Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2018

ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε τις συνομιλίες για την επίλυση της ονομασίας της πΓΔΜ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επαναλαμβάνει τη συνεχιζόμενη στήριξή του στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
  • Επεισόδια και επτά συλλήψεις έξω από το ΣΕΦ. Συμπλοκές οπαδών του Ολυμπιακού με αστυνομικές δυνάμεις σημειώθηκαν μετά τη λήξη του ντέρμπι έξω από το ΣΕΦ - Από τα έκτροπα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο και έγιναν επτά συλλήψεις. .
  • Πηγές ΓΕΕΘΑ σε Τουρκία: Θα απαντάμε σε κάθε πρόκληση. Τι λένε στο ΓΕΕΘΑ μετά την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός ενεργοποιείται στο Αιγαίο για να αντιμετωπίσει «την ελληνική προκλητικότητα». .
  • Βίντεο: Ντου κουκουλοφόρων στο γραφείο Βαρβιτσιώτη . Πυροβόλησε ο φρουρός. Στον ίδιο όροφο με το γραφείο του βουλευτή στεγάζεται και ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων Αθήνας.
  • Μπαχτσελί: Η Ελλάδα δεν θα γλιτώσει, παίζει με τα όρια της Τουρκίας . «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλιτώσει, η Ελλάδα που επιχειρεί να εισβάλει στα νησιά του Αιγαίου δεν πρέπει να παίζει με τα όρια της Τουρκίας».
  • Φωτιά στο Άγιο Όρος, δεν απειλείται μονή. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα. 

Κόσμος

  • Συρία: Νεκροί 22 φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σε επιθέσεις του ISIS . Τουλάχιστον 22 στελέχη δυνάμεων που πολεμούν υπέρ του καθεστώτος της Συρίας σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επιθέσεις τζιχαντιστών του ISIS στην έρημο της επαρχίας Σουέιντα, στο νότιο τμήμα της χώρας. .
  • G7: Δεν θα υπάρξει επίσημη συνάντηση Μέι με Τραμπ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεν θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7, παρότι θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλους τους υπόλοιπους ηγέτες που θα είναι παρόντες στη συνάντηση, ανέφεραν αξιωματούχοι που τη συνοδεύουν. .
  • Μακρόν: Η Γερμανία αρχίζει να μετακινείται προς τη δική μας θέση. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε χθες πως η Γερμανία έχει κάνει βήματα προς τις θέσεις της Γαλλίας όσον αφορά το πώς πρέπει να μεταρρυθμιστεί η Ευρωζώνη. .
  • Γουατεμάλα: Στους 109 οι νεκροί από την έκρηξη του Φουέγο. Η ηφαιστειακή έκρηξη της Κυριακής θεωρείται η πιο σφοδρή στο Φουέγο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. .
  • ΗΠΑ: 1.600 παράτυποι μετανάστες σε ομοσπονδιακές φυλακές. Οι αμερικανικές Aρχές μετάγουν σε ομοσπονδιακές φυλακές περίπου 1.600 κρατούμενους της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), δήλωσαν χθες αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. .

Πολιτική

  • ΗΠΑ: Υποστηρίζουμε τις συνομιλίες για την επίλυση της ονομασίας της πΓΔΜ. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επαναλαμβάνει τη συνεχιζόμενη στήριξή του στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. .
  • Ν.Δ.: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για το Σκοπιανό. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις του κόμματος, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. .
  • Καμμένος για πακετάρισμα: Οι απειλές έχουν κόστος που θα πληρώσει η Τουρκία. Τι διημείφθη μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του τούρκου ομολόγου του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μετά τις απειλές της Τουρκίας για απαγωγή των οχτώ τούρκων αξιωματικών .
  • H Αθήνα στρέφει τα βέλη της στον Ντιμιτρόφ: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια . "Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι" .
  • ΝΔ για ντου αναρχικών στο γραφείο Βαρβιτσιώτη: Τι άλλο να συμβεί;. "Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δέχθηκε στο γραφείο του επίθεση κουκουλοφόρων με βαριοπούλες και χρειάστηκε να παρέμβει ο αστυνομικός του πυροβολώντας στον αέρα για να αποτρέψει τις ενέργειές τους" - Τι λέει ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ.

Οικονομία

  • Γερμανικός Τύπος: Οικονομικά και πολιτικά διαχειρίσιμη η αποχώρηση του ΔΝΤ. Στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και σε δηλώσεις του γερμανού υπ. Οικονομικών Σολτς αναφορικά με τις συνέπειες που θα έχουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία στην οικονομία της ΕΕ αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος. .
  • Βυθίζεται συνεχώς η Τουρκική οικονομία, νέα υποβάθμιση τραπεζών από Moody's. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε και έθεσε υπό παρακολούθηση για περαιτέρω υποβάθμιση τα αξιόχρεα 17 τουρκικών τραπεζών, ενώ έθεσε επίσης σε παρακολούθηση για υποβάθμιση τα αξιόχρεα δύο χρηματοπιστωτικών εταιρειών. 
  • Αισιοδοξεί η Αθήνα για συμφωνία για το χρέος, και χωρίς το έξτρα του ΔΝΤ. Αυτό δήλωσε έλληνας αξιωματούχος, ενώ κλιμακώνονται οι συζητήσεις για το χρέος στο Παρίσι.
  • Mακρόν για τους δασμούς Τραμπ: Οι Αμερικανοί εργαζόμενοι τα πρώτα θύματα . «Θα προσπαθήσω να τον πείσω (τον Τραμπ) με τον πρωθυπουργό Τριντό και όλους τους εταίρους μας, να βρούμε μια πιο φυσιολογική πορεία για τα εμπορικά θέματα. Δεν μπορούμε να διεξάγουμε εμπορικό πόλεμο μεταξύ φίλων».
  • ΔΝΤ: Δεν έχουμε τελειώσει με την Ελλάδα. Οι διαβουλεύσεις στο Παρίσι συνεχίζονται κι ότι το ΔΝΤ συμμετέχει πολύ ενεργά με στόχο να αποσπάσει από τους Ευρωπαίους την ελάφρυνση χρέους που θεωρεί «απαραίτητη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Τζέρι Ράις. 

Αθλητισμός

  • Break στο break και 1-1 ο Παναθηναϊκός . Με πολύ διαφορετικό πρόσωπο και τον Μάικ Τζέιμς σε σπουδαίο βράδυ ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 66-71 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΣΕΦ και έφερε και πάλι την σειρά τον τελικών στα «ίσια» και το πλεονέκτημα και πάλι στο ΟΑΚΑ. 
  • Παρακολουθήστε ζωντανά τον 2ο τελικό μπάσκετ από το ΣΕΦ. Ζωντανά ο 2ος τελικός πρωταθλήματος μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
  • Σάμαρης: «Θέλω Πορτογαλία, αλλά φαβορί είναι η Βραζιλία» (BINTEO). Τι προβλέπει ο «Πορτογάλος» της Εθνικής, Ανδρέας Σάμαρης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο .
  • Κάρι και ΛεΜπρόν:Όποιος και να κερδίσει στο ΝΒΑ δεν θα πάει στον Λευκό Οίκο. Ο Στιβ Κερ, ο προπονητής της ομάδας Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που διεκδικεί τον τίτλο του επαγγελματικού αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, αναφέρθηκε δηκτικά στο ότι ο Τραμπ δεν ήξερε καν τα λόγια του πατριωτικού τραγουδιού «God Bless America». 
  • Μπάσκετ: Πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για τον πρώτο τελικό με Ολυμπιακό. Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Κυριακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου