Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Αναχώρησαν από το Κατάκολο με τις καλύτερες εντυπώσεις για τα προϊόντα και τον Πολιτισμό της Ηλείας


Με τις καλύτερες εντυπώσεις επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για άλλο προορισμό, εκατοντάδες επιβάτες τριών πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που επισκέφθηκαν το Κατάκολο χθες… εντυπώσεις που αποκόμισαν δοκιμάζοντας τα τοπικά προϊόντα της Ηλείας και μαθαίνοντας παράλληλα τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Ο λόγος για όλα τα παραπάνω δεν ήταν άλλος από την διοργάνωση –για μια ακόμα χρονιά- της Γιορτής Φιλοξενίας, πρωτοβουλία της Συμπολιτείας Ολυμπίας και του Ομίλου Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας».
Η Γιορτή Φιλοξενίας αποτέλεσε μια πάρα πολύ καλή διαφήμιση για τα αγαθά που παράγει η γη της Ηλείας αλλά και για τον Πολιτισμό της βασικό στοιχείο του οποίου είναι η Ολυμπιακή Εκεχειρία.
Εθελοντές των δυο συλλόγων στήριξαν την δράση προσφέροντας στους τουρίστες εδέσματα φτιαγμένα από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής μας (λάδι, ελιές, τυριά, κρασιά, φρούτα κ.α.), η γεύση των οποίων δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο! Παράλληλα δόθηκαν απαντήσεις σε κάθε ερώτηση ενώ εξηγήθηκε η έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα βάθη της ιστορίας και διανεμηθήκαν ενημερωτικά -πληροφοριακά φυλλάδια. Όλα αυτά στην προβλήτα του λιμανιού χθες το μεσημέρι (από τη 1 έως τις 4 μ.μ.), σε κιόσκι κάτω από το οποίο είχε στηθεί πάγκος με τα προϊόντα.
«Για μια ακόμα χρονιά διοργανώσαμε Γιορτή Φιλοξενίας στο Κατάκολο προβάλλοντας τα παραδοσιακά προϊόντα της Ηλείας, λάδι, κρασί, ελιές και μέσα σε αυτά και την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Προσφέραμε στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων παράγωγα των προϊόντων μας, ριγανάδα, θρούμπι, κλαδί ελιάς με την κορδελίτσα της Εκεχειρίας. Τους μάθαμε τι σημαίνει Εκεχειρία και θεωρώ ότι έτσι προβάλλαμε τον νομό μας τόσο για τα προϊόντα του όσο και για τον Πολιτισμό του και την φιλοξενία που διέπει τους κατοίκους του. Οι εντυπώσεις των επιβατών ήταν εξαιρετικές… συνομίλησαν μαζί μας, ενθουσιάστηκαν από την ποιότητα και την γεύση των προϊόντων και των εδεσμάτων, χόρεψαν… γενικότερα το χάρηκαν πολύ! Τους εξηγήσαμε ποια είναι η διαφορά της φέτας με το λευκό τυρί, δοκίμασαν λάδι πάνω σε φέτα ψωμί και αντιλήφθηκαν την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων μας»…. δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ η υπεύθυνη της διοργάνωσης Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος» που χόρεψαν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Σάκης Αντωνόπουλος δήλωσε πως: «Το λιμάνι μας επισκέφθηκαν 3 κρουαζιερόπλοια με 7.000 επιβάτες. Σκεφτήκανε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να προβάλλουμε τα προϊόντα μας και το νομό μας γενικότερα. Αντίκρισα τους επιβάτες-επισκέπτες να είναι φανερά ευχαριστημένοι κι αυτό είναι ότι καλύτερο. Ευελπιστούμε ότι μια ακόμα ανάλογη εκδήλωση θα γίνει και προς το τέλος του Φθινοπώρου».
Σημειώνεται ότι τα  κρουαζιερόπλοια που «έδεσαν» χθες στο Κατάκολο ήταν το  Costa Luminosa(με 2.816 επιβάτες), το Osterdam (με 1.848 επιβάτες) και  Rapsody of the Seas (με 2.435 επιβάτες).
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου