Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Ιουνίου, 2018

Τι προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup: Χρέος, δόση, πλεονάσματα έως το 2060. Χρειάστηκαν χρόνια διαπραγματεύσεων αλλά τελικά η συμφωνία για το χρέος ήλθε. Μαζί της όμως έρχονται στενή εποπτεία τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία και υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2060.
  • Καταδίωξη ταχύπλοου από το Λιμενικό. Το Λιμενικό καταδίωξε και συνέλαβε έναν 37χρονο αλλοδαπό χειριστή ταχύπλοου σκάφους, που είχε αποβιβάσει στην Κω επτά παράτυπους μετανάστες, προχώρησαν σήμερα στελέχη του λιμενικού σώματος. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ, με το προσφερόμενο ποσό να αυξάνεται άνω των 2 εκατ. ευρώ. .
  • Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τον ΧΥΤΑ. Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής. .
  • Τι δήλωσε ο Αρτέμης Σώρρας στον ΣΚΑΪ πριν την προφυλάκισή του. «Με καταδιώκει, με κυνηγάει η ίδια η χώρα μου...» .
  • Ποινές από 3 έως 27 χρόνια σε πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ. Ποινές από 3 έως 27 έτη επέβαλε το εφετείο στις πέντε πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας και στον σύζυγο μίας εξ αυτών... .

Κόσμος

  • Μεξικό: Άλλος ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε. Ένας υποψήφιος δήμαρχος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μεξικό· επρόκειτο για τον δεύτερο φόνο υποψηφίου για αυτοδιοικητικό αιρετό αξίωμα μέσα σε μόλις 24 ώρες, ενώ απομένουν πλέον ημέρες ως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου, δήλωσαν αξιωματούχοι. .
  • ΗΠΑ: Να τερματιστεί αμέσως η βία στη Νικαράγουα. Η κυβέρνηση της Νικαράγουας «οφείλει να τερματίσει αμέσως την εκστρατεία βίας και κατατρομοκράτησης του ίδιου του λαού της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Νίκι Χέιλι. .
  • Σεισμός 6,1R στο Βανουάτου. Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 17 χλμ. δυτικά του Port-Vila και το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ. .
  • Μεγάλη φωτιά στη Πάφο. Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική περιοχή της Πάφου, κοντά στον Πύργο Τυλληρίας, στην Κύπρο. .
  • Τραμπ: Η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας έχει ήδη ξεκινήσει. «Καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις κατασκευής μηχανών. Τις ανατινάζουν. Ήδη ανατινάζουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών, στην πραγματικότητα πρόκειται για 4 από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις δοκιμών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. .

Πολιτική

  • Μητσοτάκης: Ο Καμμένος κρατούσε το στυλό του Κοτζιά στις Πρέσπες. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • Καμμένος: Αν μας αμφισβητήσει η Τουρκία η απάντηση θα είναι συντριπτική . Από την Λάρνακα όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του ο ΥΕΘΑ σημείωσε πως η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια και σημείωσε πως η χώρα μας θα απαντήσει συντριπτικά στην Τουρκία σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η Εθνική μας κυριαρχία. .
  • Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ στην αναγραφή θρησκεύματος στα απολυτήρια Λυκείου. Καλούν τον Υπουργό Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και εσωτερικό συνειδησιακό ζήτημα που αφορά τον καθέναν αποκλειστικά και μόνο αυτόν. .
  • Το ΚΙΝ.ΑΛ «τρολλάρει» Ποτάμι και κρατά αποστάσεις απο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ. Αίσθηση προκαλεί η κατάληξη της ανακοίνωσης, όπου το Κίνημα Αλλαγής με σύνθημα «το Ποτάμι», αναφέρει: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω». .
  • Φουλ επίθεση κατά Τόσκα για το άβατο των Εξαρχείων. Παναγούλης: «Είστε υπουργός Προστασίας των κουκουλοφόρων» - Τόσκας: «Κι εσείς βουλευτής του συκοφαντικού τόξου». Απάθεια και ανοχή του καταλόγισαν ΝΔ και ΔΗΣΥ. Υπαρκτό το πρόβλημα στα Εξάρχεια αλλά βελτιώνεται λέει ο Ν. Τόσκας παρουσιάζοντας στοιχεία για αύξηση των συλλήψεων στην περιοχή. .

Οικονομία

  • Τι προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup: Χρέος, δόση, πλεονάσματα έως το 2060. Χρειάστηκαν χρόνια διαπραγματεύσεων αλλά τελικά η συμφωνία για το χρέος ήλθε. Μαζί της όμως έρχονται στενή εποπτεία τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία και υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2060. .
  • Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό. Την απόφαση του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μέσω Twitter. .
  • Μοσκοβισί: Ιστορική και ευτυχισμένη στιγμή για Ελλάδα και Ευρωζώνη. «Είναι μια στορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η Ελληνική κρίση τελείωσε σήμερα. Εδώ στο Λουξεμβούργο». .
  • Τσακαλώτος: Ευχαριστημένοι με τη συμφωνία, το χρέος είναι πια βιώσιμο. «Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με τη συμφωνία. Το χρέος είναι πια βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών ΕυκλείδηςΤσακαλώτος. .
  • ΔΝΤ και ΕΚΤ χαιρετίζουν με αστερίσκους την συμφωνία για το χρέος. Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι καλύπτουν τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, είπαν σε ξεχωριστές δηλώσεις Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Ντράγκι. Στάθηκαν με νόημα στην δέσμευση των εταίρων για περαιτέρω ελάφρυνση από το 2032 κι έπειτα. .

Αθλητισμός

  • Ουρουγουάη: Στο υπουργείο Περιβάλλοντος γιόρτασαν την πρόκριση με... μαριχουάνα. .
  • Πάτησε το... πτώμα της Αργεντινής η Κροατία!. Μια λυσσασμένη Κροατία επιβλήθηκε 3-0 της τραγικής Αργεντινής, με τα γκολ των Ρέμπιτς στο 53’, Μόντριτς στο 81’ και Ράκιτιτς στο 91’ και πέρασε στον επόμενο γύρο. Ομάδα φάντασμα η παρέα του Μέσι. .
  • Έκανε check-in για τους «16» η Γαλλία!. Είχε τον τρόπο. Δίχως να εντυπωσιάσει, η Γαλλία επικράτησε 1-0 του Περού, έκανε το «2x2» και σφράγισε εισιτήριο για τους «16» του Μουντιάλ, βγάζοντας νοκ-άουτ τους Λατίνους. Έγραψε ιστορία ο Εμπαπέ .
  • Βολική ισοπαλία για τη Δανία!. Καλύτερη στην αρχή η Δανία, προηγήθηκε με το φοβερό γκολ του Έρικσεν, αλλά η Αυστραλία ανέκαμψε και απάντησε με το πέναλτι μέσω VAR του Γέντινακ, με το τελικό 1-1 να βολεύει πιο πολύ τους Σκανδιναβούς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου