Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Μήνυμα ΗΠΑ σε ΠΓΔΜ: Χωρίς λύση δεν μπαίνετε στο ΝΑΤΟ

«Στη γραμμή του Βουκουρεστίου»

Μήνυμα ΗΠΑ σε ΠΓΔΜ: Χωρίς λύση δεν μπαίνετε στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις (φωτογραφία) έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην σκοπιανή ομόλογό του Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο αμερικανικό Πεντάγωνο, για την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.Πηγή: ANA
Η επίτευξη λύσης στο ονοματολογικό εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις στην σκοπιανή ομόλογό του Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι στο Πεντάγωνο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ, σημειώνεται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να κινούνται στη γραμμή του Βουκουρεστίου και να στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Στην απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ το 2008»
«Ο υπουργός Μάτις και η υπουργός Σεκερίνσκα συζήτησαν το θέμα του ονόματος που εκκρεμεί με την Ελλάδα, το οποίο έχει εμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος και στηρίζουν την απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο Τζιμ Μάτις επαίνεσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην οποία έχει προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να πιάσει τον προβλεπόμενο νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τα Σκόπια για τη συμβολή τους σε σειρά στρατιωτικών αποστολών όπως στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Ιράκ.
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Ραντμίλα Σεκερίνσκα στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου