Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018

Καταγγελία στη FIFA από τον Ολυμπιακό

Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2018

Καταγγελία στη FIFA από τον Ολυμπιακό
Την τραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου της… εξυγίανσης κατήγγειλε με επιστολή του στη FIFA ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες με αναλυτικά στοιχεία έκαναν γνωστά όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια χρονιά που «σφραγίστηκε» από πρωτόγνωρα γεγονότα.Στην επιστολή του ο Ολυμπιακός στέκεται σε τρεις βασικούς τομείς. Από την μια κάνουν εκτενή αναφορά στα μεγάλης έκτασης επεισόδια που συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου και στο γεγονός ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν επιπτώσεις πλην ενός προστίμου. Συνάμα αναφέρονται στο κομμάτι της διαιτησίας που στο πρωτάθλημα που τελείωσε βρήκε τον Ολυμπιακό να αδικείται και τις δύο ομάδες της «εξυγίανσης» να ευνοούνται ενώ αναφέρονται και στις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων.

Αναφορικά με τον τελικό Κυπέλλου περιγράφονται όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ με τις συμπλοκές των οπαδών, τα επεισόδια, τις φωτοβολίδες, τα δακρυγόνα και τις φωτιές ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά και στις εκθέσεις των παρατηρητών που δεν… είδαν και δεν έγραψαν τίποτα. Επίσης και στην απόφαση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα να μην ασκήσει πειθαρχική δίωξη.

Για την ΚΕΔ και την διαιτησία ο Ολυμπιακός εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για το τρίτο μέλος από το εξωτερικό που θα ορίζει τους διαιτητές ενώ ζητά (αναφέροντας τους λόγους) την απομάκρυνση των Τριτσώνη και Κουκουλάκη από την Επιτροπή Διαιτησίας. Βεβαίως κάνει αναφορά σε διαιτητές και διαιτησίες στο πρωτάθλημα στις οποίες αδικήθηκε ο Ολυμπιακός την ώρα που ευνοούνταν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ζητάει να απομακρυνθούν από τους πίνακες οι διαιτητές που προκάλεσαν με τις αποφάσεις τους.

Όσον αφορά τα πειθαρχικά όργανα ο Ολυμπιακός προώθησε στη FIFA και βίντεο με επεισόδια στα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, αλλά και στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, τονίζοντας πώς οι τιμωρίες των ομάδων δεν ήταν αυτές που προβλέπονται μιλώντας για καθεστώς «ατιμωρησίας». Παράλληλα ο Ολυμπιακός υποστηρίζει την κίνηση της FIFA να θέσει χρονικό όριο σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου