Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 14 Ιουνίου, 2018

  • Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα μαθήματα Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Ηλεκτροτεχνία 2, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο. .
  • Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο. Χάος στους δρόμους . Κυκλοφοριακό χάος πρόκειται να δημιουργηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν τρόλεϊ, λεωφορεία και την απεργία των ταξί, αλλά και λόγω των τριών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματισθεί. .
  • Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αλόννησο . Σε εξέλιξη είναι από τη μία παρά δέκα το βράδυ πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Γερακίνας Λάκκα, στην Αλόννησο. .
  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη για το πολυνομοσχέδιο . Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς. .
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Τζακ ποτ σημειώθηκε χθες βράδυ στην κλήρωση του ΛΟΤΤΟ.

Κόσμος

  • Τσαβούσογλου Ούτε πουλί στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας . Ο Τούρκος ΥΠΕΞ παραχώρησε συνέντευξη σε τουρκικό ραδιοφωνικό σταθμό αλλά και σε τηλεοπτικό σταθμό συνεχίζοντας την πολιτική προκλήσεων προς την Ελλάδα. .
  • Αυστραλοί στρατιώτες ύψωσαν ναζιστική σημαία στο Αφγανιστάν . Αυστραλοί στρατιωτικοί είχαν υψώσει ένα ναζιστικό λάβαρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στο Αφγανιστάν στο παρελθόν, κάνοντας ένα «κακόγουστο αστείο» σύμφωνα με τον στρατό, γεγονός όμως που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτο». .
  • Στρατηγική συνεργασία για Emirates και Alibaba Group. Η αεροπορική εταιρία Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με την κινεζικό όμιλο ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group, με αντικείμενο την διασυνοριακή διαχείριση εμπορευμάτων. .
  • Στη Κίνα ο Πομπέο – Ενημερώνει για τα αποτελέσματα της συνάντησης Τραμπ-Κιμ. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται σήμερα στο Πεκίνο, όπου θα ενημερώσει Kινέζους αξιωματούχους για την ιστορική σύνοδο κορυφής του Aμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη. .
  • Υεμένη: Στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη του λιμανιού στην Χοντάιντα. Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε χθες έφοδο με σκοπό την κατάληψη του κυριότερου λιμανιού της Υεμένης. .

Πολιτική

  • ΝΔ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Severna Makedonija αμετάφραστο. «Η κυβέρνηση και τα γνωστά φερέφωνά της, σε ένα ακόμη κακοστημένο ρεσιτάλ προπαγάνδας, βαφτίζουν "διπλωματική επιτυχία" την άκρως προβληματική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με τον κ. Ζάεφ και τις απαράδεκτες υποχωρήσεις στις οποίες προέβησαν από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Πρόκειται για άλλη μία χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας από μία κυβέρνηση που έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια» αναφέρουν πηγές της ΝΔ κάνοντας κάποια πρώτα σχόλια σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ. .
  • Τσίπρας στην ΕΡΤ: Δεν πάω σε δημοψήφισμα. Η ιστορία θα με κρίνει (video). Συνέντευξη με αφορμή τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ΕΡΤ. .
  • Αυτή είναι 20σέλιδη συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία. Ολόκληρο το κείμενο. Το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό. .
  • Ιβανόφ: Δεν υπογράφω τη συμφωνία με την Ελλάδα, είναι ταπεινωτική. Ο Γκιόργκι Ιβανόφ τόνισε ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει και θα διχάσει την κοινωνία. .
  • H απάντηση κύκλων της Προεδρίας στον Αντώνη Σαμαρά. Τι απάντησαν στον Αντώνη Σαμαρά κύκλοι της Προεδρίας και το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού .

Οικονομία

  • Μοσκοβισί: Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους να λάβουν τη σφραγίδα του ΔΝΤ . O Ολιβιέ Μπαγί, επικεφαλής του γραφείου του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, παρατήρησε ότι δεν υπάρχει πια το χρονικό περιθώριο για να ενεργοποιήσει το ΔΝΤ ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. .
  • Τσακαλώτος: Το Eurogroup θα βοηθήσει την Ελλάδα ανεξαρτήτως συμμετοχής ΔΝΤ. Το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα στην επάνοδό της στις χρηματαγορές, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του ΔΝΤ, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στη γερμανική ZEIT Online. .
  • Που αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες και που αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ . Στην Αττική, μεγάλες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες είχαμε στο 1ο διαμέρισμα(Κολωνάκι, Λυκαβηττός) αυξήθηκαν κατά 20,71%, στα Λιόσια κατά 13,3%, στην Ν. Ερυθραία κατά 21,74%, στο Νέο Ψυχικό κατά 17,93%, στο Κερατσίνι κατα14,29%, στο Περαμα κατά 25%, στο Γραμματικό κατά 16,67% και στην Μαλακάσα κατά 28,57% .
  • Υποχωρεί περαιτέρω η τουρκική λίρα . Οι μετοχές και τα νομίσματα των αναδυόμενων αγορών υποχωρούν σήμερα, καθώς η αναμενόμενη αύξηση τω επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και οι νέες ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο έπληξαν την τουρκική λίρα και το ραντ της Νότιας Αφρικής. .
  • Απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ για τα περί ανισορροπίας στο εμπόριο. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απέρριψε το βράδυ της Τρίτης τον ισχυρισμό που πρόβαλε επανειλημμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περί τεράστιας ανισορροπίας στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών. .

Αθλητισμός

  • Ζλάταν: Πογκμπά και Μπαμπέ μπορούν τη διαφορά στο Μουντιάλ. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας μόνο ως θεατής. 
  • Πρώτη θέση για Στεφανίδη στη Φιλοθέη. Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η πρωταγωνίστρια και η νικήτρια στο επί κοντώ στη διάρκεια του 19ου Γκαλά στίβου γυναικών της Φιλοθέης στο «Στέλιος Κυριακίδης». 
  • Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Γιώργος Βαρδινογιάννης στην κηδεία Γιαννακόπουλου. Έδωσαν το παρών στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών για το τελευταίο αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο .
  • Σε Μεξικό Καναδά και ΗΠΑ το Μουντιάλ του 2026 . Η επιτροπή της FIFA αποφάσισε να αναθέσει στην τριπλή υποψηφιότητα Καναδά , ΗΠΑ και Μεξικό την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2026. 
  • Άνω-κάτω έγινε η εθνική Ισπανίας ενόψει του Μουντιάλ!. Ο αναβρασμός που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Ζουλιέν Λοπετέγκι με τη Ρεάλ αποδείχθηκε τελικά αξεπέραστο εμπόδιο για να συνεχίσει στον πάγκο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου