Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο το Μακεδονικό και την πρόταση δυσπιστίας

Πέμπτη, 14 Ιουνίου, 2018

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση με φόντο το Μακεδονικό και την πρόταση δυσπιστίαςΣε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, ενώ η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κορυφώθηκε με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η ΝΔ.

«Είναι υποχρέωσή μου να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας με μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια, ο κ. Μητσοτάκης καλώντας τον κ. Τσίπρα, ο αν τολμά «να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι  ετοιμάζεται να υπογράψει μία συμφωνία που δεσμεύει τη χώρα, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο Πρωθυπουργός απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι η πρόταση που κατέθεσε είναι καλοδεχούμενη εξαπολύοντας επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μετατραπεί σε ένα θλιβερό φερέφωνο του κ.Σαμαρά, που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος που έχει μεγάλη ευθύνη για τη γέννηση του προβλήματος που ταλανίζει την πολιτική μας ζωή, κάνει τον υπερπατριώτη. Και σήμερα παριστάνει τον θεματοφύλακα των αξιών του Κ. Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε μια θέση, στάση και συμπεριφορά θεσμικών ακροβασιών. Διότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ακροβασίες για το τι προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο Πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι θα αναμετρηθούμε με την ιστορία και τις επιλογές μας. Ναι θα αναμετρηθούμε. μόνο που εσείς αυτό το διήμερο θα αναμετρηθείτε και με την οικογενειακή πολιτικής σας ιστορία και φοβάμαι ότι κινδυνεύεται να βρεθείτε εντυπωσιακά ελλιποβαρής».

Κατά τη διάρκειας της συζήτησης η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε το αίτημα Δημοκρατικής Συμπαράταξης για πρόωρες εκλογές λέγοντας ότι  «το κλίμα που επικρατεί επιβεβαιώνει το γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα» επισημαίνοντας πως «είναι πολύ βαριά η σκιά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου και πολύ γκρίζα σε κάθε νοικοκυριό», ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι ήταν από την αρχή υπέρ μια λύσης του Σκοπιανού.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου