Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Κέντρο Υγείας στο Λιν αφιερώθηκε στο όνομα ομογενή


 Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2018



Το κτίριο του Κέντρου Υγείας του Λιν το οποίο αφιερώθηκε προς τιμην του κ. Βασιλείου Μαντζούκα. Φωτογραφία Cindy Steger-Wilson
ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Κέντρο Υγείας στην ιστορική πόλη του Λιν Μασαχουσέτης αφιερώθηκε στον ιδρυτή του, τον ομογενή κ. Βασίλειο Μαντζούκα.
Τονίζεται ότι ο κ. Μαντζούκας το έτος 2010 ξεκίνησε μία εκστρατεία για να ονομασθεί η επέκταση του Κέντρου Υγείας του Λιν προς τιμήν του συνιδρυτή του, αείμνηστου Stephen D. Hayes.
Ομως, πρόσφατα είδε το δικό του όνομα αναρτημένο στο κτίριο τόσο στο εξωτερικό μέρος όσο και στο εσωτερικό έπειτα από την ολοκλήρωση των έργων αναπαλαίωσης. Οι αναμορφώσεις και ανακαινίσεις στο εσωτερικό ολοκληρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο.
Η καινούργια πτέρυγα συμπεριλαμβάνει Γυναικολογικό Τμήμα, καθώς επίσης και μία εξειδικευμένη ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνονται τμήμα Επιδημιολογίας, κλινική Εμβολιασμών, καθώς επίσης και καινούργιο Τμήμα Υγείας Υπαλλήλων.
Το Κέντρο Υγείας βρίσκεται στη διεύθυνση 290 Union Street σε κεντρικό σημείο της πόλης το οποίο είναι προσβάσιμο στον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης. Η εξωτερική αναμόρφωση του κτιρίου ολοκληρώθηκε τη φετινή άνοιξη και πρόσφατα αναρτήθηκε το όνομα του ομογενή κ. Μαντζούκα ως εξής: «William Mantzoukas Bulding».

Ο ομογενής Βασίλειος Μαντζούκας, Elizabeth Babcock, Lori Adama Berry, και ο ιατρός Kiame Mahaniah, πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του Λιν. Φωτογραφία Cindy Steger-Wilson.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δήμαρχος του Λιν Tom McGee, οι πρώην διευθύντριες του Κέντρου Υγείας Beth Babcock, Lori Abrams Berry, καθώς επίσης ο τωρινός πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής ιατρός Kiame Mahaniah, πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς επίσης μέλη της οικογένειας και φίλοι του κ. Μαντζούκα.
Μίλησε η κυρία Clare Hayes σύζυγος του αείμνηστου συνιδρυτή του Κέντρου Υγείας, Stepnen Hayes, η οποία αναπόλησε το πώς ο κ. Μαντζούκας και ο σύζυγός της ξεκίνησαν το Κέντρο Υγείας το έτος 1971 στην ηλικία των 25 ετών τους οποίους χαρακτήρισε «ιδεαλιστές οι οποίοι ήταν πιο μπροστά από την εποχή τους σκεπτόμενοι έναν συνδυασμό για βιολογική ιατρική φροντίδα και επίσης για ψυχικά νοσήματα».
Ο κ. Μαντζούκας ήταν ο πρώτος εκτελεστικός διευθυντής επί τρία χρόνια και επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου επί τριάντα χρόνια. Ηταν επίσης μέλος της επιτροπής εξεύρεσης των τριών τελευταίων εκτελεστικών διευθυντών που προσλήφθηκαν κατά το διαρρεύσαν διάστημα των τριάντα χρόνων και συντέλεσε στην ανάδειξη του Κέντρου Υγείας σε κορυφαίο σε εθνικό επίπεδο για συνδυασμένη φροντίδα σωματική και ψυχική.
Ο κ. Μαντζούκας μίλησε για την αγάπη του προς τους ανθρώπους του Κέντρου Υγείας, για το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και τους ασθενείς.
Επίσης, ανέφερε ότι το Κέντρο Υγείας παρέχει φροντίδα σε σαράντα χιλιάδες ασθενείς κατ’ έτος διαθέτει προσωπικό 650 ατόμων, έχει αποκτήσει παναμερικανική φήμη και συνάμα παραμένει πιστό στις πρωταρχικές του αρχές και αξίες εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας του Λιν.
Υπογράμμισε πως «το Κέντρο Υγείας είναι μέρος από το DNA μου. Είναι σπάνιο στη ζωή να βρεθεί κάτι με τόσο νόημα και ικανοποίηση. Θα έρχομαι πάντοτε όποτε με καλούν».
Επισημαίνεται ότι η πόλη του Λιν έχει μία μεγάλη αριθμητικά ομογενειακή κοινότητα, καθότι ήταν από τις πόλεις εκείνες οι οποίες από την αρχή άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχθηκε χιλιάδες μετανάστες από την Ελλάδα. Εχει επίσης την ιστορική κοινότητα του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου