Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

Το μέλλον του αθλητισμού στο παγκόσμιο συνέδριο του Χάρβαρντ. Συγκίνησε ο Κριστιάν Καρεμπέ με την ομιλία του

Επίλογος, με τη σκέψη από τη Βοστώνη, στο μέλλον

Φινάλε στο συνέδριο του Χάρβαρντ, χορηγός του οποίου ήταν ο Ολυμπιακός. Πολύπλευρες και εποικοδομητικές συζητήσεις, συγκίνησε ο Καρεμπέ.
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ευκαιρίες των νεαρών παιδιών, τα οποία αφήνουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους, για να κυνηγήσουν το όνειρο. «Κυνηγώντας το όνειρο που διαφεύγει: Εμπνέοντας τους αθλητικούς μετανάστες και πως διαμορφώνεται η πολιτική της ελπίδας στον νότο της παγκοσμιοποίησης».
Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τη δική του ζωή, για την απόφασή του να αφήσει τη Νέα Καληδονία και να μεταβεί στη Γαλλία, για να παίξει μπάλα. Ποια ήταν τα αποτελέσματα, το γνωρίζουμε όλοι, όμως αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι οι δυσκολίες που ο παλαιός άσος του Θρύλου και νυν στέλεχός του, αντιμετώπισε, μέχρι να φτάσει στην κορυφή.
Αυτό δεν ήταν το μόνο θέμα, όμως. «Τι ακολουθεί μετά τη συμμετοχή στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία; Πολλαπλές περιπτώσεις-μελέτες αθλητών με περισσότερες από μία εθνικότητες», ήταν επίσης μία πολύ σημαντική συζήτηση, στην οποία ο Κριστιάν Καρεμπέ συμμετείχε.
Εξίσου σημαντικές ήταν και οι τοποθετήσεις του Νίκολας Ράνταλ, στο δικό του round table. Ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, εκπροσωπώντας τον βρετανικό σύλλογο, εξέφρασε τους προβληματισμούς του, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συντονιστούν σε επίπεδο social responsibilities όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, ομάδες και φορείς.
Χαρακτηριστική ήταν η ευγνωμοσύνη με την οποία χαιρέτησαν την προσφορά του Ολυμπιακού στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο, όλοι οι συμμετέχοντες. Ο διευθυντής CSR της UEFA, Πατρίκ Γκασέρ, εξέφρασε την τεράστια εκτίμησή του προς τον Ολυμπιακό, για το μεγάλο κοινωνικό έργο, το οποία ο Σύλλογός μας διαρκώς παράγει. Μίλησε, παράλληλα, με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για την προσφορά του Θρύλου στη διεξαγωγή του συνεδρίου.
Συμφώνησε, δε, μαζί με όλους τους συμμετέχοντες, πως μόνο ο Ολυμπιακός και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης μπορούν να εγγυηθούν ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον, ώστε τα αποτελέσματα από τις έρευνες και τις συζητήσεις να είναι ακόμη καλύτερα, με γνώμονα πάντα τους συνανθρώπους μας και τη δυνατότητα όλων να συμμετέχουν στον αθλητισμό, παγκοσμίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου