Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Κρίσιμες ώρες για το «Μακεδονικό» – Καθοριστική η σημερινή ημέρα


Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η σημερινή ημέρα κρίνεται καθοριστική για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει εντός των επόμενων ωρών το καταληκτικό τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Το τηλεφώνημα θα είναι ουσιαστικό και επί του πρακτέου θα επιβεβαιώνει ότι η πλευρά της πΓΔΜ είναι έτοιμη να επισφραγίσει την συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Εφόσον ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επικοινωνήσει με το Μέγαρο Μαξίμου τότε οι δύο ομόλογοι θα συναντηθούν ως το τέλος της εβδομάδας στις Πρέσπες για να υπογράψουν το κείμενο των 20 σελίδων το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στα χέρια του Μάθιου Νίμιτς που ρυθμίζει και τις τελικές διατυπώσεις.
Διπλωματικές πηγές εκτιμούν πως είτε όλα θα γίνουν ως το τέλος της εβδομάδας που τρέχει, επομένως θα έχει υπάρξει και Συμφωνία των δύο μερών, ή δεν θα γίνει τίποτα και η διαπραγμάτευση θα μπει στον πάγο. Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, ωστόσο εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο Ζόραν Ζάεφ θα κάνει το “αποφασιστικό βήμα” και θα ανακοινώσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι κλείνει η συμφωνία . Σε μία τέτοια περίπτωση εικάζεται ότι θα δρομολογηθούν εξελίξεις και στο εσωτερικό της χώρας με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πρώτον απ’ όλους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι υπάρχει Συμφωνία για το Σκοπιανό.
Σε περίπτωση Συμφωνίας θεωρείται περίπου δεδομένο ότι η ονομασία της γειτονικής χώρας θα είναι το “Σεβέρνα Μακεντόνιγια” δηλαδή το Βόρεια Μακεδονία. Το κείμενό της θα είναι 20 σελίδες και θα περιγράφει αναλυτικά τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δύο πλευρές για να επικυρωθεί η Συμφωνία. Η διαδικασία θα κρατήσει μερικούς μήνες, επομένως θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μόνο εφόσον υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις της Σκοπιανής πλευράς, δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση, το δημοψήφισμα και η επικύρωση από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ. Στην Συμφωνία καθοριστικό ρόλο παίζει η αρχή της αιρεσιμότητας που σημαίνει ότι εάν οι γείτονες δεν εφαρμόσουν την Συμφωνία βήμα βήμα, τότε δεν θα ισχύσει η είσοδός τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Πηγή: NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου