Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν-Ακιντζί από τα Κατεχόμενα. Έμφαση στα θέματα ενέργειας και τις γνωστές αναφορές στις πάγιες θέσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς έδωσαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης στα κατεχόμενα.
  • Πανελλήνιες 2018: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Ειδικών Μαθημάτων. Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. .
  • Το «γλωσσάρι» του ΟΑΣΕ: Αντί για Αττίλας να λέτε «τουρκικός στρατός»(φωτό) . Ενδεικτικά, το γλωσσάρι προτείνει, μεταξύ άλλων, αντί της λέξης Αττίλας, τη λέξη «τουρκικός στρατός, τουρκικά στρατεύματα», αντί κυπριακός λαός προτείνεται «ελληνοκυπριακή κοινότητα», αντί μπουντρούμι… «φυλακή» και αντί μητέρα πατρίδα προτείνεται «Ελλάδα, Τουρκία» .
  • Μυτιλήνη: Συνελήφθη ο άνδρας που πυροβόλησε 16χρονο Σύρο στην Μόρια. Ένας 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, είναι ο δράστης της σημερινής επίθεσης σε 16χρονο Σύρο αιτούντα άσυλο τον οποίο και πυροβόλησε στο κεφάλι και στα πόδια με το κυνηγετικό του όπλο. .
  • Διπλωματικές πηγές: Αισιοδοξία για συμφωνία μετά τη συνάντηση Τσίπρα · Ράμα. Τι συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Έντι Ράμα στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Κόσμος

  • Πακιστάν: Στους 12 οι νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας . Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 50 τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ενάντια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της αστυνομίας. 
  • Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν-Ακιντζί από τα Κατεχόμενα. Έμφαση στα θέματα ενέργειας και τις γνωστές αναφορές στις πάγιες θέσεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς έδωσαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης στα κατεχόμενα. 
  • ΗΠΑ: Σε κυκλώνα ενισχύθηκε ο «Κρις» . Ο δεύτερος κυκλώνας στον Ατλαντικό εντός του 2018 έγινε ο Κρις, που πάντως απομακρύνεται από τις ακτές των ΗΠΑ, γνωστοποίησε την Τρίτη το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC). .
  • Επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα . Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρώντας την παράδοση 37 ετών, η οποία φέρει τους Τούρκους προέδρους να επισκέπτονται το Ψευδοκράτος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. 
  • Πακιστάν: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 36 τραυματίες από επίθεση καμικάζι. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ σε επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι ενάντια σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Πεσαβάρ στο Πακιστάν ανέφερε η αστυνομία. .

Πολιτική

  • Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις 14.30 (ώρα Βελγίου) της Πέμπτης 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. .
  • Τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη διενέργεια των αμέσως επομένων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την προηγούμενη Κυριακή από την ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 προτείνουν, με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Βουλή: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το ν/σ για την αδήλωτη εργασία. Το άρθρο 13 για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που ψήφισε "όχι". .
  • ΝΔ για τη συνάντηση Τσίπρα · Ερντογάν: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι. .
  • Δημοσχάκης: Eπαίσχυντη και επώδυνη η Συνθήκη της Λωζάνης · Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ. «Η εθνικιστική παράνοια στη ΝΔ έχει ‘’χτυπήσει κόκκινο’’» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ .

Οικονομία

  • Βρυξέλλες: Μόνο 6 μήνες αναστολή του ΦΠΑ· Προειδοποίηση για τις συντάξεις . «Η εξαίρεση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου πρέπει να καταργηθεί έως το τέλος του έτους» .
  • Ολοκληρώθηκε η επένδυση της «Coca Cola Τρία Έψιλον» στο Σχηματάρι. O προέδροw του Ομίλου Coca-Cola HBC, Αναστάσιος Δαυίδ Δαυίδ τόνισε ότι «το Mega-Plant στο Σχηματάρι μας επιτρέπει να παράγουμε στην Ελλάδα, να εξάγουμε από εδώ τα προϊόντα μας σε 11 χώρες» .
  • Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλαδας. Η πράξη αυτή αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες .
  • Σε χαμηλό πενταμήνου υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων. Σε χαμηλό επίπεδο πενταμήνου υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .
  • Θετικό το πρόσημο των προσλήψεων και τον Ιούνιο, με αστερίσκους . Οι θέσεις μερικής απασχόλησης και η εκ περιτροπής εργασία εξακολουθούν να κυριαρχούν στις επιλογές των εργοδοτών. .

Αθλητισμός

  • «Κάηκε» το Παρίσι με τη πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Μουντιάλ. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, «τιτίβισε»... «ραντεβού την Κυριακή για να επιστρέψει το Κύπελλο στην Γαλλία», αλλά οι φίλαθλοι των «τρικολόρ» φάνηκαν ασυγκράτητοι και αμέσως μετά τον ημιτελικό της Τρίτης ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της χώρας. 
  • Μουντιάλ: Στον τελικό με γκολ του Ουμτιτί η Γαλλία. Η Γαλλία με κεφαλιά του Ουμτιτί (51’) επικράτησε του Βελγίου με σκορ 1-0 και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για τρίτη φορά στα χρονικά του θεσμού. .
  • Ταϊλάνδη: Δεν θα πάνε στο Μουντιάλ τα 12 παιδιά . Θα είναι στο νοσοκομείο. "Θα αναζητήσουμε μια άλλη ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τα αγόρια σε κάποιο άλλο γεγονός" απάντησε η FIFA εκφράζοντας ταυτόχρονα τη "μεγάλη χαρά" της για τη διάσωση. 
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι πλέον κάτοικος Μαδρίτης . Η Ρεάλ με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει τη μεταγραφή και σημειώνει πως η Μαδρίτη θα είναι για πάντα το σπίτι του Πορτογάλου αστέρα. 
  • Ολοκληρώθηκε το deal: Στα πράσινα ο Παπαπέτρου. Είναι πλέον επίσημο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανήκει στον Παναθηναϊκό μόλις μία μέρα αφ' ότου τα "έσπασε" με τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου