Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 1η Ιουλίου, 2018

  • Οκτώ συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων. Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν 40 πακέτα τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
  • Σύλληψη 64χρονου για εμπρησμούς στον Άγιο Ανδρέα Αττικής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. 
  • Ταξί προσγειώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα. Από το περιστατικό ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές. 
  • Αθωώθηκε το μέλος του Ρουβίκωνα που απείλησε να κάψει τον ΣΚΑΪ. Το στέλεχος του Ρουβίκωνα συνελήφθη στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή ανάρτησή του στα social media στην οποία έλεγε ότι ο Ρουβίκωνας κάποια μέρα θα κάψει τον ΣΚΑΪ. 
  • Στα πρότυπα των καρτέλ της Λατιν. Αμερικής κύκλωμα ναρκωτικών που ξηλώθηκε. Η εξιχνίαση της υπόθεσης, θεωρείται από την ΕΛΑΣ μεγάλη επιτυχία, καθώς ξηλώθηκε ένα από τα σημαντικότερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική και τα αποτελέσματα αυτά είναι απόρροια μεθοδικής έρευνας και δουλειάς μηνών. 

Κόσμος

  • Συνάντηση Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της TOTAL στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία εκδηλώνει με τον πιο θετικό τρόπο τη δέσμευσή της στο κυπριακό πρόγραμμα ενέργειας στην κυπριακή ΑΟΖ. 
  • Ένας ακόμη δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Μεξικό. Ο Χοσέ Γκουανταλούπε Τσαν, 35 ετών, βρισκόταν σε μπαρ της κοινότητας ιθαγενών όταν δέχθηκε επίθεση. «Ο θάνατός του προήλθε από τραύματα από σφαίρες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας. 
  • Ανθρωπιστική βοήθεια της Ιορδανίας στους εγκλωβισμένους σύρους πρόσφυγες. Χιλιάδες Σύροι έχουν συγκεντρωθεί σε συνοριακό πέρασμα στα σύνορα με την Ιορδανία ζητώντας να τους επιτραπεί ή είσοδος στην Ιορδανία, που έκλεισε τα σύνορά της μετά την έξοδο του πληθυσμού που ακολούθησε την επίθεση κατά της πόλης Ντεράα. 
  • Τραμπ: Γερμανία και Ευρώπη πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα στο ΝΑΤΟ. Με επιστολή του προς τις χώρες που απαρτίζουν το ΝΑΤΟ, ο Τραμπ επανέλαβε το αίτημα για αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, υπογραμμίζοντας ότι μόνο οι ΗΠΑ πληρούν τους στόχους της Συμμαχίας. 
  • ΗΠΑ: Διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ. Η μεγαλύτερη διαδήλωση οργανώνεται στην Ουάσινγκτον στο πάρκο που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο. Αλλά ο πρόεδρος βρίσκεται ως συνήθως σε ένα από τα πολλά γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στη ιδιοκτησία του, στο Μπέντμισνστερ, κοντά στην Νέα Υόρκη. 

Πολιτική

  • Βίτσας: Δεν θα δημιουργηθούν νέα hot spot στην Ελλάδα. Ανέφερε πως η συμφωνία είναι σημαντική γιατί «δυο μεγάλες χώρες, που είναι η Γερμανία και η Ισπανία, συμβάλουν μαζί με την Ελλάδα στη λογική ότι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού σε μια ευρωπαϊκή πολιτική και όχι σε μια μονομερή πολιτική που σημαίνει κλείσιμο συνόρων». 
  • Μέτρα στήριξης της νησιωτικότητας πέραν του ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Τσίπρας. «Εξισώνοντας το κόστος μετακίνησης, πιλοτικά για το 2018 και με προγραμματισμένη επέκταση του μέτρου για το 2019, η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα τη νησιωτικότητα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας. 
  • Αβεβαιότητα Κουβέλη για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Αβέβαιος στο θέμα της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη φυλακή Αδριανούπολης από τις 3 Μαρτίου, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα». 
  • Προβάδισμα 14,1 μονάδων της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα με 14,1 μονάδες σημειώνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. 
  • Στον Ευαγγελισμό ο άνδρας που βρέθηκε στις γραμμές του ΗΣΑΠ. Ο 60χρονος ανασύρθηκε από τις γραμμές χωρίς τις αισθήσεις του. 

Οικονομία

  • Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Μοσκοβισί, σε συνέχεια της συμφωνίας του Eurogroup. Ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα συναντηθεί κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
  • Ο DBRS αναβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β υψηλό. «Ο DBRS θεωρεί ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου, δικαιολογεί μία έκτακτη αξιολόγηση του αξιόχρεου», αναφέρει ο οίκος. 
  • Λουκέτο στο Nammos της Μυκόνου για μη έκδοση αποδείξεων ύψους 73.000 ευρώ. Σήμερα είναι το μεγάλο πάρτι της επιχείρησης για τα εγκαίνια της θερινής σεζόν στο οποίο θα συμμετάσχουν celebrities όπως η Τζίτζι Χαντίντ, η Εμιλι Ρατακόφσκι και η Κέιτ Μος. 
  • ΔΝΤ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μείωση συντάξεων - αφορολόγητου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει όσα προβλέπονται το 2019 και το 2020, είπε χθες ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα Πίτερ Ντόλμαν. 
  • Με εμπορικά αντίποινα 12,6 δισ. δολαρίων απαντά στους δασμούς ΗΠΑ ο Καναδάς. Ο Καναδάς ανακοίνωσε σήμερα εμπορικά αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση στους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινκγτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 

Αθλητισμός

  • Εξαιρετικά αμφίβολος για Αγγλία ο Χάμες Ροντρίγκες . Χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες θα παραταχθεί όπως όλα δείχνουν η εθνική Κολομβίας στην αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αγγλία. 
  • Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Χατζηπαναγής βρέθηκαν σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης για τον αγώνα Σερβία-Βραζιλία και έδωσαν τις δικές τους προβλέψεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.
  • Μουντιάλ: Εντυπωσιακό φινάλε για τη Τυνησία. Εντυπωσιακό φινάλε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς ανάμεσα σε Τυνησία και Παναμά. 
  • Μουντιάλ: Ο Γιανουζάι έδωσε την πρώτη θέση στο Βέλγιο. Η «ζωγραφιά» του Γιανουζάι χάρισε στο Βέλγιο τη νίκη επί της Αγγλίας με 1-0 και οι «κόκκινοι διάβολοι» θα βρουν την Ιαπωνία στους «16», αλλά και δύσκολο δρόμο μέχρι τα ημιτελικά. Με Κολομβία η Αγγλία. .
  • (Ε)κατσε . Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Έργκους Κάτσε . Θα συνεχίσει να φορά τα πράσινα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου