Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος επιστρατεύει τους καθηγητές της Σχολής για να κερδίσει χρόνο


Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να κερδίσει χρόνο στην Αρχιεπισκοπία, έπειτα από την ευθεία και επίσημη αμφισβήτηση της Εκκλησιαστικής του Αρχής, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος τόσο κατ’ ιδίαν, όσο και εν Συνόδω επίσημα, ζήτησε την παραίτησή του, πλην όμως ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε, επιδεικνύοντας πλήρη ανυπακοή και απαξίωση στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας».
Ευρισκόμενος ακόμα στην Κωνσταντινούπολη, μεθόδευσε κείμενο, προερχόμενο δήθεν από τους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής, με το οποίο επιχειρεί να στροβιλίσει τα γεγονότα και να δημιουργήσει ρηγματώδεις καταστάσεις στην Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια.
Το κείμενο αυτό το οποίο μεθοδεύθηκε με τη συνδρομή του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής, π. Εμμανουήλ Κλάψη, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο π. Κλάψης έστειλε e-mail σε καθηγητές ζητώντας τους να το υπογράψουν. Ο π. Εμμανουήλ Κλάψης δεν ανταποκρίθηκε στα γραπτά μηνύματα του «Ε.Κ.». Ωστόσο, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ότι τον αναζητούσαμε για να επικοινωνήσουμε μαζί του, ενώ προσπάθησε να επιρρίψει ευθύνες σε συνάδελφό του καθηγητή.
Το κείμενο στάλθηκε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων της Ελλάδος Romfea.gr, και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης. Τονίζεται ότι δεν εστάλη στον «Εθνικό Κήρυκα», ο οποίος το πήρε από την Romfea.
Στο κείμενο με τίτλο «οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης για πρόσφατα δυσμενή σχόλια» ανάμεσα στα άλλα αναγράφονται και τα εξής: «Κατά την ομιλία του ο επιχειρηματίας κ. Βαλιώτης ενώπιον της ακαδημαϊκής κοινότητας που τον τίμησε για τις ευγενείς χορηγίες του εξέθεσε αποκλειστικά δικές του απόψεις περί ‘αυτοκεφαλίας’, ‘μεταφοράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου’ στη Αμερική και άλλα συναφή.
Καμία απολύτως αντίδραση δεν σημειώθηκε με το πέρας της ομιλίας του κατά την τελετή αποφοίτησης. Αντιθέτως χειροκροτήθηκε ενθέρμως από όλους τους παρευρισκόμενους Ιεράρχες της Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής, χωρίς να εξαιρούνται και εκείνοι που έσπευσαν εξ υστέρου να εκδώσουν δήλωση αποδοκιμασίας, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό Video της αποφοίτησης. Ο λόγος σαφής: η κακή ακουστική του Γυμναστηρίου και η απόδοση των μικροφώνων και το μικρόφωνο του ομιλητή, σε σχέση με τη θέση των ακροατών πάνω στην εξέδρα».
Απευθυνόμενοι στον Πατριάρχη οι καθηγητές γράφουν «ποιούμεθα έκκληση να μεριμνήσει για την περιφρούρηση της ενότητας της Εκκλησίας: προσφέροντας τη δέουσα υποστήριξη και τον απαραίτητο χρόνο στον Αρχιεπίσκοπο και τους συνεργάτες του, ώστε να αντιμετωπισθεί ως τάχιστα και ως άριστα η οικονομική κρίση, η οφειλόμενη όχι σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε νοοτροπίες.
Ο Αρχιεπίσκοπος ακόμη και τώρα μέσα στο κλίμα των εναντίον του ενορχηστρωμένων επιθέσεων, ενδυναμώνει την απαρασάλευτη κανονική και πνευματική σχέση της Εκκλησίας μας με τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Δικαιούται λοιπόν τον απαιτούμενο χρόνο, για να επουλωθούν οικονομικές παραλείψεις και να αποδοθεί η Αρχιεπισκοπή στον διάδοχό του χωρίς εκκρεμότητες».
Πλέκουν το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου λέγοντας πως «ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, Επίσκοπος της Εκκλησίας επί 51 έτη, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τα τελευταία 19 έτη, είναι γνωστός για τα χαρίσματα και τα προσόντα του, που όλα έχουν προσφερθεί στη διακονία της Εκκλησίας. Ευγνωμονούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και δοξάζουμε τον εν Τριάδι Θεό, διότι το 1999 τον επέλεξε ως Αρχιεπίσκοπο και ο ίδιος αξιώθηκε να διαφυλάξει την ενότητα της Εκκλησίας της Αμερικής σε χαλεπούς καιρούς».
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο γνωρίζει με λεπτομέρειες τις μεθοδεύσεις του εν λόγω κειμένου και την απόπειρα αρνητικού κλίματος εναντίον του.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου