Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2018

Καλημέρα Καλοκαίρι
Πρώτη μέρα του Καλοκαιριού Σήμερα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για τις οικογένειες μεταναστών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε σήμερα το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις αρχές.




  • Προφυλακιστέοι για έκδοση «μαϊμού» διπλωμάτων. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις υπάλληλοι της διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας και τα δύο στελέχη της σχολής οδηγών από τη Λαμία, που κατηγορούνται για έκδοση «μαϊμού» διπλωμάτων. .
  • Πάτρα: Πεντάχρονο αγόρι τραυματίστηκε θανάσιμα . Ένα πεντάχρονο αγόρι τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα το απόγευμα, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στην περιοχή Παραλία της Πάτρας. .
  • 29 τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο . Σε 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προέβησαν σήμερα, Τετάρτη, τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. .
  • Παρέμβαση εισαγγελέα για το σίριαλ Death Note. Μια νέα «τρέλα» που απειλεί σοβαρά και τους μαθητές της Κρήτης έρχεται να καταδείξει με έγγραφό της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου. .
  • Η Τουρκία καταδικάζει την άδεια Κουφοντίνα αφήνοντας αιχμές για τους οκτώ. Η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα «έχει ενισχύσει τις αμφιβολίες» της Άγκυρας όσον αφορά «την λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Αξόι. .

Κόσμος

  • Λιβύη: Νέες συγκρούσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις . Οι νέες συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει από την περασμένη εβδομάδα στη λεγόμενη ημισέληνο του πετρελαίου, τον πνεύμονα της οικονομίας της Λιβύης, υπάρχει κίνδυνος να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης στη χώρα. .
  • ΗΠΑ/OHE: Η Ουάσινγκτον μέμφεται τις ΜΚΟ διότι δεν την υποστήριξαν. Η Aμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι κατηγόρησε την Τετάρτη οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι διαδραμάτισαν «μη εποικοδομητικό» ρόλο, διότι δεν υποστήριξαν τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αξίωνε η Ουάσινγκτον. .
  • Μεξικό: Ικανοποίηση για το διάταγμα Τραμπ. Ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας εξέφρασε ικανοποίηση για την υπογραφή Τραμπ στο εκτελεστικό διάταγμα για το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης. .
  • Λιβύη: Αιματηρή επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στη Ντέρνα. Τέσσερα μέλη των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Ντέρνα, όταν βομβιστής-καμικάζι που επέβαινε σε αυτοκίνητο τούς πλησίασε κρατώντας σε εμφανές σημείο μια λευκή σημαία, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών. .
  • Κόντε σε Τουσκ: Δεν μπορεί η Ιταλία να σηκώσει όλο το βάρος του μεταναστευτικού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, επανέλαβε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ - κατά την χθεσινή τους συνάντηση - ότι η Ρώμη δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος όλου του μεταναστευτικού φαινομένου. .

Πολιτική

  • Μουζάλας για προσφυγικό: «Λύση είναι να σταματήσουν οι πόλεμοι. Μιλάμε για την καλύτερη δυνατή διαχείριση όχι για λύση του προβλήματος», τόνισε αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. 
  • Υποδοχή με σανό και κάρβουνο σε Φάμελλο στην Μεγαλόπολη (ΒΙΝΤΕΟ). Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος επισκέφθηκε σήμερα την Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσει το θέμα της σύστασης του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. 
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Αλέξη Τσίπρα με Τζουζέπε Κόντε . Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, είχε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. 
  • ΝΔ: Η δήλωση Καμμένου επιτομή του πολιτικού αυτοεξευτελισμού. Ανακοίνωση αναφορικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για την κύρωση της συμφωνίας εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. 
  • Μητσοτάκης σε γερμανό πρέσβη: Επιζήμια η συμφωνία με ΠΓΔΜ, δεν ψηφίζουμε. Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στο Βερολίνο στις 27 Ιουνίου. 

Οικονομία

  • Η διοίκηση του ΔΝΤ ενέκρινε το Μνημόνιο $50 δισ. για την Αργεντινή. Άμεσα διαθέσιμα τα πρώτα 15 δισεκ. δολάρια, αλλά άγνωστο εάν θα αποδεσμευθούν τα υπόλοιπα. .
  • Χαρίτσης: Το Eurogroup πρέπει να στείλει καθαρό μήνυμα στις αγορές. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας δήλωσε στο CNN ότι η Ελλάδα διεκδικεί συμφωνία που θα δίνει σαφές μήνυμα στις αγορές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. .
  • Κομισιόν: Ολοκληρώθηκαν και τα 88 προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup. Στην έκθεση συμμόρφωσης για την τέταρτη αξιολόγηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει το «ψαλίδισμα» των συντάξεων του 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020. .
  • Την Παρασκευή ενεργοποιούνται τα εμπορικά αντίποινα της ΕΕ στον Τραμπ. Οι ευρωπαϊκοί δασμοί θα αγγίξουν αμερικανικά προϊόντα αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί στη συνέχεια. 
  • Ρέγκλινγκ: Τα μέτρα για το χρέος θα εξαρτηθούν από την έκθεση βιωσιμότητας. «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει λάβει μεγάλη ελάφρυνση χρέους στο παρελθόν. Και αυτό ωφελεί ήδη πολύ τον ελληνικό προϋπολογισμό σήμερα. Επομένως, το ερώτημα είναι πόσο περισσότερη χρειάζεται...» είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας .

Αθλητισμός

  • Για τρίτη φορά μπαμπάς ο Σουάρες. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα συνδύασε την 100ή του συμμετοχή στη «Σελέστε» με το γκολ που της χάρισε το «τρίποντο» και την έστειλε για 3η διαδοχική διοργάνωση στην φάση των νοκ άουτ αγώνων. 
  • ΑΕΚ: Στην Άντερλεχτ ο Βράνιες. H Ένωση ευχαρίστησε τον βελγικό σύλλογο για τη συνεργασία και το Βόσνιο αμυντικό για την προσφορά του στους 18 μήνες που φόρεσε τη φανέλα. 
  • Aστρο Ντιέγκο Κόστα, οδηγεί την Ισπανία. Με ένα γκολ του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πήγαινε να μαζέψει το κοντρόλ και έγινε πάνω του διπλή κόντρα από το διώξιμο του Ραμίν Ρεζαϊάν πάνω στα πόδια του φορ των «φούριας ρόχας», η Ισπανία πήρε τη νίκη και έπιασε την Πορτογαλία στην κορυφή του ομίλου με 4 πόντους. 
  • Έκανε... προπόνηση η Ουρουγουάη και προκρίθηκε στους «16». Με χαμηλή πτήση η Ουρουγουάη ξεπέρασε το ακόμα χαμηλότερο εμπόδιο της Σαουδικής Αραβίας και σφράγισαν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο του Μουντιάλ. 
  • Κριστιάνο… λαμπρός οδηγεί την Πορτογαλία στους «16». To Μαρόκο έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, ενώ αντίθετα η Πορτογαλία είναι κοντά στον δεύτερο γύρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου