Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ερντογάν: Τα μέτρα Κουρτς οδηγούν σε πόλεμο σταυρού και ημισελήνου

Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018

Δηλώσεις μετά τις αποφάσεις για κλείσιμο τζαμιών
και απελάσεις ιμάμηδων από την Αυστρία
Ερντογάν: Τα μέτρα Κουρτς οδηγούν σε πόλεμο σταυρού και ημισελήνου
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε το Σάββατο δριμεία κριτική στην απόφαση του καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς να κλείσει τεμένη στην χώρα του προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ», με τον Τούρκο πρόεδρο να προειδοποιεί για έναν «πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου».

«Αυτά τα μέτρα που έλαβε ο Αυστριακός πρωθυπουργός, φοβάμαι, ότι οδηγούν τον κόσμο σε έναν πόλεμο μεταξύ σταυρού και ημισελήνου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ημισέληνος είναι ένα από τα σύμβολα που τακτικά συνδέονται με το Ισλάμ.

Η δήλωση Ερντογάν έγινε μια μέρα μετά την ανακοίνωση από τον συντηρητικό καγκελάριο της Αυστρίας Κουρτς ότι η χώρα του ενδέχεται να απελάσει έως και 60 ιμάμηδες και να κλείσει επτά τεμένη που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

«Λένε ότι θα διώξουν τους ιμάμηδες μας από την Αυστρία. Πιστεύετε ότι δεν θα αντιδράσουμε αν κάνουν κάτι τέτοιο; Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να κάνουμε κάτι», διαμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Την Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ερντογάν επέκρινε ως «ισλαμοφοβικό» και «ρατσιστικό» μέτρο την απόφαση της Βιέννης.

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου