Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Επιτυχές τριήμερο φεστιβάλ στο Γούμπερν (Woburn) Μασαχουσέτης


Του Θεοδώρου Καλμούκου Από το Ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού του Γούμπερν Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Τριήμερο επιτυχίας του Ελληνικού της φεστιβάλ έζησε η ιστορική κοινότητα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου της Κύπρου Μακαρίου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Γούμπερν Μασαχουσέτης, έχοντας για σύμμαχο έναν καταπληκτικό καιρό.
Κάτω από την μεγάλη τέντα που είχε στηθεί στον αυλόγυρο του ναού, αλλά και μέσα στην κοινοτική αίθουσα, οι εκατοντάδες επισκέπτες απολάμβαναν τον γύρο και τα εύγεστα ελληνικά φαγητά και φυσικά τους πατροπαράδοτους λουκουμάδες.
Η κυρία Αγγελική Σταματοπούλου περιφερόταν με χαμόγελο στα τραπέζια και πουλούσε λαχνούς και στην οποία δεν μπορούσε κανείς να αρνηθεί. Δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «το φεστιβάλ πηγαίνει πολύ καλά και πουλάω αρκετά λαχεία». Στις Ηνωμένες Πολιτείες μετανάστευσε το 1952 από την Μεγαλόπολη της Τρίπολης. Δραστηριοποιείται στην κοινότητα επί πολλά έτη, διετέλεσε γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Η κυρία Αγγελική Σταματοπούλου η οποία πουλούσε λαχνούς πάντοτε με χαμόγελο και όλοι αγόραζαν.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Είπε, ότι, «εργάζομαι στο φεστιβάλ από το 1973 που το αρχίσαμε όταν είχαμε ιερέα τον π. Γεώργιο Τσουκαλά και το είχαμε στο Woburn Armory». Η κυρία Αγγελική μίλησε με περηφάνια για τα τρία της παιδιά όλα σπουδασμένα. Είπε ο «ένας σπούδασε οικονομικά, ο άλλος μαθηματικά και ο τρίτος στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών». Ο σύζυγός της ήταν μετεωρολόγος ενώ από το 1970 είναι στο κοινοτικό συμβούλιο, στο οποίο υπηρέτησε ως γραμματέας, αντιπρόεδρος, πρόεδρος.

Τον ιερατικό προΊστάμενο της κοινότητας του Ευαγγελισμού Γούμπερν (μέσον) πλαισιώνουν οι κύριοι Σολομώ Κέιτερ και Αντώνης Ροδολάκης
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Δημήτριος Μοτ ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα τρία χρόνια από την ημέρα που χειροτονήθηκε κατά την Κυριακή της Πεντηκοστής του έτους 2015, είπε στον «Ε.Κ» πως «το φεστιβάλ πάει πολύ καλά, μεγάλη ευλογία, ο καιρός μας βοηθάει και περνάμε πολύ καλά». Ο π. Δημήτριος φορούσε μία ποδιά μαγείρου και εργαζόταν εντατικά όπως όλοι οι εθελοντές σε όλα που υπήρχε ανάγκη. Τον συναντήσαμε μέσα στην κουζίνα μαζί με τον Σολομών Κέιτερ και τον Αντώνη Ροδολάκη και μας είπε πως «το κάνουμε κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου επί τρεις ημέρες. Περνάμε καλά, έχομε την ορχήστρα χορεύει ο κόσμος, έχομε καλό φαγητό, εδώ είναι αρχιμάγειρας ο κ. Σαμ -Σολομών- στα ελληνικά». Ο κ. Σολομών Κέιτερ μαγειρεύει για το φεστιβάλ επί έξι χρόνια. Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι επαγγελματίας μάγειρας προς μεγάλη μας έκπληξη είπε «όχι, είμαι χημικός κατασκευάζω φάρμακα εργάζομαι για την φαρμακευτική εταιρία Merck. Επειδή μου αρέσει να μαγειρεύω μου ανέθεσαν εργασία στην κουζίνα». Ο πατέρας του κ. Κέιτερ είναι Λιβανέζικης καταγωγής και η μητέρα του ελληνικής από την Πελοπόννησο και την πλησίον της Λάρισας.

Υπεύθυνοι στο τμήμα των ποτώ: Τζένιφερ Γιώτα, Γεράσιμος Κορόν, Γεράσιμος Στανίτσας και Γεώργιος Γεωργούντζος
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Αντώνης Ροδολάκης είπε «όλα πολύ καλά, έχομε πολλούς εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν, είναι μία επίπονη προσπάθεια προετοιμασίας πολλών εβδομάδων. Το αρνάκι ξεπουλήθηκε πριν από μία ώρα».
Ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος της κοινότητας, μας είπε «πήγαμε πολύ ωραία ξεπουλήσαμε τα πάντα», ενώ το χορευτικό του συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου σκόρπισε ενθουσιασμό και Ελλάδα.
Ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Γεωργούντζος είπε «μεγάλη επιτυχία, εδώ επί μήνες ετοιμαζόμαστε, έχουμε καλό καιρό καλό κόσμο».
Παρών στο φεστιβάλ ήταν ο προεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς, ο π. Χαράλαμπος Προβιδάκης με την πρεσβυτέρα του Τζένη.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου