Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 3 Ιουνίου, 2018

Τσακαλώτος: Έρχονται μειώσεις φόρων . Απορρίπτει την πιστοληπτική γραμμή. Για το ενδεχόμενο μια πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια να επηρεάσεις τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη". 
  • Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου . Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν απόψε την Ιερά Μονή του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας, για να υποδεχτούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό, ενώ αναγνώστηκε η Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου (σ.σ πρώην ηγουμένου της μονής, Ιάκωβου Τσαλίκη). .
  • 32 αεροδιακομιδές ασθενών από τον στρατό τον Μάιο . Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού μετέφεραν 32 ασθενείς από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου σε αστικά κέντρα, τον Μάιο. .
  • Τέσσερις τραυματίες μετά από συμπλοκές στα Διαβατά . Περίπου 100 με 150 άτομα, συνεπλάκησαν μεταξύ τους μέσα στο κέντρο φιλοξενίας για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. .
  • Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Κυψέλη . Στη συμβολή των οδών Φωκίωνος Νέγρη και Σκύρου, στην Κυψέλη. .
  • Ζάκυνθος: Προφυλακιστέος ο 26χρονος που φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του . Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 26χρονος φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 70χρονου συνταξιούχου και πατέρα του, στις Βολίμες Ζακύνθου. .

Κόσμος

  • Μέρκελ προς νέα ιταλική κυβέρνηση: Nein στην ελάφρυνση χρέους . Οι νικητές των εκλογών σκοπεύουν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να διαγράψει 250 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλών του ιταλικού δημοσίου. .
  • Τον τερματισμό των κυρώσεων προς τη Ρωσία ζητά ο Κρίστιαν Στράχε. «Θα ήταν επιθυμητή μία αλλαγή του τρόπου σκέψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κυρώσεις έχουν προ πάντων ζημιώσει την δική μας, την αυστριακή οικονομία. Πάντα προειδοποιούσα να μην οδηγήσουμε την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα. .
  • Οδηγός ταξί στην Ινδία συνελήφη για βιασμό Ιαπωνέζας τουρίστριας . Ο οδηγός ενός ταξί, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας Iαπωνέζας τουρίστριας κοντά σε περιοχή κοντά σε τουριστικό θέρετρο στη βόρεια Ινδία, συνελήφθη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. .
  • Λορέντσο Φοντάνα: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλες οικογένειες . Ο νέος Ιταλός υπουργός αρμόδιος για την οικογένεια Λορέντσο Φοντάνα δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι εννοεί να στηρίξει την αύξηση των γεννήσεων και τις οικογένειες της χώρας. Πρόσθεσε, όμως, ότι θεωρεί πως νομικά " οι ομοφυλόφιλες οικογένειες του Ουράνιου Τόξου, δεν υπάρχουν". .
  • Κύπρος: Υπό κράτηση μέλος της σπείρας "Ροζ Πάνθηρες". Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 48χρονου από το Μαυροβούνιο, ο οποίος θεωρείται μέλος της γνωστής σπείρας "Ροζ Πάνθηρες" που δρα παγκόσμια. .

Πολιτική

  • Σκοπιανό: Ο Ζάεφ θέλει χρόνο . Επικοινωνία με τον Τσίπρα εντός της ημέρας;. Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Ζαεφ θα πραγματοποιηθεί ίσως και σήμερα. Όμως ο σκοπιανός πρωθυπουργός είναι πιθανόν να ζητήσει πρόσθετο χρόνο .
  • Χαρακόπουλος: Ανήμπορος και απρόθυμος να δράσει κατά του Ρουβίκωνα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το νέο «συγχωροχάρτι» στον Ρουβίκωνα που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, έκανε την ακόλουθη δήλωση: .
  • ΝΔ: Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την Παιδεία . «Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για τις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου που εισήχθη χθες αργά το βράδυ στη Βουλή προσβάλλει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και πλήττει βάναυσα την Παιδεία μας» σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως. .
  • Φίλης: Ιδεολογική μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ . Να ακυρωθούν οι ψηφισμένες μειώσεις. «Η Αριστερά δεν ήταν, και δεν θα γίνει, φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης» .
  • Τόσκας για Ρουβίκωνα:Στο Λευκό Οίκο τους συλλαμβάνουν όταν πετάνε χαρτάκια;. «Και έξω από τον Λευκό Οίκο πετάνε χαρτάκια, αλλά δεν συλλαμβάνονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη .

Οικονομία

  • Τσακαλώτος: Έρχονται μειώσεις φόρων . Απορρίπτει την πιστοληπτική γραμμή. Για το ενδεχόμενο μια πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια να επηρεάσεις τις σχέσεις των ΑΝΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "αποδείξαμε πως η συνύπαρξη μέσα στη διαφορετικότητα είναι δυνατόν να επιτυγχάνεται ακόμα και σε θέματα μεγάλου ιδεολογικού βάρους για την κάθε πολιτική δύναμη" .
  • Ολοκληρώθηκε το Washington Group χωρίς καμία εξέλιξη για το Ελληνικό χρέος . Η κρίσιμη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ολοκληρώθηκε χωρίς καμία ανακοίνωση με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή για το ελληνικό χρέος. .
  • Προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές η Τουρκία . Η τουρκική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας, αφού διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διατύπωσαν ανησυχίες για την οικονομική ευπάθεια της Τουρκίας. .
  • Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού των θεσμών για το χρέος. Μέχρι τώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς προσπαθούσε να λύσει μία πολύ δύσκολη εξίσωση .
  • Βρούτσης: Δεν θα υπάρχει ούτε μία αύξηση σε συνταξιούχο από το 2020. «Η Αχτσιόγλου αρνείται να απαντήσει στη Βουλή για τις περικοπές στις συντάξεις» .

Αθλητισμός

  • Γουέμπλεϊ: Η πιο μεγάλη μέρα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια ο Παναθηναϊκός έπαιζε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στον Άγιαξ.
  • Λαρεντζάκης – Μαυροειδής μιλάνε για…μπάλα και Παγκόσμιο (vid). Τι θα έκανε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αν του πρότειναν τον Λιονέλ Μέσι στην ομάδα του; Τι θέση θα έβαζε ο Δημήτρης Μαυροειδής τον Κριστιάνο Ρονάλντο; .
  • Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για Σωκράτη στην Άρσεναλ. Τελειωμένη η μεταγραφή του Παπασταθόπουλου στους «κανονιέρηδες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου