Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Ιουνίου, 2018

  • Χειρόφρενο τραβούν οι οδηγοί ταξί στην Αττική την Τετάρτη. Την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από τις 6 το πρωί της Τετάρτης αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί. .
  • Θερμή υποδοχή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ από το ΝΑΤΟ. Χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς, Τσίπρα και Ζάεφ στο ζήτημα της επίλυσης της διαμάχης για την ονομασία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. .
  • Ο Μάθιου Νίμιτς χαιρετίζει την συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ. Αναφερόμενος στον δικό του ρόλο για περισσότερα από 20 χρόνια, είπε πως ήταν τιμή του να είναι διαμεσολαβητής μεταξύ των δύο μερών και απέτισε φόρο τιμής στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για την ακλόνητη υποστήριξη και το βαθύ του ενδιαφέρον .
  • Προφυλακίστηκε ο δικηγόρος που φέρεται να έχει κακοποιήσει τα εγγόνια του. Στην πολύωρη απολογία του στην ανακρίτρια Λαμίας επέμενε στα σενάρια αθωότητας παρά την ιατροδικαστική έκθεση που τον καίει. Ο κατηγορούμενος είχε μείνει μόνος αφού πριν την έναρξη της απολογίας του τον εγκατέλειψε και ο συνήγορός του Δημήτρης Κρούπης για ηθικούς λόγους.
  • Προθεσμία έλαβε ο 34χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης . Προθεσμία να απολογηθεί για την Πέμπτη το μεσημέρι ζήτησε και πήρε 34χρονος κρεοπώλης από την 'Αμφισσα που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά. 

Κόσμος

  • Τραμπ για Ντε Νίρο: Άτομο με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης. Ο Ντόναλντ Τραμπ αντεπιτέθηκε φραστικά χθες στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αποκαλώντας τον «ένα άτομο με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης». 
  • Πιονγιάνγκ: Ο Τραμπ υποσχέθηκε την άρση των κυρώσεων . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια της χώρας αυτής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής με τον Bορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
  • Βάιγκλ: Ανοίγει η πόρτα για πλήρη ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. O εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πΓΔΜ, Σλοβένος ευρωβουλευτής Ίβο Βάιγκλ, δήλωσε ότι η συμφωνία ανοίγει την πόρτα για τη πλήρη ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. .
  • Β. Κορέα: Η συνάντηση Κιμ-Τραμπ μπορεί να σηματοδοτήσει μια «ριζοσπαστική καμπή» στις διμερείς σχέσεις. Η ιστορική σύνοδος κορυφής Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη μπορεί να σηματοδοτήσει μια «ριζοσπαστική καμπή» στη σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, εκτίμησε σήμερα το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. .
  • Κιμ: Η αποπυρηνικοποίηση εξαρτάται από τον τερματισμό της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο χωρών. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας θεωρεί ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου εξαρτάται από τον αμοιβαίο τερματισμό κάθε ενέργειας που οδηγεί σε αντιπαλότητα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγιάνγκ, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. .

Πολιτική

  • Παππάς: Πολύ καλή μέρα για την Ελλάδα και το μέλλον των Βαλκανίων. «Κάποιοι αποδεικνύουν πόσο κατώτεροι των περιστάσεων και ανακόλουθοι είναι», έγραψε στο Twitter .
  • Λαφαζάνης για συμφωνία: Μεγάλο δώρο της κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε πως «η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ αποτελεί πρώτα απ’ όλα ένα μεγάλο δώρο της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ, στα αμερικανονατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια ελέγχου της περιοχής και στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων». .
  • Διεθνής Τύπος: Ιστορική η συμφωνία για το όνομα. Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το ονοματολογικό. .
  • Συνάντηση Τσίπρα - Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει το πρωί της Τετάρτης συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. .
  • Μογκερίνι για Σκοπιανό: Οι δύο χώρες αξίζουν συγχαρητήρια για τη συμφωνία. Σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας στο Στρασβούργο η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Φ. Μογκερίνι, έκανε δήλωση σχετικά με την διμερή συμφωνία υπό την Αιγίδα του ΟΗΕ, των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ. .

Οικονομία

  • Αυτές είναι οι νέες κλίμακες του ΕΝΦΙΑ . Η τροπολογία με τις αναπροσαρμογές στην βασική κλίμακα του ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του αφορολογήτου ορίου του συμπληρωματικού φόρου από τα 200.000 ευρώ στα 250.000 ευρώ, κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή. .
  • Αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας το α’ τρίμηνο αλλά με αρνητικό Μάρτιο. Η οικοδομή δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά παραμένει πολύ κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα. .
  • Αύξηση 4,9% στα ωρομίσθια στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο. Παρά την σταδιακή βελτίωση των αποδοχών, που έχει αρχίσει από το 2016, τα ωρομίσθια παραμένουν σαφώς υποδεέστερα σε σχέση με τα πρώτα στάδια της δημοσιονομικής προσαρμογής. .
  • Αυτές είναι οι νέες αντικειμενικές αξίες σε όλη την Ελλάδα. Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. αναλυτικά όλες οι τιμές .
  • Τσακαλώτος: Μειώνουμε τη λιτότητα - δεν τελείωσε. Αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη για το Υπερταμείο και πρωταγωνίστρια καγκελάριο Μέρκελ. .

Αθλητισμός

  • Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 20 εκατ. στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μία κίνηση που αποδεικνύει ότι η είσοδος του Πιεμπονγκσάντ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ κοντά.
  • Οριστικό: Δεν πήραν άδεια για Σούπερ Λίγκα Παναθηναϊκός και Πανιώνιος. Δεν πήραν άδεια για συμμετοχή στην Ευρώπη, δεν αδειοδοτήθηκαν ούτε για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας Παναθηναϊκός και Πανιώνιος! 
  • Παπασταθόπουλος: «Η Γαλλία θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο». Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Τι προβλέπουν οι «Γερμανοί» της Εθνικής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παναγιώτης Ρέτσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Τάσος Δώνης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
  • Ομπράντοβιτς για Παύλο Γιαννακόπουλο: Ήταν σαν πατέρας μου - Δεν έχω κοιμηθεί από την ώρα που το έμαθα . Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «αποχαιρέτησε» τον δικό του Παύλο Γιαννακόπουλο, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού. 
  • Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου. Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου, την Τετάρτη (13/6) στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 8 μέχρι τις 13:30 και στις 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου