Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 15 Ιουνίου, 2018

Πάνω από 1 δισ. € το τίμημα για την παράταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος. Με θεαματικά αυξημένο τίμημα σε σχέση με το αρχικό των περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 έτη του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος".

  • Νεκρός επαγγελματίας οπλίτης σε τροχαίο στον Έβρο. Την τελευταία του πνοή άφησε χθες επαγγελματίας οπλίτης, λοχίας Πεζικού, σε τροχαίο στον Έβρο. .
  • Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου του Π. Φαλήρου. Διήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Παλαιού Φαλήρου το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου. .
  • Πάνω από 1 δισ. € το τίμημα για την παράταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος. Με θεαματικά αυξημένο τίμημα σε σχέση με το αρχικό των περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 έτη του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος". .
  • Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος στο Ασκληπιείο Βούλας. Για δεύτερη εφημερία καταγγέλουν γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας ότι δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. .
  • Συνελήφθη ο Στέφανος Χίος για επίμαχο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μακελειό. Συνελήφθη ο εκδότης της εφημερίδας Μακελειό, Στέφανος Χίος για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. .

Κόσμος

  • Υεμένη: Δεκάδες νεκροί σε μάχες κοντά στην πόλη Χοντάιντα. Σφοδρές μάχες με τουλάχιστον 39 νεκρούς, στις τάξεις των σιιτών ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων κοντά στη Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, τη δεύτερη ημέρα της ευρείας κλίμακας επιχείρησης η οποία στοχοθετεί το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της πόλης και εγείρει ανησυχίες περί διακοπής του εφοδιασμού εκατομμυρίων αμάχων, η επιβίωση των οποίων εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια. 
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να απελευθερωθεί άμεσα η Iρανή δικηγόρος Νασρίν Σοτουντέχ. Η διπλωματία των ΗΠΑ απαίτησε χθες την άμεση απελευθέρωση της δικηγόρου και υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νασρίν Σοτουντέχ, μία ημέρα μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη για να εκτίσει ποινή φυλάκισης. 
  • ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει την επιβολή δασμών ύψους 50 δισ. ευρώ σε κινεζικά προϊόντα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφασίσει να επιβάλλει «σημαντικούς» δασμούς σε προϊόντα που εισάγει η χώρα του από την Κίνα, δήλωσε στέλεχος της κυβέρνησής του την Πέμπτη, ενώ το Πεκίνο προειδοποίησε ότι είναι έτοιμο να ανταποδώσει εάν η Ουάσινγκτον επιλέξει να κλιμακώσει τις διμερείς εμπορικές εντάσεις. 
  • Λιβύη: Ένας τρομοκράτης νεκρός σε Αμερικανική αεροπορική επιδρομή εναντίον της Αλ Κάιντα. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσαν χθες ότι εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή εναντίον της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, σκοτώνοντας «έναν τρομοκράτη». .
  • Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ έθεσε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Κιμ . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε το θέμα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη αυτήν την εβδομάδα, διαβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος. 

Πολιτική

  • Η διοικούσα επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης για την πρόταση δυσπιστίας. «Η πρόταση δυσπιστίας επιχειρεί να ανοίξει τον δρόμο για την απαλλαγή της χώρας από την τραγική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η διοικούσα επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης. 
  • Handelsblatt: Ο Μητσοτάκης τραβάει χειρόφρενο. Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία μετά τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων στο ονοματολογικό. 
  • Ζουράρις: Ένιωσα τάση προς εμετό ακούγοντας το «Βόρεια Μακεδονία»…. Και την πλέον σκληρή αντιπολίτευση υπερέβη ο Κώστας Ζουράρις, αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό από το βήμα της Βουλής, αφού συνέκρινε τα αισθήματα που του προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στα ελληνικά με εκείνα που βίωσε όταν πληροφορήθηκε ότι έχασε τη μητέρα του. 
  • Βουλή: «Μπουρλότο» για τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα…. …συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Χατζηδάκης: «Φοβική κι αλαζονική η πρακτική σας. Φοβάστε τα συλλαλητήρια;». Βούτσης: «Εμείς συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις δεν τις βλέπαμε πίσω από το τζάμι». Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συζήτησης έως βράδυ του Σαββάτου. Στην αποχώρηση από την ψηφοφορία προσανατολίζεται το ΚΚΕ. 
  • Ντιμιτρόφ: Τεστ ωριμότητας και για τις δύο χώρες. Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ μίλησε αποκλειστικά στην Deutsche Welle για τη συμφωνία με την Ελλάδα στο ονοματολογικό, περιέγραψε τα επόμενα βήματα της διαδικασίας και ενθάρρυνε όλους τους εμπλεκόμενους να γράψουν Ιστορία. .

Οικονομία

  • ΔΝΤ: Οι δασμοί Τραμπ υπονομεύουν το παγκόσμιο εμπόριο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα ότι οι εισαγωγικοί δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλούν να υπονομεύσουν το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, να υποκινήσουν αντίμετρα από τις άλλες χώρες και να βλάψουν τελικά την αμερικανική οικονομία. 
  • Μοσκοβισί: Δύο καλά νέα για την Ελλάδα. “Οι δεσμεύσεις εκπληρώθηκαν και οι συμφωνίες τηρήθηκαν”, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σχολιάζοντας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. .
  • Ο ESM έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την υποδόση του 1 δισεκ. ευρώ. Η υποδόση εκκρεμούσε από τον Μάρτιο. 
  • Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα από την ΕΕ. Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ομόφωνα την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσουν τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον χάλυβα (25%) και το αλουμίνιο (10%), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές. 
  • Χουλιαράκης: Φτιάχνουμε «μαξιλάρι» 18 δισεκ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 6,5 δισ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό από τον οποίο δεν μπορούν τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για κανένα άλλο λόγο παρά για την εξυπηρέτηση του χρέους. Έως το τέλος του προγράμματος εκτιμούμε ότι θα φτάσουν τα 17-18 δισ. ευρώ», δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. .

Αθλητισμός

  • Ρωσία: Συνελήφθη επειδή διαδήλωνε υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων . Στη σύντομη κράτηση του βετεράνου ακτιβιστή, Πίτερ Τέιτσελ στην Μόσχα, προχώρησε η ρωσική αστυνομία την πρώτη μέρα του παγκοσμίου κυπέλλου, καθώς ο Βρετανός επιχείρησε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία ενός ατόμου κοντά στο Κρεμλίνο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. 
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε τον Λοπετέγκι. Η Ρεάλ Μαδρίτης παρουσίασε την Πέμπτη με κάθε επισημότητα τον Ζουλέν Λοπετέγκι, ως νέο προπονητή της ομάδας.
  • Πολύ Ολυμπιακός για να πεθάνει!. Σε μια… ανάσα θα κριθεί ο πρωταθλητής! Ο Ολυμπιακός… εξερράγη στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και επικρατώντας με το εμφατικό 92-76 στο ΣΕΦ, ισοφάρισε σε 2-2. Κούρασε η διαιτησία του παιχνιδιού. 
  • Αγριεμένη η ρωσική «αρκούδα» στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Η Ρωσία σκόρπισε την Σαουδική Αραβία με 5-0 στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου