Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 6/6/18

  • Άμφισσα: Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 13χρονης. Συγγενείς και φίλοι του θύματος ζητούν από τις Αρχές την άμεση σύλληψη του δράστη του φόνου του 13χρονου κοριτσιού από την Άμφισσα. .
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις σιδηροδρομικών Πέμπτη και Παρασκευή . Σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 7 Ιουνίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 8 Ιουνίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ. .
  • Σε 24 πόλεις της χώρα τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία . Πολλαπλασιάζονται οι πόλεις της Ελλάδας , όπου θα πραγματοποιηθούν αύριο συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. .
  • Νέα τουρκική επίθεση για τους οκτώ στρατιωτικούς, συναγερμός στην Αστυνομία. Η Άγκυρα πάντως απέφυγε να επαναλάβει απειλές και υπονοούμενα για πιθανή απαγωγή των οκτώ αξιωματικών από ελληνικό έδαφος. .
  • Τραυματισμός βαρυποινίτη με μαχαίρι στις φυλακές Κορυδαλλού . Tραυματισμό με μαχαίρι υπέστη τις φυλακές Κορυδαλλού, ο 49χρόνος βαρυποινίτης Ιωάννης Σκαφτούρος,ο οποίος έχει καταδικαστεί ως μέλος του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», για συμμετοχή σε κυκλώματα παράνομης δράσης. 

Κόσμος

  • Τέλος από τη διεύθυνση επικοινωνίας του Τραμπ η Κέλι Σάντλερ μετά τα προσβλητικά σχόλια για τον Μακέιν. Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε ότι η Κέλι Σάντλερ, η εργαζόμενη στη διεύθυνση επικοινωνίας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που προκάλεσε σάλο όταν εκστόμισε ένα υποτιμητικό και για πολλούς βαθιά προσβλητικό σχόλιο σε βάρος του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, που είναι καρκινοπαθής, δεν εργάζεται πλέον στην αμερικανική προεδρία. .
  • ΟΑΚ: «Πράσινο» στην αποπομπή της Βενεζουέλας. Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ενέκρινε χθες μια απόφαση που προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας αναστολής της συμμετοχής της Βενεζουέλας σε αυτόν, προς «υπεράσπιση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας». .
  • Γουατεμάλα: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκο. Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγκου σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης. Οι αρχές της Γουατεμάλας διέταξαν την εκκένωση των παρακείμενων κατοικημένων περιοχών. .
  • Νικαράγουα: Στους 121 οι νεκροί στις διαδηλώσεις από τα μέσα του Απριλίου. Συνολικά 121 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 1.300 έχουν τραυματιστεί στη Νικαράγουα αφότου ξέσπασε το κύμα διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τρίτη μια ΜΚΟ στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. .
  • Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου με Αμερικανό πρέσβη. Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. .

Πολιτική

  • Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά ο Tσίπρας. Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, με τίτλο «Ονόματα του Κομμουνισμού». .
  • Στο Μόναχο από αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Στο Μόναχο μεταβαίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. .
  • Νέες κορώνες Καμμένου για «επέκταση» χωρικών υδάτων. Τα ελληνικά νερά θα μεγαλώσουν χάρη στην αναγνώριση της ΑΟΖ, είπε ο υπουργός Άμυνας, ενώ επανέλαβε με βεβαιότητα πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε παραγωγό υδρογονανθράκων. .
  • Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επέτρεψαν την ανομία στα Εξάρχεια. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε πως η κυβέρνηση «ανέχεται προκλητικά την κλιμακούμενη τυφλή βία». .
  • Σιμορέλης: Αν τολμήσουν οι Τούρκοι θα τους σπάσουμε τα χέρια . Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ όπου μεταξύ άλλων σημείωσε πως η Ελλάδα δεν είναι Μαυροβούνιο και Κόσσοβο για να κάνει η Τουρκία ότι θέλει. .

Οικονομία

  • Πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 5% περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο . Πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ που θα φθάνουν έως και 5,19% το 2022, καθώς και ρυθμούς ανάπτυξης 2% το 2018, 2,4% το 2019, 2,3% το 2020, 2,1% το 2021 και 1,8% το 2022, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022. .
  • Δεύτερη φορολογική δήλωση πρέπει να υποβάλουν δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. Το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω ανακριβών στοιχείων που προώθησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. .
  • Σταθάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει την κατάτμηση της ΔΕΠΑ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στην ΕΡΤ αναφορικά με την οικονομία υπογράμμισε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή. .
  • Τσακαλώτος: Ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί για το 15% των νοικοκυριών. Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι στους πολίτες που θα δουν αυξήσεις περιλαμβάνονται και λαϊκά νοικοκυριά, αν και είπε πως οι επιβαρύνσεις θα είναι μικρές. Για δύο στα τρία νοικοκυριά δεν θα υπάρξει αυξημένη επιβάρυνση. .
  • Αισιόδοξος ο Γιούνκερ για επιτυχή ολοκλήρωση του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, αν κα προσέθεσε πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. .

Αθλητισμός

  • Το «βουνό» του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μουντιάλ. Oι απειλές του ISIS εναντίον των μεγάλων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ενόψει του Μουντιάλ 2018, με βασικούς «στόχους» τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, βάσει προπαγανδιστικών δημοσιεύσεων, οδήγησαν τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στην πρόσληψη σωματοφύλακα «βουνό», για να τον παρακολουθεί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. .
  • Έφυγε από την ζωή ο Άρης Ραφτόπουλος . Το θάνατο του Άρη Ραφτόπουλου θρηνεί ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ. .
  • Θα προκριθούν όλα τα φαβορί από τους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου;. Ποιες ομάδες έχουν το προβάδισμα και ποιες κυνηγάνε την έκπληξη στους τέσσερις τελευταίους ομίλους. Ειδικά στοιχήματα από το Πάμε Στοίχημα για την πρόκριση, την κατάταξη, τους βαθμούς, τα γκολ και τον πρώτο σκόρερ .
  • Συμεωνίδης: Ο νόμος είναι πάνω από όλα. Την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας. .
  • Γκόντας στη «Δίκη»: «Αποφάσεις-καταπέλτης για ΚΕΔ/ΕΟΚ». Για τον μη ορισμό του ίδιου και των υπόλοιπων διαιτητών της Euroleague από πλευράς της ΚΕΔ/ΕΟΚ μίλησε ο διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας, στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ». .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου