Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Ερντογάν: Χρεοκοπημένη και τελειωμένη η Ελλάδα, αλλά οι οίκοι αξιολόγησης την αναβαθμίζουν

MURAD SEZER / REUTERS

«Χρεοκοπημένη και τελειωμένη» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο νέας επίθεσής του εναντίον των οίκων αξιολόγησης, λόγω των αρνητικών προοπτικών που προσδίδουν στην τουρκική οικονομία.
Σε ομιλία του, ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε τους οίκους αξιολόγησης «σαλτιμπάγκους», λέγοντας πως «τη γείτονα που χρεοκόπησε και τελείωσε την ανέβασαν 4 βαθμίδες. Αυτοί παίρνουν νέα δανεικά και ζουν με αυτά. Δεν μπορούν να πληρώνουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και ξαφνικά την ανεβάζουν 4 βαθμούς. Πώς γίνεται αυτό; Για την Ελλάδα λέω».
Ο Τούρκος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων, τα οποία χαρακτήρισε ως «τη μητέρα και τον πατέρα όλων των δεινών», οδηγώντας τη λίρα σε νέα υποχώρηση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τη δυνατότητα της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Το τουρκικό νόμισμα διολίσθησε έως το επίπεδο των 4,3030 λιρών ανά δολάριο μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, ενώ την Πέμπτη είχε κλείσει στις 4,2374 λίρες. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 4,3780 λιρών ανά δολάριο, για να ανακάμψει δυνατά την επόμενη ημέρα. «Εάν ο λαός μου πει να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο στις εκλογές, δηλώνω ότι θα βγω νικητής στη μάχη κατά αυτής της κατάρας», είπε ο Ερντογάν στην ’Αγκυρα, αναφερόμενος στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στις 24 Ιουνίου. «Επειδή η πεποίθησή μου είναι: τα επιτόκια είναι η μητέρα και ο πατέρας όλων των δεινών», σημείωσε στην ομιλία που έκανε σε επιχειρηματίες.
(με πληροφορίες από Hellas Journal, Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου