Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Ισραήλ

«Θ' αντιδράσουμε αυστηρά»

Η Τουρκία ανακαλεί τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Ισραήλ
«Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή τη γενοκτονία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, από το Ισραήλ ή την Αμερική», είπε ο Ερντογάν (φωτογραφία).Πηγή: ANA
Η Τουρκία ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της σε ΗΠΑ και Ισραήλ, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας που είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιους νεκρούς, ενώ ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία», χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του ενάντια στους Παλαιστινίους «γενοκτονία».
«Η Τουρκία θ’ αντιδράσει αυστηρά. Ανακαλούμε τους πρεσβευτές μας από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις... Επίσης, προτείνουμε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Θα διεξάγουμε συνομιλίες με πολλούς ηγέτες και κηρύσσουμε τριήμερο πένθος από αύριο», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε ομοεθνείς του φοιτητές στο Λονδίνο που μεταδόθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
«Ανθρωπιστική καταστροφή, γενοκτονία»
«Καταδικάζω αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή, αυτή τη γενοκτονία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, από το Ισραήλ ή την Αμερική», είπε ο Ερντογάν
Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι η Αγκυρα ζήτησε επείγουσα σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Μποζντάγ τόνισε ότι η Αγκυρα επιθυμεί η έκτακτη συνάντηση να διεξαχθεί την Παρασκευή.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου