Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ξέκοψε την κουβέντα για διάσωση των συντάξεων ο Τσακαλώτος

Και υποσχέθηκε αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές συνοικίες

Ξέκοψε την κουβέντα για διάσωση των συντάξεων ο ΤσακαλώτοςΤετάρτη, 6/6/18
Ξέκοψε την κουβέντα περί προσπάθειας της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι συντάξεις από το νέο έτος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ενημέρωσε την Τρίτη, εν όψει της κατάθεσης την Παρασκευή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τελευταία αξιολόγηση.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος όχι μόνο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας ότι θα γίνει έστω και μία προσχηματική προσπάθεια να μην καταποντιτσεί το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων χιλιάδων ηλικιωμένων ανθρώπων αλλά παραδέχτηκε με ωμό τρόπο ότι και ο ΕΝΦΙΑ θα είναι αυξημένος σε λαϊκές συνοικίες!
Ειδικότερα, μειωμένος θα είναι ο ΕΝΦΙΑ για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις απαντήσεις αυτές έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Παράλληλα, ο υπουργός τους ενημέρωσε, ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων στην καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο.
Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, και τα ερωτήματα των βουλευτών, αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι "δεν είναι της ώρας αυτά".
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τωρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία. Όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.   
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου