Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Απεβίωσε η σύζυγος του Πύρρου Δήμα, Αναστασία


Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 2018Ο Πύρρος Δήμας με την σύζυγό του Αναστασία το 2006. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Η Αναστασία Δήμα, σύζυγος του Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.
Την θλιβερή είδηση γνωστοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, η οποία ανέφερε σε ανακοίνωσή της:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και η οικογένεια του αθλήματος των δυνατών εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια για την απώλεια της συζύγου του Προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα».
Ακόμη, ο Τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, για το θάνατο της Αναστασίας Δήμα, επεσήμανε:
«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Αναστασίας Δήμα, συζύγου του Πύρρου Δήμα. Η απώλεια μίας νέας γυναίκας, συζύγου και μητέρας μας γεμίζει μεγάλη θλίψη, την οποία είναι δύσκολο να εκφράσουμε με λόγια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της».
Τι είχε δηλώσει ο Πύρρος Δήμας για την οικογένειά του και την ασθένεια της συζύγου του στην «Καθημερινή» το 2016:
-Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου, η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου…Μετά έρχεται η καριέρα.
-Δεν «εγκατέλειψα» (σ.σ. την πολιτική). Απλώς δεν ψηφίστηκα. Επεσαν τότε οι εκλογές και πάνω στο πρόβλημα της Αναστασίας (σ.σ. της γυναίκας του). Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα…Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… εισπράξαμε πολλή αγάπη… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου