Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Σε κώμα διαδηλώτρια στις Πρέσπες, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Δευτέρα, 18 Ιουνίου, 2018


Από τα επεισόδια στη διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία για τα Σκόπια. Φωτογραφία: AP/Giannis Papanikos
ΑΘΗΝΑ. Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καστοριάς διαδηλώτρια υπέρ της Μακεδονίας, η οποία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις Ασφαλείας που θέλησαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο που συγκέντρωσε πολύ κόσμο στην πλαγιά του Πισοδερίου Φλώρινας, 30 χιλιόμετρα μακρύτερα από το χωριό που υπεγράφη η συμφωνία το μεσημέρι της Κυριακής.
Οπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα μεταφέρθηκε με λίγη αναπνοή μετά τον τραυματισμό της στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ είχε πέσει κάτω δέχθηκε μία βομβίδα χημικού στον αυχένα, με αποτέλεσμα η ζωή της να κρέμεται τώρα από «μια κλωστή».
Η κατάσταση στο Πισοδέρι είχε από νωρίς βγει εκτός ελέγχου όταν οι χιλιάδες διαδηλωτές θέλησαν να πορευτούν στο σημείο υπογραφής της συμφωνίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 8 με 12 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς. Κάποιοι από τους τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ άλλοι φέρουν κακώσεις από τα χτυπήματα με τα γκλομπ. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των αστυνομικών. Και πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσίευαν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου