Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Υπόθεση Novartis: Οι δέκα κάλπες πυροδοτούν αντιδράσεις στην ΝΔ

Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018

Τι θα γίνει στην συνεδρίαση της Παρασκευής στην Βουλή
Υπόθεση Novartis: Οι δέκα κάλπες πυροδοτούν αντιδράσεις στην ΝΔ
Με επεισοδιακό τρόπο αναμένεται να κορυφωθεί στην Βουλή η συζήτηση επί του πορίσματος της πλειοψηφίας για την υπόθεση Novartis που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή 18 Μαίου στις 10.00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν αποχωρήσει από τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής διαμαρτυρόμενοι για το ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπήκαν στην ουσία της διερεύνησης θεωρώντας ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια, αναπέμποντας στον σχετικό φάκελο στην Δικαιοσύνη.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής, θα στηθούν και πάλι 10 κάλπες, όσα είναι τα πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν στην προανακριτική επιτροπή, παρά το γεγονός ότι στο πόρισμα της πλειοψηφίας δεν ασκούνται ποινικές διώξεις κατά των συγκεκριμένων προσώπων. 


Όμως αυτό δεν είναι το κύριο για την αντιπολίτευση, αλλά το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια αναμένεται στο «όχι» (στην παραπομπή) να υπάρχει αιτιολόγηση (επιστροφή στον εισαγγελέα λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής), κάτι που δημιουργεί αντιδράσεις. Στην ΝΔ θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό, η πλειοψηφία επιχειρεί να εγκλωβίσει τους βουλευτές, καθώς τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης είχαν διαφωνήσει με το σκεπτικό της αναρμοδιότητας της επιτροπής να μπει στην ουσία της διερεύνησης. Αν κληθούν, λοιπόν, να ψηφίσουν «όχι» στην παραπομπή «λόγω αναρμοδιότητας» είναι σαν να επικροτούν το σκεπτικό του πορίσματος με το οποίο κάθετα διαφωνούν.

Την πρόταση για τις 10 κάλπες εισηγήθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων ο Ν. Βούτσης επικαλούμενος λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και αποφυγής ενστάσεων για ακυρότητά της, παραπέμποντας και στην άποψη των αρμοδίων υπηρεσιών της Βουλής. Σημειώνεται ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τα ψηφοδέλτια στην ψηφοφορία για τον Γ. Παπαντωνίου, η υπόθεση του οποίου (εξοπλιστικά προγράμματα) είχε επιστραφεί στην Δικαιοσύνη. Δεν αποκλείεται δεδομένων των αντιδράσεων της ΝΔ, να επαναληφθεί το σκηνικό της αποχώρησης των βουλευτών της από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Όσον αφορά, πάντως, την ουσία, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες με δηλώσεις του να επικροτεί πλήρως την απόφαση της πλειοψηφίας να επιστρέψει τον φάκελο στην Δικαιοσύνη δηλώνοντας αναρμόδια. Το επιχείρημά του είναι ότι αν έμπαινε στην ουσία, θα οδηγούσε στην παραγραφή των όποιων αδικημάτων. ««Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια μας σε υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στη δικαστική βάσανο και διερεύνηση. Η Βουλή αυτό κάνει και το κάνει, κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ καλά. Θα μας δοθεί η ευκαιρία στη συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής να μιλήσουμε και για την εγκληματική παγίδα που έχει στοιχίσει και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει θα πάρει στη συζήτηση την Παρασκευή τις κατάλληλες απαντήσεις με επιχειρήματα. Διότι αυτό το άρθρο λέει ότι αμελλητί όταν αναφέρεται κάτι εναντίον…πχ «του Βούτση» πρέπει να σταλεί στη Βουλή και άρα δένει τα χέρια της δικαστικής εξουσίας να διερευνήσει για…«τον Βούτση», τις διασυνδέσεις, τους λογαριασμούς, τα επιπλέον στοιχεία, να καλέσει μάρτυρες… Η Βουλή από την άλλη, λόγω παραγραφικών προθεσμιών, όταν παίρνει αυτές τις δικογραφίες ή πρέπει να τις οδηγήσει σε παραγραφή η ίδια ή να κάνει μια εξέταση σαν αυτήν που έγινε στην Επιτροπή που προηγήθηκε και να την επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει για τα επιπλέον αδικήματα», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου