Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Τα παραμύθια και τα νταούλια...

Του Σήφη Πολυμίλη

Το νέο παραμύθι που άρχισε να πλασάρει στην πολιτική αγορά ο κ. Τσίπρας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Μαζί με την έξοδο από τα μνημόνια, που βιάζονται να μας σπρώξουν οι δανειστές για να μας ξεφορτωθούν, έρχεται η ώρα, κατά τον Πρωθυπουργό, για το δίκιο των πολλών για τα δικαιώματα σε όλους. Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο ρόδινα...
Προφανώς οι επιτελάρχες του Μαξίμου θεωρούν ότι η πλειονότητα των Ελλήνων εξακολουθεί να τρώει κουτόχορτο. Αφού τους πίστεψαν και μια και δύο φορές κάμποσοι που επέμεναν να εθελοτυφλούν, γιατί να μην τους πιστέψουν και τώρα... Μόνο που ξεχνούν ότι οι αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, η υιοθέτηση ακόμα χειρότερων μέτρων από αυτά που κατακεραύνωναν, δεν καταπίνονται εύκολα.

Μπορεί οι ευρωπαίοι φίλοι μας να είναι ευχαριστημένοι που αυτή η κυβέρνηση περνά τα πακέτα των μέτρων χωρίς αγανακτισμένους, ακραίες αντιδράσεις και πυρπολήσεις τύπου Μαρφίν. Μόνο που αυτή η στάση δεν είναι ένδειξη ανοχής, αλλά απόγνωσης, καθώς  η εξαπάτηση των πολιτών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, με αποτέλεσμα ένα κύμα παθητικότητας, συλλογικής κατάθλιψης αλλά και υπόκωφης οργής να κυριαρχεί.

Βοηθά ίσως στην επικράτηση αυτού του κλίματος και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα συνολικά. Η υπεροχή της ΝΔ μπορεί να είναι σαφής, αλλά δεν διαμορφώνει παράλληλα και την εικόνα ενός ρεύματος ελπίδας για το αύριο. Η Κεντροαριστερά σπαράσσεται από προσωπικές φιλοδοξίες και το ΚΚΕ ζει στον δικό του κόσμο, ενώ ένα καθόλου ασήμαντο ποσοστό ψηφοφόρων έχει γυρίσει την πλάτη του στην πολιτική και στους πολιτικούς.

Η  Ελλάδα πληρώνει δυστυχώς την αδυναμία ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να τη διαχειριστεί. Πληρώνουμε ακόμα τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες γαλουχηθήκαμε, με την ευγενική χορηγία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ, την πρώτη μνημονιακή περίοδο.

Παρά τα ευχολόγια του κ. Τσίπρα, ο δρόμος για την κανονικότητα θα είναι πολύ μακρύς και δύσβατος. Με μια οικονομία που πλην του τουρισμού φυτοζωεί, με μια αναιμική ανάπτυξη, με μια υπερφορολόγηση που στραγγίζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες, το μέλλον παραμένει σκοτεινό και αβέβαιο.

Πολύ περισσότερο που το διεθνές σκηνικό, οικονομικό και πολιτικό, με την επικράτηση κάθε μορφής λαϊκιστών, προοιωνίζεται προβληματικό και ασταθές. Με προφανή κίνδυνο μετά την «καθαρή έξοδο» να επιβεβαιωθεί ο κ. Τσίπρας από την ανάποδη: Να μας βαράνε οι αγορές το νταούλι και εμείς να χορεύουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου