Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Κυριακή, 13 Μαΐου 2018

Εντονο φραστικό επεισόδιο Τραμπ - Νίλσεν

 Κυριακή, 13 Μαΐου, 2018

Με αφορμή ζητήματα μετανάστευσης και συνοριακής ασφάλειας
Εντονο φραστικό επεισόδιο Τραμπ - Νίλσεν
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν είχαν ένα θερμό επεισόδιο ανταλλαγής απόψεων στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης που έγινε για την μετανάστευση, την Τετάρτη, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγή που έχει λάβει γνώση της όλης κατάστασης.

Ο Τραμπ ήταν έξαλλος με την Νίλσεν, λέγοντας της ότι κατά την άποψή του δεν κάνει αρκετά για την συνοριακή ασφάλεια.

Ωστόσο, η Νίλσεν υπερασπίστηκε τις θέσεις της, επικαλούμενη τη νομοθεσία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία άλλη πηγή του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ εξερράγη για την μετανάστευση μπροστά σε όλη την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ίδιος αξιωματούχος, χαρακτήρισε την αντίδραση του προέδρου ως “θερμή και νευρική” που θεωρείται τυπική για τον Τραμπ και για το συγκεκριμένο θέμα.

Το επεισόδιο δημοσιοποίησε πρώτη η εφημερίδα “The New York Times” αναφέροντας ότι ο Τραμπ επέπληξε τη Νίλσεν σε τέτοιο βαθμό, που η ίδια, δήλωσε σε συνεργάτες της, ότι βρέθηκε κοντά στο να παραιτηθεί, μετά το επεισόδιο.

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι η Νίλσεν που έχει την ευθύνη εποπτείας των υπηρεσιών για τον έλεγχο της μετανάστευσης, αλλά και την συνοριακή ασφάλεια, έγραψε μία πρόχειρη επιστολή παραίτησής της.

Ο Τραμπ είχε ένα ξέσπασμα που “κράτησε αρκετή ώρα” μπροστά στους υπουργούς του, αλλά σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας, η Νίλσεν θεώρησε ότι το ξέσπασμα αυτό του προέδρου απευθύνονταν στην ίδια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, διέψευσε ότι η Νίλσεν απείλησε με παραίτηση. “Το δημοσίευμα των NYT που άφησε να εννοηθεί ότι η υπουργός έγραψε μία επιστολή παραίτησής της και ήταν κοντά στο να παραιτηθεί, είναι ψευδές. Η υπουργός εργάζεται σκληρά για την ατζέντα ασφάλειας του προέδρου, υποστηρίζοντας τους άντρες και τις γυναίκες του υπουργείου,” έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Τάιλερ Χούλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου