Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

Υπό γερμανική επιτήρηση για άλλα 20 χρόνια

Της Έλενας Λάσκαρη

Οι όροι του Βερολίνου για το χρέος

Εποπτεία σε δύο επίπεδα διαμορφώνεται για την Ελλάδα μετά το τρίτο πρόγραμμα. Η Κομισιόν γράφει τους όρους του μεταμνημονιακού πλαισίου και η Γερμανία θέλει να επιβάλει έξτρα όρους για το χρέος

Υπό γερμανική επιτήρηση για άλλα 20 χρόνια
Αποφασισμένη να επιβάλει 20ετή εποπτεία στην Ελλάδα, με επιπρόσθετους ελέγχους κάθε πέντε χρόνια στις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν, φέρεται η Γερμανία προκειμένου να συναινέσει στο νέο πακέτο διευθέτησης του χρέους, ενώ δεν καίγεται πλέον για την ενεργοποίηση του ελληνικού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η διαμάχη Βερολίνου - ΔΝΤ καθόλου δεν σημαίνει ότι το ΔΝΤ δεν θα έχει ρόλο στην επόμενη μέρα για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος του ESM τον Αύγουστο.
«Τα κεφάλαια του Ταμείου είναι λίγα, μόλις 1,6 δισ. ευρώ, και δεν χρειάζονται όταν υπάρχουν τόσα αδιάθετα κεφάλαια από τον ESM» εξηγεί στα «ΝΕΑ» ευρωπαϊκή πηγή, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι «ο ρόλος του Ταμείου ήταν και μπορεί να παραμείνει εποικοδομητικός». 
Μετά τη βόμβα του Ολαφ Σολτς στο τελευταίο Eurogroup, όπου η Γερμανία έβαλε τον πήχη των επεκτάσεων των δανείων του EFSF σε μόλις τρία χρόνια, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει σύγκλιση σε ορίζοντα που κινείται γύρω στα 5-6 έτη, αλλά δεν φτάνει τη δεκαετία, την οποία ζητούσαν η Κομισιόν, η Γαλλία και η Ιταλία. Ο τελευταίος (;) γύρος διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ αναμένεται στο σημερινό Washington Group, στο περιθώριο της Συνόδου του G7 στον Καναδά με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ.
Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις. Την ερχόμενη Πέμπτη, στη συνεδρίαση του EWG, αναμένεται να παρουσιαστούν οι μελέτες βιωσιμότητας χρέους που θα έχουν ολοκληρώσει στο μεταξύ Κομισιόν και ESM. Στις 21 Ιουνίου, εξακολουθεί να επιδιώκεται πολιτική συμφωνία για όλα, αλλά, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, η απόφαση της Κομισιόν στην οποία θα αποκρυσταλλώνεται πλήρως το τοπίο της μεταμνημονιακής εποπτείας θα εκδοθεί τον Ιούλιο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου