Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.

Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί

Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο

Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα

Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα

ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"

Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας

Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα

Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Χαβάη: H λάβα του Κιλαουέα συνεχίζει να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμα της

Τετάρτη, 9 Μαΐου, 2018Πέντε ημέρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη, οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών που επιχειρούν στη νησιωτική πολιτεία των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις εκκενώσεις περιοχών, καθώς οι ρωγμές στο έδαφος συνεχίζουν να εξαπλώνονται, απειλώντας με εκλύσεις λάβας και τοξικών αερίων κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής, περίπου 1.700 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, λόγω της απειλής της λάβας και των αερίων.
Σύμφωνα με τις αρχές της πολιτείας, η ζώνη εκκένωσης αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά, καθώς οι ρωγμές στο έδαφος από την ηφαιστειακή έκρηξη έχουν επεκταθεί σε νέες περιοχές, στην ανατολική πλευρά του Μεγάλου Νησιού. «Εάν η κατάσταση γίνει επικίνδυνη, πρέπει να φύγετε», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Χαβάης, Ταλμάντζε Μάγκνο, σε συνάντηση που είχε με κοινοτικούς φορείς. «Εάν κατοικείτε στις γύρω κοινότητες… να είστε προετοιμασμένοι. Ανά πάσα στιγμή θα κληθείτε να απομακρυνθείτε από τα σπίτια σας», προσέθεσε.
Τουλάχιστον δώδεκα ρωγμές έχουν σχηματιστεί μετά την πρώτη έκρηξη του Κιλαουέα, την περασμένη Πέμπτη, οι οποίες έστειλαν ποτάμια λάβας σε κατοικημένες περιοχές του Μεγάλου Νησιού, επισημαίνουν αξιωματούχοι της πολιτείας. Εντούτοις, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, από καμία ρωγμή δεν έρεε λάβα τη Δευτέρα.
Η Χέιντε Όστιν, κάτοικος απειλούμενης περιοχής, ανέφερε ότι εγκατέλειψε το σπίτι της, όταν παρατήρησε μικρές σχισμές στην άσφαλτο, στο δρομάκι έξω από την κατοικία της. Από την πλευρά της, μία 77χρονη κάτοικος έκανε λόγο για «ήχο ένος τεράστιου φλόγιστρου», αναφερόμενη σε μία έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο σπίτι της.
Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου. Τουλάχιστον 35 κτίρια έχουν καταστραφεί, πολλά εκ των οποίων είναι κατοικίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου