Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Βουλή: Πέρασε η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια με διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Βουλή: Πέρασε η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια με διαρροές από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και αναδοχή - Ποιοι βουλευτές επέμειναν στη στάση τους παρά τη διαφοροποίηση των κομμάτων τους - Η Κ. Μάρκου, εισηγήθηκε από την πλευρά της ΝΔ «όχι» αλλά ψήφισε «ναι».
Με διαρροές ψήφων είτε προς το «κατά» (από τον ΣΥΡΙΖΑ) είτε προς το «υπέρ» (από την ΝΔ και τους ΑΝΕΛ), καθώς και με απουσίες που υπέκρυπταν διαφωνία, ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Σε σύνολο 264 ψηφισάντων, 161 ψήφισαν «υπέρ» και 103 «κατά».

Παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι «ο ορθός λόγος, η ισότητα και η πρόοδος πρέπει να είναι πάνω από στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα», τελικά, δεν έπεισε όλα τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την τολμηρή αυτή νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Αν και αρκετοί βουλευτές από τους αρχικά έντεκα διαφωνούντες, άλλαξαν στάση, ωστόσο, δυο εξ αυτών επέμειναν στην άποψή τους καταψηφίζοντας το επίμαχο άρθρο (Ι. Μιχελογιαννάκης και Θ. Παραστατίδης), ενώ υπήρξαν και πέντε απόντες, τρεις εκ των οποίων είχαν διαφωνήσει.

Πρόκειται για την Γεωργία Γεννιά, τον Μ. Μπόλαρη και τον Ι. Καραγιάννη, ενώ στους απόντες καταγράφηκαν ακόμα η Άννα Βαγενά, η Νίνα Κασιμάτη (απουσιάζει στο εξωτερικό), καθώς και δυο υπουργοί: ο Γ. Κατρούγκαλος και ο Στ. Κοντονής που δικαιολογημένα απουσίαζαν από την ψηφοφορία διότι καθυστέρησαν να φτάσουν στην Βουλή.

Οι διαρροές προς το «ναι» που σημειώθηκαν στην ΝΔ (καταψήφισε το άρθρο 8) ήταν τέσσερις: η Ντόρα Μπακογιάννη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Νίκη Κεραμέως, αλλά και η εισηγήτρια του κόμματος Κατερίνα Μάρκου, ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οκτώ βουλευτές: οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης και οι Ελ. Αυγενάκης, Γ. Βαγιωνάς, Ν. Δένδιας, Θ. Φορτσάκης και Μ. Βαρβιτσιώτης.

Όσον αφορά την ΔΗΣΥ που υπερψήφισε το άρθρο 8, καταγράφηκαν επτά απουσίες βουλευτών οι οποίοι με την μια ή την άλλη μορφή είχαν διαφωνήσει με το να παράσχει το κόμμα τους στήριξη σε μια νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία δεν είχε διασφαλίσει καν την συμφωνία των εταίρων των ΑΝΕΛ, οι οποίοι και καταψήφισαν με εξαίρεση δυο διαρροές: τον Αθ. Παπαχριστόπουλο και τον Κ. Ζουράρι.

Την διάταξη στήριξε πλήρως το Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου