πυραυλικές επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν την Τετάρτη πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον πολλών θέσεων του συριακού στρατού στην επαρχία Κουνέιτρα. .

Πολιτική

  • Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις του επιτρόπου Χαν. Οι δηλώσεις του επιτρόπου για την Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, έγιναν αντικείμενο αντιπαράθεσης το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή. .
  • ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Οι εκλογές στο τέλος της 4ετίας και ο Μητσοτάκης θα τις χάσει. «Συμβουλεύουμε τον κ. Μητσοτάκη, που έχει καταντήσει γραφικός προβλέποντας κάθε δύο εβδομάδες και νέα ημερομηνία εκλογών, να μην εκτίθεται άλλο» .
  • ΝΔ: Όσες κάλπες και αν στήσει ο Τσίπρας θα λάβει έξωση από το Μαξίμου . "Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αν συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές με τις ευρωεκλογές ή ακόμη και με τις εθνικές εκλογές θα προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες" .
  • Επιμένει ο Καμμένος ότι η ΠΓΔΜ δεν θα μπει στο NATO με το «Μακεδονία». Συνεχίζεται η κυβερνητική διγλωσσία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα Σκόπια «δεν πρόκειται να μπουν όσο χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. .
  • Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε στην Μέρκελ ο Τσίπρας . Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται παρανόμως στην Αδριανούπολη, έθεσε στην Άγγελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. .

Οικονομία

  • ΑΑΔΕ: Επιστροφή φόρου σε 269.459 δικαιούχους στις 13 Ιουλίου. Η εντολή πληρωμής αφορά φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έως τις 27 Ιουνίου, με αποτέλεσμα εκκαθάρισης πιστωτικό και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι .
  • ΙΟΒΕ: Από Σκανδιναβοί… ξανά Βαλκάνιοι σε εισόδημα μετά την κρίση οι Έλληνες . Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, οι ρυθμοί ανάπτυξής που καταγράφονται στο τρέχον διάστημα δεν είναι αυτοί που θα αναμένονταν για μια οικονομία που βγαίνει από την κρίση με δυναμικό τρόπο και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από το θετικό εξωτερικό περιβάλλον της οικονομίας. .
  • Τριμηνιαίους ελέγχους και ΔΝΤ προβλέπει η επίσημη μετα-Μνημονιακή εποπτεία. H Κομισιόν θα συντάσσει τριμηνιαία έκθεση προόδου από την οποία θα κρίνεται εάν θα ενεργοποιηθούν δύο από τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. .
  • Ανοιχτό παράθυρο για τη μη περικοπή των συντάξεων αφήνει ο Μοσκοβισί. Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί, μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων, ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα .
  • Το σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποπτεία παρουσιάζει η Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνει στην Ελλάδα περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο, να δείξει τον βαθμό ωριμότητας με την οποία μπορεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια .

Αθλητισμός

  • Mουντιάλ: «Κάηκε» το Ζάγκρεμπ - Απογοήτευση στον αγγλικό Τύπο. «Κολλημένο» το χέρι στις κόρνες των αυτοκινήτων τους, πυροτεχνήματα και καπνογόνα ήταν η εικόνα που δημιούργησαν οι Κροάτες φίλαθλοι στο Ζάγκρεμπ, μετά την ιστορική πρόκριση της «Χρβάτσκα» στον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας, εκεί όπου καλούνται να ολοκληρώσουν την υπέρβαση απέναντι στη Γαλλία. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Λόττο το βράδυ της Τετάρτης .
  • Μουντιάλ: Ο Μάντζουκιτς έστειλε την Αγγλία σπίτι της. Με τέρμα του Μάντζουκιτς στο 108’, η Κροατία επικράτησε 2-1 της Αγγλίας στην παράταση και έγραψε ιστορία αφού για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. .
  • Ολυμπιακός: «Κοκκινίζει» ο Βεζένκοφ. Μία «ανάσα» από τον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, καθώς απάντησε θετικά στην πρόταση των «ερυθρόλευκων». .
  • Εκτός Γουίμπλετον ο "βασιλιάς" Ρότζερ Φέντερερ . Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και μία επική ανατροπή ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Άντερσον άφησε εκτός ημιτελικών των "βασιλιά" Ρότζερ Φέντερερ. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου