Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αμερικανικά ΜΜΕ: Ελληνας ο μαθητής που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Τέξας



Το προφίλ του δράστη μέσα από τα social media


Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροί και 12 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε ένας μαθητής στο λύκειο της πόλης Σάντα Φε, όπως αναφέρουν στους ιστοτόπους τους οι τοπικές εφημερίδες, επικαλούμενες νοσοκομειακές πηγές.

Ο ένας από τους δύο ανθρώπους που βρίσκονται υπό κράτηση για την επίθεση στο σχολείο του Τέξας αναγνωρίστηκε ως ο Δημήτριος Παγουρτζής, είπε μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η πηγή αυτή μίλησε υπό την προϋποθεση να μην κατονομαστεί, διότι δεν έχει άδεια να συζητήσει δημοσίως την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αντίστοιχες πληροφορίες μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο CBS News το οποίο επικαλούμενο επίσης αστυνομικές πηγές σημείωνε ότι 17χρονος μαθητής που συνελήφθη είναι ο Δημήτριος Παγουρτζής. Με το όνομα του μαθητή να μαρτυρά ελληνική καταγωγή. Το CBS δημοσιεύει και φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη.
Σύμφωνα με την Mirror, τα προφίλ του μακελάρη στα social media δείχνουν την αγάπη του ανήλικου μαθητή στα όπλα. Ήταν μέλος σε όλες τις ομάδες που «αγαπούσαν» τα όπλα ενώ ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες με διάφορα όπλα. 
Μάλιστα λίγο πριν από το μακελειό στο Instagram είχε ποστάρει φωτογραφία με μπλούζα που έγραφε: «Γεννήθηκα για να σκοτώνω». Το προφίλ του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που γράφει «Born to Kill».

Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory.
Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο. Ενας ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός που είχε ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού. Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί
Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. 

Σύλληψη

Ο σερίφης της κομητείας Χάρις Εντ Γκονζάλες ανέφερε μέσω του Twitter ότι η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο ενώ έχει προσαχθεί και ένα δεύτερο πρόσωπο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

"Οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα βρήκαν μια λίμνη αίματος στο σχολείο. Προφανώς, αυτός ο τύπος έριχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς παντού. Δεν ξέρουμε αν κάποιος από αυτούς εξερράγη", είπε η πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα.
"Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια.
Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε "πολύ-πολύ θλιβερή" τη σημερινή, μιλώντας για μια "φρικτή επίθεση". Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter: «Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα».

Οι πρώτες πληροφορίες

 Νωρίτερα, στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του γραφείου του σερίφη της κομητείας Χάρις γινόταν λόγος για ένα «περιστατικό με πολλά θύματα» και διευκρινιζόταν ότι «οι τραυματίες λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες». Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του.
Οι πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν ότι οι αμερικανικές αρχές ειδοποιήθηκαν για την παρουσία ενόπλου στο Λύκειο Santa Fe High School στο Τέξας, χωρίς αρχικά να αποσαφηνίζεται εάν υπάρχουν θύματα.
«Σήμερα το πρωί ένα περιστατικό έλαβε χώρα σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου που παραμένει ασύλληπτος. Η περιοχή έχει αποκλειστεί» ανακοίνωσε στον ιστότοπο η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Santa Fe Independent, χωρίς να επιβεβαιώνει, στην ανακοίνωση αυτή, ποιο είναι το σχολικό συγκρότημα, που τέθηκε σε συναγερμό.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.
«Ένα πρόσωπο εισέβαλε με ένα τουφέκι και άρχισε να πυροβολεί και ένα κορίτσι τραυματίστηκε στο πόδι» δήλωσε μια αυτόπτης μάρτυρας, η Νίκι, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK. Η ίδια διευκρίνισε ότι τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν.

Το Σάντα Φε βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Χιούστον.
Σε βίντεο που προβλήθηκε σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται αστυνομικοί να συνοδεύουν μαθητές εκτός του κτιρίου και κατόπιν να τους υποβάλλουν σε σωματικό έλεγχο αναζητώντας τυχόν όπλα.

Περιπολικά και τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Η μαθήτρια Λέιλα Μπάτλερ είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι στις 07.45 ήχησε ο συναγερμός για φωτιά και οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις.

Ορισμένα παιδιά νόμιζαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς.
Λίγο αργότερα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σάντα Φε στον λογαριασμό της στο Facebook ανέφερε ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί όμως η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».

«Ένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί σε ένα Λύκειο με την εμπλοκή ενός ενόπλου. Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι υπό έλεγχο. Έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν τραυματίες» διευκρίνισε η ίδια πηγή, χωρίς να διευκρινίζει για ποιο σχολείο πρόκειται.
Ο σερίφης της κομητείας Χάρις είχε αναφέρει νωρίτερα ότι πρόκειται για το Santa Fe High School.
Ο Ρίτσαρντ Άλεν, πατέρας μιας μαθήτριας, περιέγραψε στο τηλεοπτικό δίκτυο KTRK ότι έφθασε στην περιοχή λίγο αφότου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και είδε να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα.

«Ο γιος μου είπε ότι κάποιος μπήκε σε αίθουσα διδασκαλίας των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί εναντίον πολλών μαθητών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου