Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για τη χώρα

Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018

Ομιλία του πρώην υπουργού στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ»
Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για τη χώρα
Συστηματικά η κυβέρνηση ναρκοθετεί, την επόμενη τετραετία δημιουργώντας συνθήκες διπλής αιχμαλωσίας για την χώρα, υπογράμμισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο «Η Ελλάδα Μετά ΙΙ» το οποίο διοργανώνει ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση» σε συνεργασία με την «Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε».

Όπως είπε το ζήτημα αυτή την περίοδο δεν είναι η τεχνητή σύγκρουση γύρω από το αφήγημα της καθαρής εξόδου, που προκάλεσε ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης. «Το αφήγημα της καθαρής εξόδου κατέρρευσε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα λαμβάνει μακροχρόνιες δεσμεύσεις, που φτάνουν μέχρι και το 2060, και την αιχμαλωτίζουν σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας.

Στη συνέχεια εξήγησε πως συντελείται η διπλή «αιχμαλωσία».

Από την μία πλευρά μέσω των υπερπλεονασμάτων τα οποία εμφανίζονται ως οικειοθελής επιλογή της κυβέρνησης, αλλά πλέον είναι συμφωνημένη και δεσμευτική επιλογή μέσα από το συμπληρωματικό μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι πρωτογενή πλεονάσματα που ξεπερνούν το 3,5% του ΑΕΠ είναι ξεκάθαρα αντιαναπτυξιακά.

Από την άλλη μέσω των ταμειακών διαθεσίμων ασφαλείας τα οποία δημιουργούνται κατά κύριο λόγο με βραχυχρόνιο δανεισμό, με συγκέντρωση και κρατικό έλεγχο επί των αποθεματικών όλων των νομικών προσώπων της γενικής κυβέρνησης και με πολύ μεγάλη αύξηση των repos.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο η αύξηση του βραχυπρόθεσμου εσωτερικού δανεισμού γίνεται για να αποφύγει η κυβέρνηση την προληπτική πιστωτική γραμμή. Και αυτό όπως πρόσθεσε «ενώ έχουμε δεχθεί τη σκληρή εποπτεία, το συμπληρωματικό μνημόνιο, το 4ο μνημόνιο χωρίς νέο δάνειο, χωρίς να αξιοποιούμε τα μεγάλα υπόλοιπα του τρίτου δανείου, που παραμένουν στη διάθεση των πιστωτών».

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές με στόχο αφενός να υποστεί μία στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου να προκύψει κυβέρνηση μέσα από αναγκαίες ευρύτατες πλειοψηφίες προκειμένου να υπάρχει συμφωνία για σταθερό εκλογικό σύστημα αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου