Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 5 Ιουνίου, 2018

  • Άμφισσα: Ιδιοκτήτης σπιτιού πυροβόλησε διαρρήκτες και σκότωσε 13χρονη. Αναβρασμός επικρατεί στην Άμφισσα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένα επεισόδια από εξοργισμένους τσιγγάνους, μετά τον θάνατο 13χρονης από πυροβολισμούς του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού εναντίον επίδοξων διαρρηκτών. .
  • Μπουτάρης προς Παμποντιακή Ομοσπονδία: Fake news οι «άθλιες» δηλώσεις μου. "Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους" .
  • Τράπεζα πληρώνει λόγω υπαιτιότητας πρόστιμο καταναλωτή σε ΔΟΥ. Τράπεζα ανέλαβε να πληρώσει λόγω δικής της υπαιτιότητας, μετά από διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το πρόστιμο που επιβλήθηκε από Δ.Ο.Υ. σε καταναλωτή, για μη εμπρόθεσμη πληρωμή τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτου. .
  • Πάτρα: Σοβαρά τραυματισμένο βρέφος από επίθεση σκύλου . Με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας ένα βρέφος ηλικίας περίπου 10 μηνών, το οποίο δέχθηκε επίθεση από σκυλί ράτσας πιτ μπουλ σε περιοχή της Φωκίδας. .
  • Απειλή Άγκυρας για απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Θα τους πακετάρουμε . «Είναι δικό μας καθήκον και θα τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» .

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ απαιτούν την αποπομπή της Βενεζουέλας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Η διπλωματία των ΗΠΑ απαίτησε τη Δευτέρα την αποπομπή της Βενεζουέλας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), κατηγορώντας το Καράκας ότι παραβαίνει από τους δημοκρατικούς κανόνες, με την υποστήριξη άλλων έξι σημαινουσών χωρών του θεσμού, που εισηγήθηκαν την έναρξη της διαδικασίας αυτής. .
  • Ο κατάλογος με τις πολύνεκρες εκρήξεις ηφαιστείων τα τελευταία 25 χρόνια. Αυτές είναι οι πλέον πολύνεκρες ηφαιστειακές εκρήξεις στον πλανήτη το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, πριν από εκείνη της Κυριακής στο ηφαίστειο Φουέγο της Γουατεμάλας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 62 ανθρώπους, μέχρι τον τελευταίο απολογισμό. .
  • Πρώην συνεργάτης του Τραμπ κατηγορείται για απόπειρα να επηρεάσει μάρτυρα. Ζήτησε από τον δικαστή που είναι αρμόδιος για την υπόθεση να ακυρώσει τη διαταγή προσωρινής αποφυλάκισης του Μάναφορτ ωσότου προσαχθεί σε δίκη. .
  • ΗΠΑ: Οι δεσμοί με Καναδά, Μεξικό και ΕΕ παραμένουν ισχυροί παρά τους δασμούς. «Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν στενούς δεσμούς με τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την επιβολή δασμών στον χάλυβα (25%) και στο αλουμίνιο (10%) που εισάγουν από τις χώρες αυτές», έκρινε χθες η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. .
  • «Κάθετος» ο Τσέχος πρωθυπουργός στην πρόταση Μέρκελ για το μεταναστευτικό. Η Πράγα και άλλες κυβερνήσεις χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης εναντιώνονται στο σύστημα των ποσοστώσεων που καταρτίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανακατανομή και τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. .

Πολιτική

  • Σκληρή απάντηση ΝΔ στον Κοτζιά: Λες ψέματα, μόνο εσύ συμβιβάζεσαι. «Ψεύδεστε Νίκο Κοτζιά, καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε τίποτα» έγραψε ο αρμόδιος τομεάρχης Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στις καταγγελίες του ΥΠΕΞ πως η ΝΔ είχε αποδεχτεί όνομα τύπου «Μακεδονία - Σκόπια». .
  • Κοτζιάς: Η ΝΔ είχε δεχτεί όνομα Μακεδονία - Σκόπια χωρίς erga omnes. Την ελπίδα πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα «πάρει μπρος» εν νέου η διαπραγμάτευση, που έχει «βαλτώσει» το τελευταίο πενθήμερο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση στην Νέα Δημοκρατία. .
  • Τσίπρας: Εργαστήκαμε σκληρά για να έρθει αυτή η εποχή ανάκαμψης. "Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως, με το 20% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου και το 50% του ευρωπαϊκού, σε όρους χωρητικότητας, να ανήκει σήμερα σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες", επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων. .
  • Τόσκας: Επιτυχίες κατά της εγκληματικότητας. Δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια. «Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. .
  • Θεοδωράκης: Υπουργείο προστασίας... κουκουλοφόρων. Με δύο αναρτήσεις στο twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε την απραξία, όπως αναφέρει, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για την επίθεση με μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. .

Οικονομία

  • Γερμανικός Τύπος: Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι της ανάπτυξης;. Τα νέα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που δημοσιεύτηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ μπαίνουν στο μικροσκόπιο των γερμανών αναλυτών. Είναι βιώσιμη η ανάπτυξη που καταγράφεται; .
  • Βερολίνο: Απόφαση για το ελληνικό χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος. Σχολιάζοντας την αδυναμία του Washington Group να φθάσει σε συμφωνία η γερμανίδα αξιωματούχος επισήμανε ότι δεν υπάρχει νέα θέση του Βερολίνου σχετικά με το θέμα. .
  • Στουρνάρας: Χωρίς προληπτική γραμμή η ΕΚΤ θα άρει τη βοήθεια για τα ομόλογα. Σήμερα, χάρη στην κάλυψη του Μνημονίου, τα ελληνικά ομόλογα γίνονται δεκτά ως εχέγγυα στις πράξεις της ΕΚΤ και συνεπώς διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και φθηνή χρηματοδότηση των τραπεζών, όμως, όπως προειδοποίησε ο διοικητής της ΤτΕ, χωρίς πιστωτική γραμμή η ευρωτράπεζα θα θέσει τέλος σε αυτό το στήριγμα. .
  • Νέο άλμα του πληθωρισμού στην Τουρκία, στο 12,15% τον Μάιο. Οι συνεχείς και επιταχυνόμενες ανατιμήσεις περιορίζουν την αγοραστική δύναμη των τουρκικών νοικοκυριών, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. .
  • Ανάπτυξη 2,3% το πρώτο τρίμηνο αλλά χωρίς κατανάλωση και επενδύσεις. H κατανάλωση μειώθηκε κατά 0,3% το ίδιο διάστημα ενώ οι επενδύσεις συρρικνώθηκαν κατά 10,4%. .

Αθλητισμός

  • Συμεωνίδης: Ο νόμος είναι πάνω από όλα. Την άποψη ότι κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από τον νόμο κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας. .
  • Γκόντας στη «Δίκη»: «Αποφάσεις-καταπέλτης για ΚΕΔ/ΕΟΚ». Για τον μη ορισμό του ίδιου και των υπόλοιπων διαιτητών της Euroleague από πλευράς της ΚΕΔ/ΕΟΚ μίλησε ο διεθνής διαιτητής, Σπύρος Γκόντας, στο περιθώριο της παρουσίας του στην εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ». .
  • Παύθηκε ο Σκουτέρης από αθλητικός δικαστής - Προσφυγή και από Κοντονή για δεύτερο πειθαρχικό. Η πειθαρχική έρευνα του Αρείου Πάγου για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, έφερε και το τέλος της καριέρας του ως αθλητικού δικαστή, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". .
  • Αποκάλυψη στη "Δίκη": Επίγειο παράνομο στοίχημα στην Αθήνα μέσω Ολλανδικών Αντιλλών!. Μία απίστευτη υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. .
  • Γιαννακόπουλος: Να φύγετε αν χάσετε τον τίτλο από αυτόν τον Ολυμπιακό. «Βράζει» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο ηγέτης του Εξάστερου πήγε στην προπόνηση και έστειλε πολλαπλά μηνύματα με σκληρή γλώσσα! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου