Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πρώτος σε ψήφους ο Πέτρος Γαλάτουλας – Ποιοι εκλέγονται στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ΝΥ


Τετάρτη, 6/6/18



Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Πέτρος Γαλάτουλας, αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, που διεξήχθη την Κυριακή, όπως προέκυψε μετά το πέρας της καταμέτρησης, που ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που θα περιλαμβάνει 21 μέλη, εκλέγονται οι ακόλουθοι:
Γαλάτουλας Πέτρος (109 ψήφοι), Καστανά Νομική (90), Αρώνης Αθανάσιος (89), Μεϊμάρογλου Κλεάνθης (87), Κουρκουμέλης Αρης (84), Γουρνέλος Βασίλειος (84), Αμανατίδης Στέφανος (83), Μπάρδης Νικόλαος (79), Εγγλέζος Βασίλειος (74), Κατέχη Αυγερινή (73), Χρυσομαλίδη Κυριακή (73), Πυλαρινός Διονύσιος (73), Σερέτης Γεώργιος (70), Πηγής Γιάννης (65), Νικολόπουλος Γιάννης (63), Νότη Αννα (62), Ζώτος Παντελής (60), Παλιούρας Δημήτριος (59), Καλαμαράς Δημήτριος (58), Τραμπάκουλος Απόστολος (56), Τσουκαλά Σπυριδούλα (55).
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στις κάλπες προσήλθαν 128 αντιπρόσωποι, ενώ συνολικά οι υποψήφιοι ήταν 33. Μάλιστα, στο νέο Δ.Σ. εξελέγησαν πέντε από τις επτά γυναίκες που είχαν θέσει υποψηφιότητα (Νομική Καστανά, Αυγερινή Κατέχη, Κυριακή Χρυσομαλίδη, Αννα Νότη, Σπυριδούλα Τσουκαλά).
Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν την εκλογή καθαυτή στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν σηματοδοτούν αυτοδικαίως την κατανομή των θέσεων κατά τη συγκρότησή του σε Σώμα, η οποία θα γίνει με νέες, εσωτερικές διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Γαλάτουλας, παρά την πρωτιά, δεν έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί στον προεδρικό θώκο στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, αφού δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής για τρίτη συνεχόμενη θητεία.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, παρότι σε «πηγαδάκια» του Σταθάκειου γίνονταν σχετικές εκτιμήσεις, δεν μπορεί να εκτιμηθεί με σιγουριά το ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα διαδεχθεί στην προεδρία τον κ. Γαλάτουλα, μετά από τέσσερα χρόνια θητείας.
«Ομαλή διαδικασία»
Οι κάλπες στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο άνοιξαν κανονικά στις 8 το πρωί και η ψηφοφορία διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτουλα, η συμμετοχή των εχόντων δικαίωμα εκλέγειν ξεπέρασε το 90%, ενώ η διαδικασία εξελίχθηκε κανονικά, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις.
«Η εκλογική διαδικασία ήταν από τις πιο ήρεμες έως σήμερα. Δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις και ο κόσμος ήταν ψύχραιμος. Υπολογίζουμε ότι η συμμετοχή ήταν πάνω από 92-93%, που είναι ένα μεγάλο ποσοστό. Προσβλέπουμε στο καλύτερο δυνατό σχήμα, αφού η Ομοσπονδία χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά», τόνισε ο κ. Γαλάτουλας.
Από την πλευρά του, το νεοεκλεγέν μέλος του Δ.Σ., Νίκος Μπάρδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κλίμα των εκλογών και αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις για το μέλλον.
«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και το επόμενο βήμα της Ομοσπονδίας, με ακόμη υψηλότερους στόχους από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε αυτά που έγιναν και θα προσπαθήσουμε να γίνει η Ομοσπονδία το κέντρο του πολιτισμού, με πολιτιστικές εκδηλώσεις περισσότερες και ίσως προβλέψουμε για ένα μεγαλύτερο κτίριο» είπε.
Στο μέλλον της Ομοσπονδίας και τι προσβλέπει από το νέο Δ.Σ. αναφέρθηκε και ο Πέτρος Γαλάτουλας, εστιάζοντας και στον ρόλο των νέων μελών:
«Οι προκλήσεις είναι πολλές. Γυρίζουμε σελίδα, μπαίνουν καινούργια άτομα, τα οποία πρέπει να καθοδηγούνται σωστά. Θα έχουν τη δύναμη και την όρεξη να εργαστούν, έστω κι αν κάποιοι δεν έχουν τον χρόνο, αλλά γνωρίζουμε πως όλα στηρίζονται στη νέα γενιά. Περιμένουμε πολλά λοιπόν από τη νέα γενιά, μέσα από μια καλή συνεργασία με τους παλαιότερους, οι οποίοι θα πρέπει να μεταφέρουν στους νέους την εμπειρία προκειμένου, κάποια στιγμή πλέον, να αναλάβουν τα ηνία».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου