Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Στη Βόρεια Κορέα βρίσκεται ο Μάικ Πομπέο

Κατέλυσε σε ξενοδοχείο της Πιονγιάνγκ

Στη Βόρεια Κορέα βρίσκεται ο Μάικ Πομπέο
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο (στη φωτογραφία, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας) στην Πιονγιάνγκ σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο αφίχθη σήμερα Τετάρτη στη Βόρεια Κορέα, κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει από κοινού η ομάδα των αμερικανών δημοσιογράφων που τον συνοδεύει.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγιάνγκ σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Οταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.
Ο Πομπέο αφίχθη στην Πιονγκγιάνγκ από την Ιαπωνία και κατέλυσε στο ξενοδοχείο Koryo.
Με βάση όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ για συνομιλίες όσον αφορά την απελευθέρωση τριών αμερικανών πολιτών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα - πιθανή χειρονομία καλής θέλησης από βορειοκορεατικής πλευράς - και για τις προετοιμασίες ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής του Τραμπ και του Κιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου