Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

«Φρούριο» το σπίτι των 8 Τούρκων στρατιωτικών. 120 αστυνομικοί στη φύλαξή τους

Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018
Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το οίκημα στο οποίο φιλοξενούνται οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα το καλοκαίρι του 2016.
Οι δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου, Μπεκίρ Μποζτάγ, ότι «είναι δική μας δουλειά να τους βρούμε, να τους πακετάρουμε και να τους επιστρέψουμε στην Τουρκία», εντείνει την εγρήγορση των ελληνικών Αρχών, καθώς έρχονται λίγο μετά τις αποκαλύψεις για επιχειρήσεις της μυστικής υπηρεσίας MIT σε ξένες χώρες με σκοπό τη σύλληψη φερόμενων ως υποστηρικτών του Γκιουλέν.
Πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους σπίτι, αξιωματικοί προχώρησαν στην εκπόνηση εκθέσεων τρωτότητας, προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο το σημείο μπορεί να βληθεί ή όχι εύκολα. Αφού η επιλογή του «αποστειρωμένου» οικήματος κρίθηκε επιτυχής, το επόμενο βήμα ήταν να «παγιδευτεί» ηλεκτρονικά ο χώρος με κάμερες και τεχνικά μέσα που επιτρέπουν την ανίχνευση ύποπτων παρεμβολών και επικοινωνιών.
Ο αριθμός των αστυνομικών που επιφορτίστηκαν με τη φύλαξη του νούμερο ένα πλέον στόχου αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 120 άτομα. Ανάμεσά τους βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Ασφάλειας Αττικής, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της ΟΠΚΕ και της ΔΙ.ΑΣ. Στους άνδρες αυτούς δεν περιλαμβάνονται τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που βρίσκονται όλο το 24ωρο στο σημείο.
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξηγούν ότι η φύλαξη των οχτώ Τούρκων είναι μία «δύσκολη περίπτωση» για τις ελληνικές Αρχές, καθώς αποτελεί έναν μόνιμο «πονοκέφαλο» αλλά και μία μόνιμη απώλεια δυνάμεων για την ΕΛ.ΑΣ. σε μία περίοδο με αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες. Ενδεχομένως, ωστόσο, στο μέλλον κάποιοι από τους οχτώ να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη, μετά τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Άλλωστε αρκετοί έχουν εκφράσει ήδη μέσω των συνηγόρων τους την επιθυμία τους να φύγουν από τη χώρα, κάτι που δεν αποκλείεται να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μέσα στο τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου