Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης, αφού υποσχέθηκε και πάλι δωρεάν διελεύσεις στον δήμο Ωρωπού κ.λπ. είπε και το εξής εντυπωσιακό: «Εμείς παραμένουμε πάντα δίπλα στην κοινωνία και στο κίνημα. Δεν θα επιτρέψουμε στο κίνημα «του πληρώνω περισσότερα» του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανέλθει». «Θα ευχηθούμε», πρόσθεσε, «περαστικά στη ΝΔ και όσους τη στηρίζουν».
Προφανώς και δεν είναι προεκλογική περίοδος και η υπόσχεση του υπουργού είναι τυχαία. Ή μάλλον εντάσσεται στην καμπάνια του Μεγάρου Μαξίμου που λέει «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη».
Ηταν δίκαιο που ανέβαζαν τις μπάρες κάποιοι. Ηταν δίκαιο που δεν πλήρωναν διόδια και είναι πολύ δίκαιο το γεγονός ότι δεν θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Και η κυβέρνηση τα έκανε όλα αυτά πράξη γιατί έτσι έπρεπε.
Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση παραμένουν δίπλα στα κινήματα και φυσικά δίπλα και στο κίνημα «δεν πληρώνω», σ’ αυτό του «σηκώνω μπάρες» γιατί έτσι γουστάρω, στο κίνημα του Ρουβίκωνα που κάνει «πολιτικές, ακτιβιστικές ενέργειες», όπως λέει και ο Φίλης με τον Κυρίτση.
Θα είχε ενδιαφέρον αυτή η προσέγγιση αν ο κ. Σπίρτζης δεν ήταν υπουργός. Αν δεν είχε ορκιστεί να υπηρετεί την πατρίδα του, αν δεν είχε δεσμευτεί να υπερασπίζεται τους νόμους και το Σύνταγμα.
Όταν είσαι στην αντιπολίτευση λες και μια κουβέντα παραπάνω βρε αδερφέ. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Αλλωστε, όλοι μας θυμόμαστε τον πρωθυπουργό πριν μερικά χρόνια ως απλός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να υπόσχεται ότι θα καταργήσει τα διόδια.
«Η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής», έλεγε ο κ. Τσίπρας τότε.
Ηταν δίκαιο κι έγινε πράξη λοιπόν. Ετσι για να ξέρουμε πόσο σέβονται τη νομιμότητα αυτοί που ορκίστηκαν να την υπηρετούν.
Κι όπως λέει και το τραγούδι της Φωτεινής Βελεσιώτη με τίτλο: «Διόδια»: «Τώρα θα πιάσω σπίτι στον παράδεισο. Τζάμπα οικόπεδο σε παραλία».
Πηγή: In.gr