Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Φεύγει ο Τζέιμς Σταυρίδης από τη Σχολή Fletcher του Tufts

Του Θεοδώρου Καλμούκου 


ΒΟΣΤΩΝΗ. Απέρχεται από τη θέση του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και Διπλωματίας Fletcher, του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, ο ομογενής κ. Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ο κ. Σταυρίδης συμπλήρωσε στην κομητεία της Σχολής Fletcher πέντε χρόνια, ενώ όπως αναφέρει σε επιστολή του προς την κοινότητα της Σχολής με την οποία κοινοποιεί την αποχώρησή του, θα ασχοληθεί «με οικονομικά και συμβουλευτική – finance and consulting».
Στην επιστολή της παραίτησής του αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως «με ανάμεικτα συναισθήματα μοιράζομαι μαζί σας τα νέα ότι αποχωρώ από τη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Fletcher τον Αύγουστο, προκειμένου να επιδοθώ σε ενδιαφέρουσες καινούργιες ευκαιρίες στον κόσμο της διεθνούς οικονομίας και της συμβουλευτικής».
Συμπληρώνει πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο καθηγητής Ian Johnstone αποδέχθηκε την πρόσκληση του αντιπροέδρου να υπηρετήσει ως αναπληρωτής κοσμήτωρ κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του αναπληρωτή μου».
Αναφέρει ακόμα, πως «ενώ τα πέντε χρόνια πέρασαν γρήγορα, όταν σκέπτομαι όλα όσα επιτύχαμε μαζί ο χρόνος είναι πλήρης και ικανοποιητικός».
Πλέκει το εγκώμιο των καθηγητών, λέγοντας πως «είχα την τιμή να συνεργαστώ στενά με αφοσιωμένη και ακούραστη ομάδα καθηγητών, οι οποίοι είναι κορυφαίοι στους κλάδους τους και αφοσιωμένοι στην πλήρη προετοιμασία των φοιτητών τους για παγκόσμια ηγεσία, καθώς επίσης στην εξαιρετική μας διοίκηση».
Πρόσθεσε πως «θεωρώ τον εαυτό μου ειλικρινά τυχερό που είχα την ευκαιρία να συνεργασθώ με αυτόν τον μικρόκοσμο της συνεχούς αφοσίωσης, συνεργασίας και υπομονής που ο καθένας από εμάς προσπαθεί να αναδείξει την αρχική αποστολή της Σχολής Fletcher βοηθώντας άλλους να γνωρίζουν καλύτερα και κατ’ ακολουθία να ευεργετείται ο διαρκώς περιπλεκόμενος κόσμος».
Απαριθμώντας τα επιτεύγματά του αναφέρει πως «μαζί δημιουργήσαμε στρατηγικό σχέδιο που διεύρυνε την ισχύ τούτου του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Από αυτό το σχέδιο βγήκε το πρόγραμμα μαθητείας του 21ου αιώνα μελέτης και ανάλυσης της κυβερνοασφάλειας, των κοινωνικών δικτύων και Ρωσίας. Καλωσορίζουμε επίσης τη νέα γενιά της ακαδημαϊκής ηγεσίας, με καθηγητές πρώτης κατηγορίας. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που αυξήσαμε τον αριθμό των μονίμων γυναικών καθηγητριών, καθώς επίσης και για τον διορισμό της πρώτης γυναίκας προέδρου στο Σώμα των Συμβούλων».
Στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του κ. Σταυρίδη απεφοίτησαν 1.500 φοιτητές για τους οποίους είπε πως «πολλούς εξ’ αυτών είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικώς, κι έχω μείνει κατάπληκτος από τη διανόηση, την επιμονή και την αφοσίωσή τους και είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί θα επιφέρουν ουσιαστική αλλαγή στην πορεία της ζωής τους και θα συμβάλλουν στην επίλυση πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος».
Στη διάρκεια της θητείας του συγκεντρώθηκε το ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν το διπλό ποσό από τον στόχο που είχε τεθεί αρχικά. Ο ίδιος υποσχέθηκε να δώσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από προσωπικά του χρήματα για το ταμείο υποτροφιών Admiral James and Laura Stavridis Scholarship.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου