Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για τη χώρα

Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018

Ομιλία του πρώην υπουργού στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ»
Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για τη χώρα
Συστηματικά η κυβέρνηση ναρκοθετεί, την επόμενη τετραετία δημιουργώντας συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για την χώρα, υπογράμμισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ» το οποίο διοργανώνει ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» σε συνεργασία με την «Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε».

Όπως είπε το ζήτημα αυτή την περίοδο δεν είναι η τεχνητή σύγκρουση γύρω από το αφήγημα της καθαρής εξόδου, που προκάλεσε ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης. «Το αφήγημα της καθαρής εξόδου κατέρρευσε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα λαμβάνει μακροχρόνιες δεσμεύσεις, που φτάνουν μέχρι και το 2060, και την αιχμαλωτίζουν σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας.

Στη συνέχεια εξήγησε πως συντελείται η διπλή «αιχμαλωσία».

Από την μία πλευρά μέσω των υπερπλεονασμάτων τα οποία εμφανίζονται ως οικειοθελής επιλογή της κυβέρνησης, αλλά πλέον είναι συμφωνημένη και δεσμευτική επιλογή μέσα από το συμπληρωματικό μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρωτογενή πλεονάσματα που ξεπερνούν το 3,5% του ΑΕΠ είναι ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακά.

Από την άλλη μέσω των ταμειακών διαθεσίμων ασφαλείας τα οποία δημιουργούνται κατά κύριο λόγο με βραχυχρόνιο δανεισμό, με συγκέντρωση και κρατικό έλεγχο επί των αποθεματικών όλων των νομικών προσώπων της γενικής κυβέρνησης και με πολύ μεγάλη αύξηση των repos.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η αύξηση του βραχυπρόθεσμου εσωτερικού δανεισμού γίνεται για να αποφύγει η κυβέρνηση την προληπτική πιστωτική γραμμή. Και αυτό όπως πρόσθεσε «ενώ έχουμε δεχθεί τη σκληρή εποπτεία, το συμπληρωματικό μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο χωρίς νέο δάνειο, χωρίς να αξιοποιούμε τα μεγάλα υπόλοιπα του τρίτου δανείου, που παραμένουν στη διάθεση των πιστωτών».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές με στόχο αφενός να υποστεί μία στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να προκύψει κυβέρνηση μέσα από αναγκαίες ευρύτατες πλειοψηφίες προκειμένου να υπάρχει συμφωνία για σταθερό εκλογικό σύστημα αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου