Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Ιουνίου, 2018

  • «Έφυγε» ο καθηγητής εγκληματολογίας Βασίλης Καρύδης. Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, ο καθηγητής Βασίλης Καρύδης, που διετέλεσε αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη το διάστημα 2010-2016. .
  • ΗΠΑ για Κουφοντίνα: Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή. Τη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ. .
  • Ενδεχόμενο δόλο προσάπτουν τώρα οι Τούρκοι στους δύο έλληνες στρατιωτικούς. Δείτε τι κατέθεσαν οι δύο ένστολοι. .
  • Το ΣτΕ καταδίκασε το Δημόσιο για τροχαίο στην Κηφισίας . Το δικαστήριο επιδίκασε στους συγγενείς του άτυχου νέου 350.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους. .
  • Νέες φωτογραφίες των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη (ΒΙΝΤΕΟ). Νέες φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για 111 ημέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης έδωσαν στην δημοσιότητα τουρκικά μέσα. 

Κόσμος

  • «Κράξιμο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Facebook και «οικογενειακά ταξίδια». Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ξεσήκωσε κύμα οργής κι έγινε στόχος δηκτικών σχολίων όταν οργάνωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την Τρίτη μια συζήτηση όπου στελέχη του υπόσχονταν να μοιραστούν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς οι Aμερικανοί τουρίστες μπορούν να παραθερίζουν μαζί με τα παιδιά τους. .
  • Β.Κορέα: Κοινή θέση Κιμ Γιονγκ Ουν και Σι Τζινπίνγκ για την αποπυρηνικοποίηση. Οι ηγέτες Βόρειας Κορέας και Κίνας, διαμόρφωσαν συναντίληψη για τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη. .
  • Τζόνσον: Λυπηρή η απόφαση των ΗΠΑ . Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. .
  • Γκουτέρες: Λυπάμαι για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, «θα προτιμούσε οι ΗΠΑ να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων». .
  • Αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. «Θέλω να καταστήσω απόλυτα σαφές ότι αυτό δεν είναι υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις μας ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε η Χέιλι, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό περί χρόνιας «προκατάληψης» του Συμβουλίου εναντίον του Ισραήλ. .

Πολιτική

  • Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο, για να ενημερωθεί σχετικά με τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία, τον Μάρτιο του 2018. .
  • Ίδρυση κόμματος στα δεξιά της ΝΔ ετοιμάζει ο Μπαλτάκος. Ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά είπε πως ήδη βρίσκεται σε επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές και πρώην στρατιωτικούς. Το νέο κόμμα θα έχει συσταθεί έως τα τέλη του έτους. .
  • Το αντίο Ψαριανού σε ΚΙΝΑΛ και αριστερά. Την έξοδό του από το Κίνημα Αλλαγής προανήγγειλε και εν συνεχεία επιβεβαίωσε ο βουλευτής του Ποταμιού. .
  • Χρηστίδης: Το να έχουμε μία διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται. «Δεν γινόμαστε ΠΑΣΟΚ Plus. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .
  • Συνάντηση Γεννηματά - Γιούνκερ με φόντο Μακεδονικό και Eurogroup. Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό για όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εμπλακούν με εποικοδομητικό τρόπο στη χάραξη της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη της Ελλάδας στο μέλλον. Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στα επόμενα βήματά της. .

Οικονομία

  • Handelsblatt: Ο Τσακαλώτος ίσως να απογοητευτεί με την απόφαση για το χρέος. Στο Eurogroup της Πέμπτης αναφέρεται η Handelsblatt, η οποία αναλύει τις παραχωρήσεις που ενδέχεται να αποσπάσει η Ελλάδα από τους εταίρους της. .
  • Μέρκελ: Ελπίζω να κάνουμε το τελευταίο βήμα για την Ελλάδα στο Eurogroup. «Τώρα πιστεύω έχουμε την χρονική στιγμή», είπε η γερμανίδα καγκελάριος. .
  • EY: Δεν ήταν δυνατή η διενέργεια ελέγχου στην Folli Follie. Ανακοίνωση εξέδωσε η EY στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως δεν κατέστη δυνατό λόγω διαφόρων συνθηκών και γεγονότων να διενεργήσει το απαιτούμενο έλεγχο στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του FF Group. .
  • Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν για κοινό προϋπολογισμό στην ευρωζώνη. Βήματα σύγκλισης σε κρίσιμα οικονομικά μέτωπα ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 28 και 29 Ιουνίου. .
  • Ευρωπαϊκή αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup, ακόμα και χωρίς ΔΝΤ. «Είμαι σίγουρος 70-80% ότι θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία» για το χρέος και το πλαίσιο επιτήρησης μετά το πρόγραμμα, δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Πέμπτης. 

Αθλητισμός

  • Η «αρκούδα» βρυχάται και τρομάζει!. Ισοπεδωτική Ρωσία επικράτησε 3-1 της Αιγύπτου και έκανε το 2/2. Σε 15’ καθάρισε το ματς με το αυτογκόλ του Φατί και τα γκολ των Τσερίσεφ, Τζιούμπα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση. Μείωσε ο Σαλάχ. .
  • Σόκαρε την Πολωνία η Σενεγάλη 2-1
  • H Βασιλεία η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. H Βασιλεία θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League. 
  • Μουντιάλ 2018: H Bραζιλία εξετάζει καταγγελία στην FIFA . Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Mundo Deportivo» αναφέρει ότι η Ομοσπονδία της Βραζιλίας έχει μεγάλα παράπονα από τις αποφάσεις του Μεξικανού διαιτητή Σέσαρ Ράμος, στον αγώνα με την Ελβετία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου