Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Εκατοντάδες ομογενείς στην εκδήλωση στήριξης του π. Νικολάου Καστανά


 



Εκατοντάδες ομογενείς συμμετείχαν στην εκδήλωση μετά δείπνου για την στήριξη του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Καστανά, πρώην προϊσταμένου της κοινότητας Αγίου Αθανασίου στο Αρλιγκτον Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή της Εκδήλωσης.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Πεντακόσια και πλέον άτομα συμμετείχαν στο δεύτερο κατά σειρά δείπνο προς τιμήν και υποστήριξη του πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Καστανά, πρώην ιερατικού προϊσταμένου επί 28 έτη στην κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στην πόλη Αρλινγκτον της Μασαχουσέτης.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ο τοπικός ιεράρχης της Βοστώνης Μεθόδιος απέλυσε τον π. Καστανά από την κοινότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει εξέγερση και κατακραυγή από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας.
Η εκδήλωση μετά δείπνου έγινε την Κυριακή το εσπέρας 29 Απριλίου 2018 στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Indian Ridge Country Club στην πόλη Αντόβερ της Μασαχουσέτης, το οποίο ανήκει στον Αθανάσιο Δημουλά, ιδιοκτήτη της αλυσίδας τροφίμων Market Basket.
Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν άνθρωποι από όλα τα επαγγελματικά και κοινωνικά διαστρώματα της Ομογένειας της μείζονος περιοχής της Βοστώνης, αλλά και άλλες περιοχές, όπως το Λόουελ.
Παρευρέθηκαν γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, δάσκαλοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, πρόεδροι συλλόγων και πολλοί νέοι αμφοτέρων των φύλων και παιδιά.

Η αίθουσα του Indian Ridge Country Club στο Αντόβερ της Μασαχουσέτης, όπου έγινε το δείπνο για τον π. Νικόλαο Καστανά. Φωτογραφία Διοργανωτική Επιτροπή Εκδήλωσης.

Τονίζεται ότι όλες αυτές οι εκατοντάδες οικογένειες έχουν φύγει από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου και είτε εκκλησιάζονται σε γειτονικές κοινότητες όπως του Ευαγγελισμού στο Γούμπερν, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ ή και πουθενά.
Πενήντα και πλέον οικογένειες σε διαμαρτυρία για την αποπομπή του π. Νικολάου Καστανά από τον Αγιο Αθανάσιο, πήραν τα παιδιά τους από το Ελληνικό Σχολείο και έχουν ιδρύσει δικό τους Τμήμα, το Greek Group Tutoring, στο οποίο διδάσκονται τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα, την ιστορία, τον πολιτισμό.
Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», τα ελληνόπουλα αυτά αγόρια και κορίτσια που επιδίδονται στη μαθητεία της ελληνικής γλώσσας στο Greek Group Tutoring συμμετείχαν στην παρέλαση της Βοστώνης την Κυριακή 22 Απριλίου, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εγείρει μέχρι την τελευταία στιγμή ο ιεράρχης της Βοστώνης και οι περί αυτόν στενοί του φίλοι και συνεργάτες από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου.
Τα παιδιά του Greek Group Tutoring στο δείπνο για τον π. Καστανά είπαν την Κυριακή προσευχή, το «Πάτερ ημών» και έψαλλαν τον ύμνο «Χριστός Ανέστη».
Στο δείπνο παρευρέθηκε ο π. Νικόλαος Καστανάς με την σύζυγό του Λίτσα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οι παρευρεθέντες έσπευσαν κοντά τους, τους χαιρετούσαν, τους αγκάλιαζαν, τους ασπάζονταν, ενώ πολλοί έκλαιγαν από χαρά και συγκίνηση. Ο π. Νικόλαος προσπάθησε να απευθύνει χαιρετισμό αλλά δυσκολευόταν από συγκίνηση.
Μίλησε η πρώην ενορίτισσα του Αγίου Αθανασίου Δέσποινα Μακρίδη, η οποία ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «ο π. Νικόλαος Καστανάς, ο οποίος υπηρέτησε ως ιερεύς στον Αγιο Αθανάσιο του Αρλινγκτον, είναι η πλήρης έκφραση της καλοσύνης και του χαρακτήρα. Διαμέσου των ετών ο π. Νικόλαος έχει εμπνεύσει τους ενορίτες του όχι μόνο με το κήρυγμά του, αλλά με το παράδειγμα της αληθινής καλοσύνης. Παρά την εξαιρετική φήμη το περασμένο καλοκαίρι η Μητρόπολη Βοστώνης τερμάτισε τα ποιμαντικά του καθήκοντα στον Αγιο Αθανάσιο για αιτίες που δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί ούτε έχουν ικανοποιήσει την πλειονότητα του Σώματος της κοινότητας».
Η κυρία Μακρίδη είπε ακόμα πως «τώρα, δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία των ενοριτών έχουν φύγει από την ενορία του Αγίου Αθανασίου και είτε εκκλησιάζονται σε άλλες εκκλησίες ή δεν πηγαίνουν διόλου στην εκκλησία».
Τόνισε πως «ίσως να μην γνωρίζετε πολλοί πως από την απότομη απόλυση του π. Νικολάου από τον Αγιο Αθανάσιο ο μισθός του τερματίσθηκε, η ασφάλεια υγείας διακόπηκε, το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε και του απαγορεύεται να εκτελεί ιερατικά καθήκοντα. Επί πλέον, απολύθηκε από τη θέση του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής. Εχει εγκαταλειφθεί από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κι έχει απομείνει με τίποτε απολύτως».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου