Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 17 Ιουνίου, 2018 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

  • Ομάδα ατόμων εισέβαλε στη Βουλή . Πετροπόλεμος στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, κατάφερε να διαφύγει της προσοχής και να μπει μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας προς στιγμήν αναστάτωση .
  • Γερμανός πρέσβης: Σκόπια και Αθήνα πραγματικά έγραψαν Ιστορία. «Συγχαίρουμε θερμά τις δύο κυβερνήσεις για την επιτυχία αυτή. Για να ξεπεραστεί μια διαμάχη δεκαετιών απαιτείται σκληρή διπλωματική δουλειά και αίσθημα ευθύνης πολιτικού ανδρός» .
  • Πρέσπες: Τι προβλέπεται στην υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό . Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να φθάσει γύρω στις 10.30 το πρωί στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά .
  • Νέα επεισόδια έξω από τη Βουλή στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής ενώ άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά. .
  • Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας (upd) . Σύμφωνα με πληροφορίες ο φυγόδικος είχε αλλάξει την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται εύκολα. 

Κόσμος

  • Le Figaro: Γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Υεμένη. Το δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για την δράση των γάλλων στρατιωτών που φέρεται να είναι στην Υεμένη. Το Παρίσι δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία γάλλων στρατιωτών στην μεσανατολική χώρα. .
  • Ρωσία: Ταξί έπεσε πάνω σε πλήθος στη Μόσχα, τουλάχιστον 7 τραυματίες. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και είχε άδεια οδήγησης από το Κιργιστάν. .
  • Τουλάχιστον 17 νεκροί μετά από ποδοπάτημα σε κλαμπ της Βενεζουέλας. Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται όταν κάποιος πέταξε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια καυγά. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται οκτώ ανήλικοι. Επτά άτομα έχουν συλληφθεί. .
  • Στην τελική ευθεία η κρίση στην Γερμανία, την Δευτέρα οι αποφάσεις Ζεεχόφερ. Εάν δεν βρεθεί λύση το Σαββατοκύριακο, οι Χριστιανοκοινωνιστές εταίροι της Άνγκελα Μέρκελ έχουν διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν μονομερώς τα σχέδιά τους για το προσφυγικό, αψηφώντας την καγκελάριο. .
  • Η Ιταλία μπλοκάρει δύο ακόμα πλοία που σώζουν πρόσφυγες από τα λιμάνια της. Σκληραίνει η στάση της Ρώμης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, καθώς μετά το Aquarius δύο ακόμα πλοία ΜΚΟ που σώζουν ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα να ελλιμενιστούν στην Ιταλία. .

Πολιτική

  • Καταγγελία Βούτση: Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή από Χρυσαυγίτες. … με τη συμμετοχή και βουλευτών του κόμματος. Επί τρεις ώρες «πολιορκούσαν» τη Βουλή με μάρμαρα, πέτρες, ρόπαλα και σίδερα. .
  • Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών. «Η συμφωνία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, και της ΕΕ» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ αποχώρησε «απ' αυτή την παρωδία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας χθες, ενώ κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε αυτή τη συμφωνία». .
  • Μαξίμου: Εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα η αποχώρηση Δ. Καμμένου. «Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής» .
  • Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής της ΝΔ με «απώλεια» τον Δημήτρη Καμμένο. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 127 βουλευτές, ενώ 153 καταψήφισαν. .
  • Υπερψήφισε την πρόταση μομφής ο Δ. Καμμένος . Διεγράφη από τους ΑΝΕΛ. Η διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την Κοινοβουλετική Ομάδα των ΑΝΕΛ έγινε με άμεση απόφαση του Πάνου Καμμένου. .

Οικονομία

  • Όχι σε αλλαγή ονομασίας του ESM λένε Βερολίνο, Παρίσι και Ρέγκλινγκ . Όπως αναφέρεται στο Spiegel, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας έχουν ήδη συμφωνήσει ο μηχανισμός διάσωσης της Ευρωζώνης να μην μετονομαστεί .
  • Σε «αέρα» μετατρέπεται από το 2019 το ΕΚΑΣ. Στα 12 ευρώ μηνιαίως από 35 ευρώ που είναι φέτος θα μειωθεί το ΕΚΑΣ το 2019, τελευταίο χρόνο χορήγησής του, καθώς το μνημόνιο επιτάσσει την κατάργησή του από 1/1/2020. .
  • Μπρουνό Λεμέρ: Μόνο ενωμένη η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει τον Τραμπ. Την ανάγκη η Ευρώπη να προχωρήσει ταχύτατα στο πνεύμα των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπογραμμίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. .
  • Με φόρο στο αργό αμερικανικό πετρέλαιο απαντά η Κίνα στον Τραμπ . Το Πεκίνο κατέλαβε εξαπίνης την Παρασκευή τις διεθνείς αγορές πετρελαίου, απειλώντας να επιβάλλει δασμούς στο αργό, το φυσικό αέριο και άλλα ενεργειακά προϊόντα που εισάγει από τις ΗΠΑ , παρότι η Κίνα πλέον κατατάσσεται πλέον πρώτη στον κατάλογο των κρατών που εισάγουν αμερικανικό πετρέλαιο. .
  • Μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου ενόψει της συνόδου του ΟΠΕΚ. Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, με αυτή του μπρεντ να υποχωρεί περισσότερο από 2 δολάρια το βαρέλι εν όψει της συνόδου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, καθώς δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του κόσμου - η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία - έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή τους. .

Αθλητισμός

  • Εκπληκτική Ισλανδία, σταμάτησε Αργεντινή και Μέσι!. Ένα καλό μάθημα στην Αργεντινή έδωσε η Ισλανδία! Οι Σκανδιναβοί με τρομερό πλάνο εξόντωσης πήραν τον βαθμό (1-1) και έθεσαν από νωρίς σε προβληματισμό τους «αλμπισελέστε». Έχασε πέναλτι ο Μέσι (64'). .
  • Ανατροπή και… πέναλτι για τη νίκη της Γαλλίας!. Ο Πογκμπά χάρισε με... σπόντα στη Γαλλία τη νίκη επί της Αυστραλίας με 2-1, εννιά λεπτά πριν τη λήξη, σε ένα ματς που είχε δύο πέναλτι και την πρώτη χρήση VAR σε Μουντιάλ! .
  • Πορτογαλία - Ισπανία: Μόνος του (ο Κριστιάνο) κι όλοι τους!. Τι άλλο να γραφτεί για τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος έπαιξε μόνος του την Ισπανία και με μαγική εκτέλεση φάουλ στο 88’ έγραψε το τελικό 3-3. Δύο φορές έμεινε πίσω στο σκορ η «φούρια ρόχα». .
  • Ιρανικός… τυφώνας χτύπησε το Μαρόκο! . Το Ιράν των Μασούντ, Χατζισαφί και Καρίμ ξέρανε τους Μαροκινούς (1-0) και με το αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95’ έφτασε σε ένα ανέλπιστο τρίποντο και μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση. .
  • Στη Νέα Σμύρνη το φάιναλ φορ πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης, την έδρα του ιστορικού Πανιωνίου, και όχι στο Μετς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη διεξαγωγή φάιναλ φορ είτε πρωταθλήματος είτε Κυπέλλου μπάσκετ με αμαξίδιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου