Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018

Ερντογάν: Χρεοκοπημένοι και τελειωμένοι οι Ελληνες και όμως αναβαθμίζονται

 Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2018 Επίθεση του τούρκου προέδρου στους οίκους αξιολόγησης μέσω Ελλάδας

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ότι το θέμα δεν είναι η τουρκική οικονομία, αλλά το ζήτημα αφορά τις 24 Ιουνίου, δηλαδή τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας και στόχος είναι να κάνουν ζημιά στον ίδιο και το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. «Όλο τους το θέμα είναι αυτό», υποστήριξε σημειώνοντας ότι δημιουργούν κακό κλίμα όσον αφορά την τουρκική οικονομία, αλλά στη συνέχεια θα ντροπιαστούν. 
Υποσχέθηκε δε στο κοινό του ότι δεν θα πετύχουν το στόχο τους να καταρρεύσει, σημειώνοντας ότι ρυθμοί ανάπτυξης και προβλέψεις κατά παραγγελία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Εκεί έφερε το παράδειγμα της Ελλάδας λέγοντας: Δείτε τους γείτονες μας. Οι άνθρωποι χρεοκόπησαν, τελείωσαν και τους αναβαθμίζεις κατά τέσσερις μονάδας. Αφού αυτοί χρεοκόπησαν,  κατέρρευσαν, τους σώζετε με το να τους αναβαθμίζετε; Ορίστε δείτε τους δρόμους τους. Βλέπετε την κατάσταση τους. 

Υποσχέθηκε δε ότι η τουρκική οικονομία η οποία αυτή τη στιγμή επιχειρείται να εκτροχιαστεί μέσω της τιμής της λίρας, του πληθωρισμού και των δεικτών μετά της 24 Ιουνίου θα περάσει σε νέα και πιο δυνατή φάση. Αμέσως μετά τις εκλογές όπως υποστήριξε «θα ανασυνταχθούμε» και θα καταβάλλουμε ακόμα ισχυρότερες προσπάθειες, ενώ την ίδια στιγμή διεμήνυσε οτι όποιος επένδυσε μέχρι σήμερα στην τουρκική οικονομία δεν μετάνιωσε και δεν θα μετανιώσει στο μέλλον. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου