Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Παραδίδονται τα πρώτα F-35 στην Τουρκία

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας και η παράδοση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020

Παραδίδονται τα πρώτα F-35 στην Τουρκία | in.grΣήμερα αναμένεται η τελετή παράδοση των δύο πρώτων F-35 στην Τουρκία πάρα την πρόσφατη απόφαση του Κογκρέσου να παγώσουν όλες οι προμήθειες οπλικών συστημάτων στην γείτονα.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας, ενώ η παράδοση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
Αυτό είχε προαναγγείλει χθες, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, ενώ μεταδόθηκε επίσης στην Τουρκία και δήλωση του εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου, Μάικ Άντριους, οποίος διαβεβαίωσε ότι η παράδοση θα πραγματοποιηθεί με ειδική τελετή.
Ο κ. Άντριους, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα σχολιάσει την απόφαση του Κογκρέσου, πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους του ΝΑΤΟ και ότι από το 2002 συγκαταλέγεται στους διεθνείς συμμετέχοντες του προγράμματος F-35.
Ο τούρκος αντιπρόεδρος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο TGRT, είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χρονοδιάγραμμα. Γιατί βγήκε μία τέτοια απόφαση από τη γερουσία; Είναι ξεκάθαρο. Αυτή η απόφαση βγήκε για να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία».
Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί παρά την αντίθεση της Βουλής και της Γερουσίας. Βουλευτές και γερουσιαστές προσπαθούν να σταματήσουν την αγοραπωλησία των F-35, πιστεύοντας ότι κινδυνεύει να διαρρεύσει η απόρρητη τεχνολογία στους στους εχθρούς της Αμερικής.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστή η στάση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, δεν συμφωνεί με την αντιτουρκική στάση της Βουλής και της Γερουσίας.
Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την συμπερίληψη στο νομοσχέδιο του Πενταγώνου της τροπολογίας για την Τουρκία. Οι γερουσιαστές, ωστόσο.=, δεν τον άκουσαν και προχώρησαν στην ψήφιση της τροπολογίας, που απαιτεί από το Πεντάγωνο να δώσει γραπτώς τη θέση του για τον εάν η Τουρκία παραμένει πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και να διακόψει στην ουσία το πρόγραμμα συμπαραγωγής των F-35 με τη συμμετοχή της Τουρκίας.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου