Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγεβο θα κάνει ο Ερντογάν

Τρίτη, 8 Μαΐου, 2018

Προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγεβο θα κάνει ο Ερντογάν | in.grΣε προεκλογική συγκέντρωση μετατρέπει την επίσημη επίσκεψή του - την οποία επισπεύδει λόγω των πρόωρων εκλογών - στη Βοσνία ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα απευθύνει ομιλία ενόψει των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου σε υποστηρικτές του στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής της χώρας του στο Σαράγεβο.
Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει τις τελευταίες εβδομάδες πως ο Ερντογάν σχεδίαζε να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σαράγεβο.
Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν απαγορεύσει σε τούρκους πολιτικούς να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός τους. Ο Ερντογάν είχε πει πως το κόμμα του σχεδιάζει να κάνει την πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση σε ευρωπαϊκή πόλη και, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανήγγειλε ότι θα γίνει στο Σαράγεβο.
Ο τούρκος πρεσβευτής Χαλντούν Κοτς εξήγησε στο βοσνιακό Ομοσπονδιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Fena) ότι ο Ερντογάν θα επισπεύσει επίσημη επίσκεψη που αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει τον Ιούνιο, αλλά αναπρογραμματίστηκε για την 20ή Μαΐου λόγω των πρόωρων εκλογών.
«Θεωρούμε την επίσκεψη αυτή ως επίσκεψη εργασίας, που θα επικεντρωθεί σε ζητήματα όπως η οικονομία, το εμπόριο, οι επενδύσεις και η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Κοτς στο Fena.

Σ’ ανακαινισμένο ολυμπιακό στάδιο

Ο Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ταχύτερα το προεδρικό σύστημα εξουσίας στην Τουρκία, που εγκρίθηκε οριακά στο δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη πέρυσι.
Η Ολλανδία και η Γερμανία – δύο χώρες με μεγάλες κοινότητες πολιτών τουρκικής καταγωγής και τούρκων μεταναστών – καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, έχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα επιτρέψουν σε τούρκους πολιτικούς να οργανώσουν προεκλογικές εκδηλώσεις στο έδαφός τους, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.
Ο Κοτς σημείωσε ότι ο Ερντογάν θα παραστεί στο συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών (ΕΕΤΔ), της μη κυβερνητικής οργάνωσης που είχε καλέσει τούρκους πολιτικούς να μιλήσουν στη Γερμανία όταν διεξαγόταν η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα, κάτι όμως που δεν επέτρεψαν οι γερμανικές αρχές.
Η εκδήλωση αυτή θα γίνει σ’ ανακαινισμένο ολυμπιακό στάδιο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20.000 ανθρώπους, ανέφερε η ΕΕΤΔ στον ιστότοπό της.
Ωστόσο, βόσνιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δεν είναι ενήμεροι όσον αφορά την επικείμενη επίσκεψη του Ερντογάν.
ΠΗΓΉ: IN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου