Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Τα παραμύθια και τα νταούλια...

Του Σήφη Πολυμίλη

Το νέο παραμύθι που άρχισε να πλασάρει στην πολιτική αγορά ο κ. Τσίπρας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Μαζί με την έξοδο από τα μνημόνια, που βιάζονται να μας σπρώξουν οι δανειστές για να μας ξεφορτωθούν, έρχεται η ώρα, κατά τον Πρωθυπουργό, για το δίκιο των πολλών για τα δικαιώματα σε όλους. Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο ρόδινα...
Προφανώς οι επιτελάρχες του Μαξίμου θεωρούν ότι η πλειονότητα των Ελλήνων εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο. Αφού τους πίστεψαν και μια και δύο φορές κάμποσοι που επέμεναν να εθελοτυφλούν, γιατί να μην τους πιστέψουν και τώρα... Μόνο που ξεχνούν ότι οι αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, η υιοθέτηση ακόμα χειρότερων μέτρων από αυτά που κατακεραύνωναν, δεν καταπίνονται εύκολα.

Μπορεί οι ευρωπαίοι φίλοι μας να είναι ευχαριστημένοι που αυτή η κυβέρνηση περνά τα πακέτα των μέτρων χωρίς αγανακτισμένους, ακραίες αντιδράσεις και πυρπολήσεις τύπου Μαρφίν. Μόνο που αυτή η στάση δεν είναι ένδειξη ανοχής, αλλά απόγνωσης, καθώς  η εξαπάτηση των πολιτών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα ένα κύμα παθητικότητας, συλλογικής κατάθλιψης αλλά και υπόκωφης οργής να κυριαρχεί.

Βοηθά ίσως στην επικράτηση αυτού του κλίματος και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα συνολικά. Η υπεροχή της ΝΔ μπορεί να είναι σαφής, αλλά δεν διαμορφώνει παράλληλα και την εικόνα ενός ρεύματος ελπίδας για το αύριο. Η Κεντροαριστερά σπαράσσεται από προσωπικές φιλοδοξίες και το ΚΚΕ ζει στον δικό του κόσμο, ενώ ένα καθόλου ασήμαντο ποσοστό ψηφοφόρων έχει γυρίσει την πλάτη του στην πολιτική και στους πολιτικούς.

Η  Ελλάδα πληρώνει δυστυχώς την αδυναμία ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να τη διαχειριστεί. Πληρώνουμε ακόμα τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες γαλουχηθήκαμε, με την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ, την πρώτη μνημονιακή περίοδο.

Παρά τα ευχολόγια του κ. Τσίπρα, ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι πολύ μακρύς και δύσβατος. Με μια οικονομία που πλην του τουρισμού φυτοζωεί, με μια αναιμική ανάπτυξη, με μια υπερφορολόγηση που στραγγίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, το μέλλον παραμένει σκοτεινό και αβέβαιο.

Πολύ περισσότερο που το διεθνές σκηνικό, οικονομικό και πολιτικό, με την επικράτηση κάθε μορφής λαϊκιστών, προοιωνίζεται προβληματικό και ασταθές. Με προφανή κίνδυνο μετά την «καθαρή έξοδο» να επιβεβαιωθεί ο κ. Τσίπρας από την ανάποδη: Να μας βαράνε οι αγορές το νταούλι και εμείς να χορεύουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου