Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Η «καρδιά» του Ολυμπιακού… χτυπάει και στην Ουάσινγκτον – Η 3η Σχολή της ομάδας στις ΗΠΑ


Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2018


Ο πατέρας Κώστας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, ευλογεί την ίδρυση της Σχολής του Ολυμπιακού στην Ουάσινγκτον, κρατώντας στα χέρια του την ερυθρόλευκη φανέλα. Μαζί του ο πρόεδρος της Σχολής Χάρης Καραγιώργος και οι συνεργάτες του Βασίλης Νόνας και Δέσποινα Παναγούλια.
Γεγονός είναι η Σχολή Ολυμπιακού στην Ουάσινγκτον που είναι η 3η για τους «ερυθρόλευκους» στις ΗΠΑ μετά από αυτές σε Σικάγο και Καλιφόρνια. Ο εμπνευστής αυτής της προσπάθειας και πρόεδρος της Σχολής, Χάρης Καραγιώργος, άνοιξε την καρδιά του στον «Εθνικό Κήρυκα» και μίλησε για το όραμά του.
«Είχα από μικρό παιδί το όνειρο να κάνω κάτι σπουδαίο στην Αμερική για τον Ελληνισμό και τον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος και χαρούμενος που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα με την ίδρυση αυτή της σχολής στην Ουάσινγκτον. Η προσπάθεια μου για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες και χρειάσθηκε αρκετός κόπος και σκληρή δουλειά τόσο από μένα όσο και από τους συνεργάτες μου», είπε αρχικά ο Χ. Καραγιώργος που γεννήθηκε στην Αμερική από Ελληνες γονείς, με την μητέρα του να έχει καταγωγή από την Ναύπακτο και τον πατέρα του από το Καρπενήσι.
Ο Χ. Καραγιώργος μίλησε και για τους στόχους της Σχολής, αλλά και για την συμπαράσταση που είχε από τους ομογενείς της Ουάσινγκτον.
«Ολοι οι Ελληνες εδώ αγκάλιασαν αυτή την προσπάθειά μου. Μίλησα για πολλά θέματα και με τον Γιάννη Κοσμά που είναι επικεφαλής της Σχολής του Ολυμπιακού στο Σικάγο.
Στόχος μου είναι μέσω της Σχολής τα νέα παιδιά ακόμη κι αυτά που δεν έχουν ελληνική καταγωγή, εκτός από τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να μάθουν πράγματα για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, αλλά και τον Ολυμπιακό. Ακόμη η Σχολή θα έχει και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, όπως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις».
Για τον αριθμό των παιδιών που αριθμεί η Σχολή, ο ιδρυτής της, μας είπε:
«Αυτή την στιγμή έχουμε σαράντα παιδιά στην Σχολή που είναι χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές ομάδες. Μάλιστα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πάρουμε και το βάπτισμα του πυρός καθώς η Σχολή θα πάρει μέρος σ’ ένα τουρνουά που θα γίνει στο Μέριλαντ.
Το προπονητικό επιτελείο της Σχολής αποτελούν οι: επικεφαλής προπονητών Αμαντού Φούλα,προπονητής: Δημήτριος Ψώρας, επικεφαλής γυμναστών: Μιχάλης Παπαγιαννόπουλος ενώ υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι η κυρία Δέσποινα Παναγούλια, κόρη του αείμνηστου προπονητή της Ελλάδας, αλλά και των ΗΠΑ, Αλκέτα Παναγούλια.
Η διεύθυνση του γηπέδου της Σχολής είναι: Pine Ridge Park, 3401 Woodburn Road Annandale, VA 22003.
Η ανακοίνωση της ίδρυσης της Σχολής του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Αμερικής, έγινε την Τρίτη (5/6) από την διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποκτά πλέον και τρίτο μέλος στις ΗΠΑ αφού μετά από το Σικάγο και την Καλιφόρνια η «καρδιά» της «χτυπάει» και στην πρωτεύουσα της χώρας!
Ο Ολυμπιακός «αγκαλιάζει» πάντα τις σοβαρές προτάσεις συνεργασιών απ’ όλο τον κόσμο και θα παρέχει το όνομα αλλά και την τεχνογνωσία στους ομογενείς από την Ουάσινγκτον, οι οποίοι θέλουν να κατακτήσουν ποδοσφαιρικά την πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Καλωσορίζουμε την Ουάσινγκτον στο παγκόσμιο δίκτυο Σχολών και ευχόμαστε στους νέους συνεργάτες μας κάθε επιτυχία στους από κοινού στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον των παιδιών όλου του του κόσμου».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου