Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Στο Λόουελ το 70ο συνέδριο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας

Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2018


Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργος Μπεχράκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ).
ΒΟΣΤΩΝΗ. Αρχίζει την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 το συνέδριο της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στο ξενοδοχείο «Radisson» της πόλης Chelmsford της Μασαχουσέτης.
Πρόκειται για το 70ό κατά σειρά Συνέδριο της Πανλακωνικής, η οποία είναι μία από τις πλέον ιστορικές και δραστήριες Οργανώσεις της Ομογένειας της Αμερικής.
Την ευθύνη της διοργάνωσης του Συνεδρίου την έχει αναλάβει ο τοπικός σύλλογος του Λόουελ Leonidas & Sparta Society, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Γεώργιος Ζαχαρούλης, ο οποίος τυγχάνει πρώην πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» κ. Γεώργιος Ζαχαρούλης είπε ότι «όλα είναι έτοιμα για το συνέδριο» και συμπλήρωσε «μακάρι να είχαμε περισσότερο χώρο για δείπνο το Σάββατο το βράδυ, έχει σχεδόν συμπληρωθεί».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαρούλη, η Πανλακωνική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά «απαρτίζεται από 33 συλλόγους και σωματεία». Είπε ακόμα, πως «ένα από τα θέματα που συζητηθούν στο συνέδριο θα είναι η Μουσείο στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, καθώς επίσης και ποιο θα είναι το επόμενο έργο της Πανλακωνικής».
Οταν τον ρωτήσαμε πώς πηγαίνει ο τοπικός σύλλογος του Λόουελ «Leonidas & Sparta» στον οποίο είναι πρόεδρος είπε πως «πηγαίνουμε καλά, εξακολουθούμε να είμαστε ζωντανοί και να δραστηριοποιούμαστε».
Τον Οκτώβριο του 1948 ο αείμνηστος δικηγόρος Τσαρλς Μπουκουβάλας, ο οποίος ήταν ύπατος πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας, με μία ομάδα ομογενών λακωνικής καταγωγής ίδρυσαν τον σύλλογο και τον ονόμασαν Πανλακωνικός Σύνδεσμος Λεωνίδας του Λόουελ.
Τον Οκτώβριο του έτους 1949 μία ομάδα γυναικών Λακωνικής καταγωγής ίδρυσαν τον γυναικείο σύλλογο Πανλακωνικής Σύλλογος Σπάρτη του Λόουελ. Το έτος 1971 οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν να ενωθούν και να αποτελέσουν τον ενιαίο σύλλογο «Leonidas & Sparta Society of Lowell».
Η Πανλακωνική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 1948 στο Σικάγο με σκοπό να οργανώσει και ενώσει όλους τους ομογενείς λακωνικής καταγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Να προάγει την αφοσίωση και τον σεβασμό στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αμερικής και να υποστηρίξει τα ιδρύματά της πνευματικώς και υλικώς. Να διασφαλίσει τις δημοκρατικές αρχές της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της θρησκείας στον τρόπο διακυβέρνησής μας.
Να καλλιεργήσει ανάμεσα στα μέλη της την περηφάνια στην κληρονομιά και στην παράδοση των προγόνων τους. Να ενθαρρύνει και καλλιεργήσει την κοινωνική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της.
Υπατος πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας σήμερα είναι ο κ. Γεώργιος Μαραφάτσος.
Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ο επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος κ. Γεώργιος Μπεχράκης. Συμποσιάρχης της βραδιάς θα είναι ο δικηγόρος και πρώην πολιτειακός γερουσιαστής κ. Στιβ Παναγιωτάκος.
Επίσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μαραφάτσος, ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος του Λόουελ κ. Βασίλειος Σαμαράς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειος Καυκάς.
Στο πλαίσιο του δείπνου θα γίνει η απονομή του Λεωνίδειου Βραβείου στους πρώην ύπατους προέδρους της Πανλακωνικής, ενώ θα γίνει και η επίδοση υποτροφιών. Το Χορευτικό Συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης θα χορέψει ελληνικούς χορούς υπό τη διεύθυνση του Δρ. Ιωάννη Παππά.
Νωρίτερα, το Σάββατο, θα διεξαχθούν εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανλακωνικής, θα ακολουθήσει η ορκωμοσία και η πρώτη συνεδρίαση. Την Κυριακή οι σύνεδροι θα εκκλησιαστούν στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος του Λόουελ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου